De data-intelligente onderneming

  • Share

View this page in French

Elke onderneming wordt vandaag overspoeld door een stortvloed aan data, in allerhande al dan niet gestructureerde formaten. Onderzoek toont aan dat het volume data elk jaar verdubbelt. Big data is een feit, daar twijfelt niemand aan.

Waarom deze bijlage? Omdat ondernemingen de massieve datavolumes die ze genereren, veel te zelden op een intelligente manier in bruikbare informatie omzetten. Om daar een mouw aan te passen, laten we specialisten uit data-gerelateerde domeinen aan het woord.

In het panelinterview praten data-scientist Luc Burgelman van NGData en Frank Staelens, vennoot bij EY over de paradigma-shift van big data en de rol van de data-scientist. In een ander gesprek voelen we Paul Ballew, Chief Data and Analytic Officer van Dun & Bradstreet over hetzelfde onderwerp aan de tand. De drie specialisten hebben ieder een uitgesproken mening over de revolutie in de manier waarop we met data omgaan.

Verder in deze bijlage sommen we de belangrijkste trends in datatechnologie op, staan we stil bij de risico's en opportuniteiten die de datarevolutie biedt en gaan we dieper in op de rol van big data in fraudebestrijding en bij audits.

Last but not least zoomen we in een op een nog te vaak veronachtzaamd aspect: data-security. Hoe u het ook draait of keert, data is dé kern-asset van de heden - daagse onderneming. En daar gaat u maar beter bedachtzaam mee om. Want Big Data is Big Business.