Tilman verkozen tot l'Entreprise de l'Année 2013

OpenERP verkozen tot l'Entreprise Prometteuse de l'Année 2013

  • Share

View this page in French - English

Brussel, 7 oktober 2013. Tilman heeft de achttiende editie van ‘L’Entreprise de l’Année’ gewonnen. ’L’Entreprise de l’Année’ wordt georganiseerd door EY (het vroegere Ernst & Young), in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Tilman haalde het van Bruyerre, Immoweb en Octa+.

Vanaf 1985 bouwde Jean-Noël Tilman de artisanale drogisterij die hij van zijn vader had geërfd uit tot een farmaceutisch laboratorium dat vandaag de Belgische specialist in fytotherapie is (geneesmiddelen op basis van planten). Een kwart van de omzet wordt in het buitenland geboekt. Met 81 medewerkers realiseerde Tilman in 2012 een omzet van 18 miljoen euro. De prijs werd uitgereikt door Jean-Claude Marcourt, viceministerpresident en minister van economie in de Waalse regering.

Voor de eerste maal werd dit jaar ook de prijs voor ‘L’Entreprise Prometteuse’ uitgereikt. De eerste winnaar is het Waals-Brabantse bedrijf OpenERP, dat het haalde van de andere genomineerde Diagenode. De prijs werd ook uitgereikt door Jean-Claude Marcourt, viceminister-president en minister van economie in de Waalse regering.

Door zijn netwerk van partners kon OpenERP, dat in 2005 werd opgericht, zich razendsnel ontwikkelen op internationaal vlak. Het bedrijf geeft de vrije software OpenERP uit, een reeks applicaties voor bedrijfsbeheer. Ruim 200 applicaties (en 3.000 modules) zijn gratis beschikbaar. Met meer dan 1.000 installaties per dag is OpenERP de meeste geïnstalleerde beheersoftware ter wereld.

Een wereldwijd erkende prijs

Voor het achttiende jaar op rij organiseerde EY de verkiezing ‘L’Entreprise de l’Année’ in het Franstalige landsgedeelte van België. Sinds 1996 bekroont EY ondernemingen die een spectaculaire groei laten optekenen en die zich onderscheiden door hun innovatie, internationale aanwezigheid, strategie en doorzettingsvermogen.

“Met de prijs voor ‘L’Entreprise de l’Année’ bekronen we bedrijven die een spectaculaire groei en resultaten laten optekenen en die zich onderscheiden door hun ondernemingszin, strategie, innovatie, internationale aanwezigheid en doorzettingsvermogen. Ook bij deze achttiende editie van ‘L’Entreprise de l’Année’ waren uiterst competente, ambitieuze en performante bedrijven genomineerd. Maar de jury was vooral onder de indruk van de kwaliteiten en ambities van één bedrijf in het bijzonder: de firma Tilman. Wij zijn oprecht verheugd dat een performante en dynamische onderneming als Tilman werd uitgeroepen tot ‘L’Entreprise de l’Année 2013’”, aldus Philippe Pire, partner bij EY.

Tilman werd als laureaat voorafgegaan door TPF (2012), Hamon (2011), Exki (2010), Proximedia (2009), FIB Belgium (2008) Amtoys/Noukie’s (2007), Concept & Forme (Stûv) (2006), Callataÿ & Wouters (Sopra Banking Software) (2005), Pharmadeal (Pharmexx) (2004), Euroscreen (2003), I.R.I.S. Group (2002), Eurogentec (2001), EVS Broadcast Equipment (2000), IBA (1999), Ariane II (Sogeti Belgium) (1998), Moorkens Projects (1997) en DB Associates (AOS Belgium) (1996). “De kwaliteit van het management, waarbij een goed productiebeheer gekoppeld wordt aan onderzoek & ontwikkeling en een internationale commerciële expansie, in combinatie met de ethische waarden van het bedrijf, zijn de belangrijkste redenen waarom de jury Tilman verkoos tot ‘L’Entreprise de l’Année 2013’”, benadrukt juryvoorzitter Baron Jean Stephenne.

Bekroning voor een jong bedrijf met een sterk groeipotentieel

Voor de allereerste keer werd ook de prijs voor ‘L’Entreprise Prometteuse’ uitgereikt. Die gaat naar een jonge onderneming in volle ontwikkeling, een mogelijk toekomstige ‘L’Entreprise de l’Année’ dus. Van de 40 ondernemingen die de preselectie haalden, bleven uiteindelijk OpenERP en Diagenode over.

"De jury kende de prijs voor ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année 2013’ toe aan OpenERP. Het was een heel moeilijke keuze; beide finalisten hadden immers opmerkelijke kwaliteiten en innovatieve en ambitieuze plannen. De winnaar werd bekroond voor zijn uitzonderlijke prestaties en zeer groot groeipotentieel, zowel in België als in het buitenland. Dankzij een open en innovatief product dat in een duidelijke behoefte voorziet, naast een uiterst efficiënt bedrijfsmodel, kan OpenERP zich de komende jaren opwerpen als een echt toonaangevend bedrijf in zijn sector”, aldus juryvoorzitter Pierre Rion.