Onderneming van het Jaar

Finalisten

  • Share

e-BO Enterprises

e-BO Enterprises specialiseert zich in het ontwikkelen van intelligente beveiligingsplatformen voor kritische infrastructuur of gevoelige informatie. Het levert daarbij diensten voor het beheer van netwerken, telecom, cloud computing en infrastructuurbeheer. Het idee is dat alle content altijd en overal, op een veilige manier, beschikbaar moet zijn voor de gebruikers.

De onderneming is zowel nationaal als internationaal actief en heeft als klanten o.a. offshore windmolenparken, politie –en brandweerzones, gevangenissen en middelgrote ondernemingen. Om zijn klanten zo goed mogelijk te bedienen beschikt e-BO Enterprises over een hooggekwalificeerd ingenieursteam en een ervaren klantendienst met diepgaande kennis van netwerkdesign, netwerkarchitectuur, geavanceerde veiligheid, remote access, virtualisation en datacenter automation. e-BO Enterprises richt zich enerzijds op specifieke nichemarkten maar ontwikkelt ook platformen voor grotere KMO’s.

Tussen 2010 en 2015 groeide de omzet met 505% en de cashflow met 832%. Deze sterke groei werd gerealiseerd door de lancering van ‘e-Blue’, ‘eboOffshore’ en PrisonCloud, producten typisch voor respectievelijk de public safety market (politie, brandweer), de windmolenparken en de gevangenissen. e-BO Enterprises zet in op strategische verankering in de breedte bij zijn bestaande klanten en realiseert recurrente inkomsten op basis van langlopende service contracten.

De omzet van e-BO Enterprises bedraagt 8 miljoen euro en de onderneming telt 44 medewerkers.

www.ebo-enterprises.com

 

MediaGeniX Next Generation

MediaGeniX, een 100% Belgische onderneming met hoofdzetel in Groot-Bijgaarden en vestigingen in Bangkok en Singapore, is Europees marktleider en wereldspeler met zijn geavanceerde broadcastmanagementsysteem WHATS’On. Van de 21 miljoen euro omzet wordt 73% gerealiseerd in het buitenland, een derde ervan buiten Europa. Groei zet zich zowel in Europa als wereldwijd door.

Met WHATS’On beheren mediagroepen de volledige flow en planning van hun content vanaf het verwerven van de rechten tot de publicatie op tv, radio of online, inclusief het rapporteren.

MediaGeniX werkt nauw met hen samen opdat ze met grotere wendbaarheid en geoptimaliseerde workflows kunnen groeien in een mondiale mediamarkt die razendsnel verandert.

Co-creatie met hun klantengemeenschap is wat de productontwikkeling drijft, de WHATS’On status als referentie versterkt en de MediaGeniX groei bestendigt.

Uniek is dat concurrerende mediabedrijven bij MediaGeniX samenkomen, mee bepalen welke WHATS’On ontwikkelingen voorrang krijgen en die ontwikkelingen helpen uitproberen en bijsturen. WHATS’On heeft drie nieuwe releases per jaar, telkens met innovaties die tijdens grensverleggende klantenprojecten wereldwijd zijn ontwikkeld en waar de hele klantengemeenschap zijn voordeel mee doet.

De MediaGeniX oplossing stopt niet met de implementatie, maar geldt voor de hele duur van de samenwerking. Er zijn 130 gepassioneerde kenniswerkers, of beter: kennisdelers bij betrokken die willen excelleren door unieke waarde bij te dragen.

www.mediagenix.tv

 

Multiplicom

Multiplicom N.V. is een Belgische biotech onderneming die inzet op het ontwikkelen, produceren en commercialiseren van moleculair diagnostische testen in kitvorm die gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. De spin-off van de Universiteit Antwerpen en de VIB gelooft dat moleculaire diagnostische kits essentieel zijn om iedereen toegang te verschaffen tot effectieve, betaalbare en gepersonaliseerde geneeskunde. Hierdoor draagt Multiplicom bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten en aan een gezondere samenleving.

Multiplicom, opgericht in 2011, behaalde in 2015 een omzet van 8 miljoen euro. De onderneming met hoofdzetel in Niel is wereldwijd actief in 53 landen. Op 5 jaar tijd groeide de onderneming van 4 tot meer dan 75 werknemers en vermeerderde het haar productaanbod van 4 tot momenteel meer dan 30 innovatieve producten.

Multiplicom ontving als eerste in Europa in 2012 een CE-IVD-kwaliteitsmarkering voor de BRCA MASTR Dx-test, die de aanleg voor borst- en eileiderkanker opspoort. Deze Europese kwaliteitsnorm benadrukt de betrouwbaarheid van de onderneming en haar producten. Eerder dit jaar ontving deze marktleider in de diagnostiek voor gepersonaliseerde geneeskunde een subsidie van 1,9 miljoen euro van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Deze subsidie wordt gebruikt voor het verder ontwikkelen van vooruitstrevende technologieën en doelgerichte testen.

www.multiplicom.com

 

REstore

REstore is de Europese marktleider in de markt van vraagsturing: bij overbelasting van het stroomnet, schakelt het tegen betaling stroomverslindende machines uit.

Voor industriële verbruikers valoriseert REstore flexibel vermogen binnen in onder meer de chemie-, staal-, papier-, cement-, non-ferro en voedingssector. De onderneming heeft tientallen grote klanten, waaronder ArcelorMittal, Total, Umicore, Saint-Gobain en Sappi. In 2015 had REstore 500 MW flexibel vermogen in beheer, meer dan de kerncentrale Doel 1.

REstore boekte vorig jaar een omzet van meer dan 7 miljoen euro en realiseert een jaarlijkse groei van meer dan 100%.

Naast zijn aggregator business, verkoopt REstore wereldwijd zijn Flexpond™-platform ook als 'Software as a Service'. Hierdoor kunnen energiebedrijven contracten sluiten met hun grote verbruikers inzake Demand Response, en hun eigen virtuele energiecentrales creëren om hun real-time evenwicht te bewaren.

REstore is een innovatief energietechnologiebedrijf en een referentie in de snel evoluerende energiemarkt. De onderneming zoekt continu naar de verbetering van demand side management services.

REstore’s focus ligt op duurzaamheid. Het helpt de CO2 uitstoot van een land sterk te verlagen aangezien het een alternatief biedt voor vervuilende gas- en steenkoolcentrales.

De onderneming werd opgericht in 2010 door Pieter-Jan Mermans en Jan-Willem Rombouts. Vandaag telt REstore 50 gedreven medewerkers, verspreid over kantoren in Antwerpen, London en Parijs.

www.restore.eu