Solliciteren bij EY

Solliciteren bij EY
 • Share

View this page in English - French 

Solliciteren naar een functie bij EY

De keuze waar je je carrière laat beginnen, is een belangrijke. We geven je graag een impressie van hoe het is om bij EY te werken.

Klik op de tabs en lees meer over de sollicitatieprocedure en hoe je je kans op succes kunt vergroten.

De sollicitatieprocedure

Je bent op zoek naar een stage of eerste baan. Aan de hand van het sollicitatieproces solliciteer je gericht en leer je ons eerste beter kennen. Je doorloopt de volgende stappen:

Waar gaat je belangstelling naar uit?

Neem even de tijd om naar Jouw rol binnen EY op onze site te gaan. Solliciteer daarna op een stage of startersfunctie binnen Assurance, Advisory, Transactions of Tax.

Bekijk de mogelijkheden

Bekijk de vacatures en de mogelijkheden op jouw terrein. Hier vind je ook de stages. Vul daarvoor de zoekterm ‘student’ in. Meer informatie over vereiste kwalificaties vind je in de functieomschrijving. De vacatures vind je op deze pagina.

Solliciteer online

Neem de tijd om het sollicitatieformulier volledig in te vullen. Wij sturen je altijd een ontvangstbevestiging. Als je sollicitatie aan onze eisen voldoet, nodigen we je uit voor een online assessment.

Het assessment

Een online assessment kan onderdeel zijn van de procedure. Voor een objectief oordeel over jou, je talenten en je ambities. Voorafgaand aan het eerste gesprek vul je een online capaciteiten- en persoonlijkheidsvragenlijst in. Bij een positieve uitkomst van het assessment nodigen we je uit voor een eerste gesprek.

Het eerste gesprek

In dit gesprek komen naast je motivatie ook je competenties aan bod. Het gesprek voer je met een recruiter of HR-consultant. Bereid je erop voor om over jezelf te praten en relevante ervaringen te bespreken. Wat zijn je interessegebieden, sterke punten en eigenschappen? Welke activiteiten heb je buiten je opleiding of studie ondernomen? We leren je graag goed kennen.

Tweede gesprek met partner of manager

Is het eerste gesprek positief verlopen? Dan nodigen we je uit voor een gesprek met de manager of partner van de adviesgroep of het specialisme waarbij je solliciteert. In dit gesprek kijken we naar jou als persoon en de ‘klik’ met de afdeling. Ook je vakkennis komt aan bod.

Het arbeidsvoorwaardengesprek

Is het tweede gesprek naar ieders tevredenheid verlopen? Dan vindt het arbeidsvoorwaardengesprek plaats, samen met HR-consultant of recruiter.

Diversiteit maar gelijkheid in waarden

Herken je jezelf in de volgende eigenschappen? Dan voel je je zeker thuis in onze werkomgeving.

1. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen

Wij willen graag dat onze mensen zichzelf blijven ontwikkelen. Want alleen zo kan je je opdrachtgevers optimaal adviseren.

2. Je bent een teamspeler

Je luistert goed naar anderen, leert van anderen, deelt kennis en werkt goed samen met anderen. 

3. Je bent integer

Je hebt een duidelijk beeld van je persoonlijke en professionele verantwoordelijkheid. Integriteit is voor jou geen holle kreet, maar: ‘doing the right thing’.

4. Je toont respect

Wij zoeken mensen die de waarde inzien van verschillen in achtergronden en standpunten. Je toont respect voor deze verschillen

5. Je hebt energie, bent enthousiast en hebt het lef om te leiden

Wij zoeken mensen die enthousiast zijn over de mogelijkheden bij EY en hun toekomst. Mensen die zich maximaal willen ontplooien.

Arbeidsvoorwaarden

Je beloningspakket is bedoeld om je prestaties te belonen en te erkennen en je te motiveren om het maximale uit jezelf te halen.

Je beloning kan vele vormen aannemen. Van een concurrerend salaris en traditionele secundaire arbeidsvoorwaarden tot regelingen op het gebied van financiële planning en juridische bijstand. We zijn voorstander van flexibele werktijden. Een gezonde balans tussen werk en privé staat bovenaan. We werken samen bij het bieden van  de juiste carrièreontwikkelingsmogelijkheden. Duik maar in de materie, dan weet je wat we bedoelen.

 • Werken en Leven
 • Financiële voordelen
 • Pensioenen en verzekeringen
 • A la carte mogelijkheden

Disclaimer: Het betreft hier indicatieve opgaven van de arbeidsvoorwaarden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige rechtsgeldige regelingen, zoals overeengekomen met de Ondernemingsraad, staan vermeld in het Handboek Personeel van EY dat ter beschikking komt na indiensttreding bij EY.

Vijf tips voor een geslaagde sollicitatie

 • Bereid jezelf voor
  Vergaar zoveel mogelijk kennis over EY: wie zijn we, welke diensten verlenen we en waar willen we heen. Zorg ervoor dat je kunt uitleggen op welke wijze jouw sterke punten en carrièredoelen aansluiten op de onze en waarom jij denkt dat je bij ons zult slagen.

  Stel jezelf de volgende vragen als voorbereiding:
  • Wat zijn je sterke en minder sterke punten? Verduidelijk dit met voorbeelden.
  • Waarom heb je welke keuzes gemaakt? Zorg dat je je cv kan verklaren.
  • Wat is jouw motivatie voor een functie? En voor EY?
  • Ken je de inhoud van je motivatiebrief?
 • Stel je proactief op
  Maak een lijst met vragen die je tijdens het sollicitatiegesprek wilt stellen. Over de organisatie, opdrachtgevers, ontwikkelingsmogelijkheden en wat je van ons mag verwachten.
 • Wees jezelf
  Ontspan je. Vergeet niet dat we in jou geïnteresseerd zijn zoals je bent. Denk na over hoe je bepaalde punten wilt overbrengen. Maar ga geen verhalen uit je hoofd leren. Dat zou onpersoonlijk kunnen overkomen.
 • Stel je professioneel op
  Wij zijn op zoek naar professionaliteit in kleding, taalgebruik en de dingen die je over jezelf vertelt.
 • Kom op tijd
  Liever vijf minuten te vroeg dan te laat. Kom je te laat, laat dit dan weten, met opgave van reden.

Frequently asked questions

Solliciteren bij EY

Zorg dat je zoveel mogelijk te weten komt over onze procedures voor je sollicitatie, je gesprek en de selectie. Ook kun je meer te weten komen over hoe het is om bij EY te werken en over de ontwikkeling van je carrière.

Solliciteren bij EY

Waar kan ik vacatures vinden voor afgestudeerden en starters?

Kijk bij Vacature zoeken voor een volledig overzicht van de vacatures en stages in het land van jouw keuze. Of neem contact op met een recruiter als je er niet uit komt.

Hoe moet ik met de sollicitatieprocedure beginnen?

Kijk op onze website om te bepalen waar je belangstelling naar uitgaat en ga dan naar Vacature zoeken om online te solliciteren. Meer informatie over de vereiste kwalificaties vind je in de functieomschrijving. Ga voor meer informatie over het proces naar sollicitatieprocedure.

Zijn er kantoren waar ik makkelijker een gesprek of een baan krijg dan bij andere?

Bij al onze kantoren worden dezelfde hogen eisen gesteld aan je opleiding, competenties en persoonlijke eigenschappen. Toch zijn er kantoren die meer afgestudeerden werven dan andere, zodat je daar meer kans maakt op een gesprek nadat je hebt gesolliciteerd. Ga naar Vacature zoeken voor de vacatures op de vestiging(en) van jouw voorkeur en solliciteer.

Kan ik iemand spreken over jullie wervings- en selectieprocedure en over de programma’s die jullie aanbieden?

Je kunt op diverse manieren meer te weten komen over onze procedures en programma’s. Maak om te beginnen een afspraak met een van onze recruiters. Of praat eens met een studiegenoot die bij ons stage heeft gelopen of heeft deelgenomen aan een van onze programma’s. Misschien kunnen zij je meer vertellen, zodat je weloverwogen kunt beslissen of je een carrière bij EY wilt.

Wat gebeurt er precies nadat jullie mijn CV hebben ontvangen?

Afhankelijk van het land en de functie(s) waarnaar je solliciteert, kan de procedure voor een gesprek iets verschillen. In Nederland sturen we je een e-mail ter bevestiging, zodra we je sollicitatie hebben ontvangen. Wanneer je aan onze kwalificatie-eisen voldoet, nodigen we je uit voor een assessment. Bij een positief resultaat ontvang je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Lees vooraf onze tips en adviezen om je op het gesprek voor te bereiden.

Kan ik mijn profiel en sollicitatieformulieren nog bijwerken

Ja, je kunt 24/7 je profiel en sollicitatieformulieren bijwerken. Log in op je profiel en wijzig daar je gegevens. Als je een sollicitatieformulier wilt bijwerken of intrekken, ga dan binnen je profiel naar ‘Mijn vacaturepagina’. Daar kun je aanpassingen doorvoeren.

Kan ik mijn profiel en sollicitatieformulieren ook verwijderen?

Ja, je kunt op ieder moment je profiel en sollicitatieformulieren verwijderen. Log in op je profiel en klik op ‘Opties voor mijn account’. Daar vind je een link waar je op kunt klikken en volg de instructies.

Hoe kan ik een kennisgeving van een uitstaande vacature ontvangen?

Ga naar je profiel en klik op ‘Opties voor mijn account’. Je scrolt naar beneden en klikt op de link 'Bewerken' achter ‘Correspondentie’. Vink de optie aan ‘Stuur mij een e-mail zodra er een nieuwe vacature wordt geplaatst (kennisgeving uitstaande vacature) die overeenkomt met mijn profiel’.

Hoe kan ik mijn gebruikersnaam of password opvragen?

Klik op de link ‘Aanmelden’ om naar je profiel te gaan en klik op de inlogpagina op ‘Wachtwoord vergeten?’ of ‘Gebruikersnaam vergeten?’. Volg de instructies en je ontvangt een e-mail met de gevraagde gegevens.

 

Werken bij EY

Hoe ziet de EY-organisatie eruit?

EY is een wereldwijde organisatie die bestaat uit lidfirma’s in 140 landen. Van iedere lidfirma zijn de partners de eigenaren. Zij hebben de operationele leiding over hun activiteiten.

Om echter op alle locaties dezelfde hoge kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen, beschikken we over een wereldwijde bestuursstructuur. Die bestaat uit vier geografische Areas, die elk worden geleid door een bestuur, de Area Executive. Iedere Area Executive werkt nauw samen met onze Global Executive, waarvan onze CEO Mark Weinberger de voorzitter is.

Ter ondersteuning van onze wereldwijd georganiseerde activiteiten beschikken we daarnaast over een wereldwijde entiteit: EY Global. In een strategisch samenwerkingsverband biedt deze alle Areas ondersteuning gericht op de consistentie en de topkwaliteit van onze activiteiten overal ter wereld.

Waar heeft EY zoal vestigingen?

Bij EY werken 190.000 mensen in 150 landen. Bekijk de kaart met onze vestigingen.

Hoe weet ik bij welke serviceline ik wil werken?

Je maakt de juiste keuze als die aansluit op je interessegebied en je specialisatie. Bekijk onze website om een indruk te krijgen van wie we zijn en welke diensten we verlenen. Praat met studiegenoten, met recruiters, met een loopbaanadviseur en met vrienden en familieleden, zodat je zoveel mogelijk informatie verzamelt over het gebied waarop jij succesvol kan zijn.

EY groeit en breidt zich uit op nieuwe en interessante gebieden, met name bij Advisory Services. Er zijn dus volop mogelijkheden. Neem nu de tijd om de mogelijkheden te inventariseren, zodat je een goede keuze kunt maken.

Heb ik een bepaald diploma nodig om bij EY te kunnen werken?

De kwalificatie-eisen hangen af van de vacatures waar je de meeste belangstelling voor hebt en waar je naar solliciteert. Meer informatie hierover vind je in de functieomschrijving van de vacatures. Die kun je vinden via Vacature zoeken.

Kan ik ook solliciteren naar een baan buiten mijn eigen land?

Je kunt solliciteren naar iedere vacature in elk van de 140 landen waar afgestudeerden worden aangenomen. Of je voor de functie in aanmerking komt, hangt echter af van de kwalificatie-eisen in dat land, de nationale arbeidswetgeving en vereisten voor een werkvergunning en/of visum. De vacature wordt behandeld door het land in kwestie.

Wat is het beleid van de organisatie ten aanzien van flexibel werken?

Wij spannen ons altijd in om onze medewerkers te helpen om, zowel in professioneel als in persoonlijk opzicht, succesvol te zijn. Waar het gaat om ondersteuning van mensen die verplichtingen op kantoor én daarbuiten hebben, zijn we pragmatisch. We bespreken dit punt met je en spreken samen een regeling af die tegemoetkomt aan jouw behoeften en aan die van ons bedrijf, onze teams en onze cliënten.

Met die aanpak kun je zorgtaken op je nemen en buiten je werk dingen doen waar je hart naar uitgaat. Met gepaste trots kunnen we melden dat sommige medewerkers naast hun carrière bij EY aan de Olympische Spelen hebben deelgenomen, romans hebben geschreven en muziekalbums hebben opgenomen.

Verder geloven wij in de kracht van inclusiviteit. Wij hebben dan ook gezorgd voor een werkomgeving die flexibiliteit en ondersteuning biedt. Voor de persoonlijke en professionele behoeften van onze medewerkers. Als je bij ons aan de slag gaat, kom je binnen bij een organisatie die je respecteert als een getalenteerde persoon, ongeacht je achtergrond, geslacht, etnische afkomst, geaardheid of eventuele handicap.

 

Programma’s voor studenten bij EY

Biedt EY mogelijkheden om werkervaring op te doen tijdens je studie?

Wij bieden graag mogelijkheden om werkervaring op te doen. Zo maken wij voor jou de overgang van een opleiding naar de praktijk gemakkelijker. In veel landen waar wij aanwezig zijn, bieden we mogelijkheden aan. Kijk hier welke programma’s we aanbieden en welke stagemogelijkheden er zijn. Of neem contact op met onze recruiters.

Kan ik bij EY stage lopen?

Ja. Als je je carrière een vliegende start wilt geven, raden wij je aan om je in te schrijven voor een van onze stageprogramma’s. Dat levert je waardevolle werkervaring en kennis op. Als je stage goed verloopt, kan het gebeuren dat wij je een fulltimebaan aanbieden zodra je je studie hebt afgerond. Ga na welke programma’s er voor jou beschikbaar zijn. Let wel op dat niet ieder programma in elk land wordt aangeboden.

Welke verantwoordelijkheden heb je als stagiair(e)?

Als stagiair(e) ben je werkzaam in een team, net als onze pas afgestudeerde medewerkers. Dat houdt in dat je gegevens verzamelt, analyses uitvoert, presentaties voorbereidt en aan besprekingen deelneemt. Daarbij kun je ervan verzekerd zijn dat je ook intensieve training krijgt om je op weg te helpen. Ook zorgen de adviseurs in je team ervoor dat je continu wordt gecoacht.

Wat is de International Intern Leadership Conference (IILC)? Hoe kan ik me daarvoor aanmelden?

De IILC is een jaarlijkse bijeenkomst in Disney World in het Amerikaanse Orlando. Het is het grootste evenement in zijn soort, dat door ruim 2000 deelnemers uit de hele wereld wordt bijgewoond.

De IILC biedt stagiair(e)s de mogelijkheid om kennis te maken met ons bedrijf, onze visie en onze strategie. Deelname is alleen op uitnodiging en vormt een beloning voor de best presterende stagiair(e)s.

Je luistert er naar onze belangrijkste mensen, neemt deel aan seminars over actuele trends en doet mee aan teamactiviteiten. De conferentie biedt je een uitstekende gelegenheid om te netwerken en een visie te ontwikkelen op je mogelijke toekomst bij EY.

 

De ontwikkeling van je carrière

Hoe zorgen jullie ervoor dat ik als professional kan doorgroeien?

Wij maken ons sterk voor jouw continue training en ontwikkeling. Daarbij houden we rekening met je sterke punten en behoefte aan training. Zo bieden we je de juiste mix van werkervaring, training en coaching. Daardoor kom je sneller vooruit, behaal je eenvoudiger je doelstellingen en realiseer je je ambities.

Deze aanpak noemen we EYU. Samen bespreken we je behoeften en ambities. Daarna bieden we je de instrumenten en mogelijkheden om daaraan te werken.

Wat voor soort training kan ik bij EY verwachten?

Training is key binnen EYU. Aan de hand van onze met prijzen bekroonde learning and development-programma’s krijg je de training die je nodig hebt. Dit aanbod bestaat uit een mix van bijeenkomsten en web-based learning.

Daarnaast onderga je informele training in de vorm van nieuwe werkervaring, coaching tijdens het werk en mentoring. Ga naar EYU voor meer informatie.

Als ik bij EY kom werken, kan ik dan ook in een ander land aan de slag?

We laten onze medewerkers graag internationale werkervaring opdoen, Zodra je een aantal jaar bij ons hebt gewerkt, kun je je aanmelden voor een kortdurende of langlopende uitzending binnen ons internationale mobiliteitsprogramma. Een goede staat van dienst is daarvoor een vereiste. Samen met je manager bekijk je de mogelijkheden voor een internationale werkervaring.

Hoe kan ik zelf het verloop van mijn carrière beïnvloeden?

Je bent zelf verantwoordelijk voor je carrière bij EY, maar het verloop ervan vereist een wederzijdse inspanning. Jij vertelt ons wat je ambities zijn. Wij bepalen aan de hand van je prestatiebeoordelingen op welke gebieden jij je nog verder kunt ontwikkelen.

De omgeving die wij bieden, kenmerkt zich door ondersteuning, training, teamwork en topprestaties. Zodat je een vakbekwaam en succesvol professional kunt worden. Wij bieden je volop carrièrekeuzes. n ruil daarvoor neem jij zelf de verantwoordelijkheid voor je groei – professioneel en privé – en voor het leveren van een maximale inspanning, iedere dag opnieuw.

 

Hoe het is om bij EY te werken

Wat zijn de werktijden bij een standaardwerkweek bij EY?

Bij EY kennen we geen standaardwerkweek. De tijden waarop je werkt verschillen en hangen af van je werkzaamheden of de opdracht waar je bij betrokken bent. Wij stimuleren onze teams, op ieder niveau, om flexibel te werken en er in overleg voor te zorgen dat wordt voldaan aan de eisen die de opdracht stelt. Wanneer je contact houdt met je team en je supervisor, krijg je een goed beeld van de verwachtingen en kun je je tijd op een goede manier indelen.

Wat voor kleding dragen de mensen bij EY?

Ons kledingvoorschrift is business casual. Echter, onze cliënten verwachten dat wij gepast gekleed gaan. Bij besprekingen met cliënten is formeel-zakelijke kleding dan ook passender. Wanneer je op locatie bij een cliënt werkt, kan de situatie anders zijn. In dat geval pas je je aan aan de geldende dresscode.

Hoe ziet het sociale leven er op kantoor uit?

De mensen die hier rondlopen, hebben heel verschillende achtergronden, meningen en invalshoeken, maar delen samen een aantal waarden.

Dat betekent dat er rondom bepaalde zaken en interessegebieden volop groepen en netwerken zijn. Dat kunnen hobby’s, sporten of creatieve of intellectuele bezigheden zijn, maar ook mogelijkheden om ondersteuning te bieden of vrijwilligerswerk te doen. Wat je achtergrond of interessegebied ook is, je vindt altijd wel collega’s die jouw belangstelling delen.

Daarnaast worden er per afdeling ook regelmatig borrels, etentjes en uitstapjes georganiseerd.

Hoe staat EY tegenover diversiteit en inclusiviteit?

Wij hebben voor een omgeving gezorgd waar iedereen zich gewaardeerd voelt, bij de groep hoort en in staat is om maximaal te presteren en succesvol te zijn.

Diversiteit is de mix van medewerkers die wij in huis hebben en inclusiviteit is hoe we daar zo goed mogelijk van profiteren. We staan open voor een veelheid aan standpunten. Daardoor kunnen we betere beslissingen nemen, voor onszelf en voor onze cliënten. Ook gaat het erom dat wij zo werken dat mensen het maximale uit zichzelf kunnen halen en het verschil kunnen maken, ongeacht waar ze vandaan komen of wat hun eigenschappen zijn.

Diversiteit en inclusiviteit zijn ook vanuit zakelijk oogpunt van groot belang: daardoor zijn we in staat om in de mondiale economie op een goede manier met cliënten en teams samen te werken. En in een wereld van demografische veranderingen kunnen we daardoor soepel grensoverschrijdend te werk gaan.

Hoe kijkt EY tegen een duurzaam milieu aan?

Wij zijn ons ervan bewust dat wij de verantwoordelijkheid hebben om ons effect op het milieu te verminderen. Maar we zien duurzaamheid ook als een belangrijke zakelijke kwestie voor onszelf en onze cliënten.

Wij meten onze CO2-voetafdruk op wereldschaal en brengen die onder meer terug door:

 • onze kantoren te vestigen in panden die aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen;
 • buitenlandse reizen minder noodzakelijk te maken door videoconferencing en conference calls te gebruiken; en
 • waar mogelijk groene energie in te kopen.

Als individu kun je lid worden van een van de ecoteams in onze kantoren, die milieuvriendelijk gedrag stimuleren, of tijd besteden aan een goed doel of een organisatie die zich inzet voor het milieu.

Hoe kan ik op plaatselijk niveau iets voor de samenleving betekenen?

Wij stimuleren onze medewerkers om met vrijwilligerswerk hun capaciteiten in te zetten om de samenleving weer iets beter te maken. Daarbij hanteren we drie E’s: entrepreneurship, education en environmental sustainability.

Er zijn talloze mogelijkheden om actief te zijn in de samenleving waarin je woont of werkt. Zo fungeren medewerkers van EY als begeleiders van veelbelovende middelbare scholieren, als mentor van startende ondernemers en als organisator van boomplantacties. Zo kun je je carrière verder uitbouwen en ook nog eens je vaardigheden op andere, verrassende gebieden vergroten.

Ik heb ook nog belangrijke privéverplichtingen. Kan ik dan wel bij EY komen werken?

Wij zijn ons ervan bewust dat jouw succes uit meer bestaat dan alleen de prestaties op je werk. Voor velen onder ons komt het gezin altijd op de eerste plaats. Daarom bieden we elkaar ondersteuning bij onze work/life balance, bij het nastreven van persoonlijke doelstellingen en bij het nakomen van persoonlijke verplichtingen.

Een aantal van onze medewerkers zijn naast hun carrière bij EY beroepssporter, schrijven romans, nemen albums op of hebben vergelijkbare persoonlijke initiatieven ontplooid. Nog veel meer van hen brengen kinderen groot. Voor evenwicht is het van belang dat je geregeld met je team en supervisor communiceert en je flexibel blijft opstellen.