Government & Public Sector

  • Share

Corporate Performance Management: van concept tot automatisering

Door de overname van Partake Consulting beschikt EY sinds vorig jaar over uitgebreide expertise in Corporate Performance Management (CPM). Een 60-tal ervaren consultants in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk adviseren bedrijven bij het conceptualiseren en implementeren van systemen voor het meten en monitoren van bedrijfsstrategische doelstellingen.

Onze consultants reiken zowel functionele als technische expertise aan. Na de analyse van informatiebehoeften en interne processen formuleren ze adviezen omtrent softwareoplossingen. Ze begeleiden het requirementsonderzoek, het ontwerp en de bouw van applicaties en de finale user acceptance en roll-out.

One-stop-shop
Vóór de overname van Partake beperkte EY zich tot het uittekenen van een conceptueel model en het toepassen ervan op een specifieke situatie. De cliënt moest voor de automatisering van meet- en monitoringprocessen een andere partner aanspreken. Dat is nu niet meer nodig. EY is nu een one-stop-shop voor Corporate Performance Management en heeft partnerships met verschillende software vendors in het CPM-domein.

Business-oriëntatie
Net als hun collega’s van EY zijn de Partake-consultants sterk business-georiënteerd. Zij zijn perfect in staat om de business requirements en processen van een organisatie om te zetten in de parametrisering van een applicatie. Verder zorgen zij ervoor dat administrators en eindgebruikers de gekozen software via praktische trainingen helemaal in de vingers krijgen. En na de roll-out staan consultants klaar om support te bieden op alle niveaus. Dat kan het hele jaar door of op momenten waarop de applicatie het intensiefst wordt gebruikt.

Ervaring
Bij een belangrijke speler in de publieke sector implementeerden de CPMconsultants een profitability- en costmanagementsysteem. De applicatie biedt inzicht in kosten en opbrengsten en de mogelijkheid om deze te managen. De allocaties werden op basis van verschillende drivers geautomatiseerd in een multidimensionele omgeving. Onze consultants gaan ook een aantal universiteiten en hogescholen begeleiden in hun softwareselectietraject. Het doel is te komen tot een multidimensionele oplossing die het budgetteringsproces faciliteert.

Connect with us

Stay connected with us through social media, email alerts or webcasts. Or download our EY Insights app for mobile devices.

 

Click here to view some of our recent presentations on slideshare.


Seminars

Click here to see the list of seminars and enroll online!