Overheidsorganisatie van het Jaar

Over dit initiatief

  • Share

View this page in French

Doel

Met deze awards wensen de initiatiefnemers EY, DE TIJD/L’Echo en BNP Paribas Fortis hun waardering en erkenning uit te spreken voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties die burgers en bedrijven ten goede komen.

Aldus willen de initiatiefnemers ook de onmisbare en ondersteunende kracht van overheidsorganisaties onder de aandacht brengen.

Centrale boodschap is dat de overheid een moderne omgeving is waar talentvolle mensen graag werken en waar objectieven en meetbare resultaten richtinggevend zijn. Tegelijkertijd zullen de genomineerden dienen als een aanmoediging voor alle overheidsorganisaties die zich dagdagelijks inzetten in functie van een klantgerichte dienstverlening.

 

“Het oubollige imago dat vandaag nog aan overheidsorganisaties kleeft, staat vaak haaks op de realiteit. De meeste overheidsbedrijven zijn nu bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Zij bereiden zich voor op een geheel nieuwe toekomst en vormen een innovatieve branche. Een evenement als Overheidsorganisatie van het Jaar® maakt duidelijk dat deze instellingen het maatschappelijke weefsel van ons land versterken. De publieke sector hebben wij absoluut nodig om de economische activiteit voort te stuwen. Dat is wat deze award laat zien aan een ruim publiek. Dat is ook de reden waarom hij belangrijk is en waarom de bank hem met volle overtuiging steunt.”

Didier Beauvois
Head of Corporate Banking & Member of the Executive Board, BNP Paribas Fortis