Skip to main navigation

Incredible India - EY - Belgium

Inzicht - head - Incredible India

inzicht

#15

Als over de BRIC-landen gepraat wordt, gaat China meestal met het grootste deel van de aandacht lopen. India wordt vaak onderbelicht. En dat is onterecht, zo blijkt uit enkele spectaculaire cijfers. De verwachte groei van het bruto binnenlands product voor de komende vijf jaar bedraagt 9 procent. De middenklasse zal tegen 2025 vertienvoudigen van 50 tot 500 miljoen. In dat jaar wordt de exploderende consumentmarkt goed voor 1 miljard dollar.

Het potentieel is duidelijk enorm. Wie daar van wil profiteren, moet niet alleen aan uitbesteding denken. India klimt razendsnel op in de waardeketen en transformeert zich van geliefkoosde bestemming voor outsourcing tot powerhouse voor productie. Buitenlandse investeringen zitten in de lift. Alleen al in het derde kwartaal van 2010 stond de teller op 14 miljard dollar. Die investeringen vinden vooral hun weg naar energie, bouw en telecommunicatie, allemaal sectoren die gelieerd zijn met infrastructuur. Maar ook sectoren met hoge toegevoegde waarde doen het goed, denk aan life sciences en automotive.

Toch is er nog werk aan de winkel. De infrastructuur laat te wensen over, en de administratieve hervormingen gaan trager dan gewenst. Wie naar India trekt om zaken te doen, moet ook de Indiase manier van zakendoen onder de knie krijgen. Bent u daartoe bereid? Dan liggen de kansen voor het grijpen.


Inside

Toekomstige economische grootmacht
Interview met Martine Blockx, Jan Lambrechts, Herman Schepers en Thomas Sileghem
Indiƫrs zijn erg ondernemend
De praktijkervaring van Ackermans & van Haaren
Hoe opstarten in India
Voorbereiding en flexibiliteit zijn broodnodig
Is India aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders?
Interview met Rajiv Memani,
EY India
Fiscaliteit in volle mutatie
Het kluwen van de boekhoudkundige normen

Download


Incredible India: BeginVideo

Bekijk de video

Inzicht

Back to top