Adam Software, City Live Mobile Vikings, Itineris en M.I.P. genomineerd voor 'De prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2012'

  • Share

EY presenteert de genomineerden voor ‘De prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2012’, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De finalisten voor de editie 2012 zijn: Adam Software (Oost-Vlaanderen), City Live Mobile Vikings (Limburg), Itineris (Oost-Vlaanderen) en M.I.P (Antwerpen). De winnaar wordt op de prijsuitreiking van dinsdag 23 oktober 2012 door Vlaams Minister-President Kris Peeters bekendgemaakt. Dit gebeurt in het kader van de bekroning van de ‘Onderneming van het Jaar 2012’ waarbij de finalisten vorige week reeds werden bekendgemaakt: Actief Groep (Limburg), Duvel Moortgat (Antwerpen), Joris Ide Group (West-Vlaanderen) en La Lorraine Bakery (Oost-Vlaanderen).

‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ is intussen aan zijn 7de editie toe. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering een onderneming die zich duidelijk manifesteert als beloftevolle groeier belonen. De genomineerden beantwoorden aan de selectiecriteria opgesteld door de professionele jury, onder leiding van Geert Noels, en zijn stuk voor stuk snelgroeiende ondernemingen die in volle ontwikkelingsfase zijn en met minimum 10% van het bedrijf in handen zijn van het Belgische management.

‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ is een unieke award voor een onderneming in volle ontwikkelingsfase. Hiermee willen we tonen dat er in Vlaanderen behoorlijk wat onbekende ‘parels’ bestaan en willen we deze ondernemingen, aan de hand van deze bekroning en de bijhorende aandacht, een duw in de rug geven” zegt Rudi Braes, Managing Partner EY België.

Vorige winnaars waren respectievelijk Skyline Communications, Clear2Pay, Netlog, Financial Architects, Transics en Televic. Vlaams Minister-President Kris Peeters zal de prijs zelf overhandigen op 23 oktober 2012.

 

De genomineerde bedrijven voor ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2012’

ADAM Software – Oost-Vlaanderen (Gent)
In 2005 is ADAM Software geboren uit de overname van Alfaprint nv, opgericht in 1985 door Dirk Noppe. Pieter Casneuf, CEO, en Dirk Noppe namen een nieuwe start vertrekkend van de ‘pre-press automatisering’-activiteit. ADAM is wereldwijd leverancier van media en marketing workflow software en levert aan GLOBAL2000 bedrijven systemen om content, processen en klanteninteractie te beheren in een on/offline wereld. De visie van ADAM Software is dat de groei van het aantal schermen (iPAD, TV, SmartPhone, PC, ..) de interactiviteit met de klant zal verhogen en de complexiteit van interactie toeneemt. ADAM Software heeft de ambitie om hierin wereldwijd leidende speler te zijn. ADAM heeft een aanzienlijke groei gekend sinds 2005, met de nodige groeipijnen zoals in 2011 met 3 kwartalen onder verwachting, mede door verandering van zowel markt als management. 2012 compenseert met een interne groei van 122%. Sterke groei, cash flow en financiële structuur zijn de basis voor een eerste acquisitie begin 2012. In 2011 opende ADAM Software zijn kantoor in de VS (New York). Vandaag draagt de VS de helft bij aan de ‘new revenu’ van ADAM. Begin 2012 werd Van Gennep overgenomen, actief op de markt van magazine planningssystemen. De transactie versterkt ADAM Software met een leidende positie in de uitgeverswereld.

Omzet: € 3,8 mio. Medewerkers: 27
Contact: Pieter Casneuf (CEO) – pieter@adamsoftware.net – 09 381 63 36 - www.adamsoftware.net 

City Live Mobile Viking – Limburg (Hasselt)
Mobile Vikings is de snelst groeiende Belgische Mobile Virtual Network Operator (MVNO) die zich toelegt op prepaid mobiel internet en een portfolio van diensten uitwerkt die gebruik maken van deze technologie. Op termijn moeten deze diensten toelaten om mobiel internet gratis te kunnen aanbieden. Mobile Vikings heeft een disruptief model in de markt gezet, waarbij het prepaid mobiel internet producten verkoopt zonder enig marketing budget, noch fysische verkoopspunten maar door gebruik te maken van een community en een online verkoopskanaal. Op een korte termijn van 4 jaar is het bedrijf viraal gegroeid tot vandaag meer dan 120.000 betalende klanten. Samen met enkele strategische partners ontwikkelt Mobile Vikings een location-based platform, geschikt voor lokale, kleine handelaars. Zij kunnen van dit platform gratis gebruik maken voor marketing doeleinden, couponing, deal offering en loyalty.

Omzet: € 9.3 mio. Medewerkers: 13
Contact: Frank Bekkers (CEO) – frank.bekkers@mobilevikings.com – 011 71 74 33 - www.mobilevikings.com 

Intineris – Oost-Vlaanderen (Deurle)
Itineris is een 100% op de nutswereld gefocust IT softwarebedrijf. Itineris ontwikkelt en levert innovatieve IT-oplossingen – UMAX™ – gebouwd op en gecertificeerd voor Microsoft Dynamics AX en bijbehorende IT-diensten voor nutsbedrijven. Itineris heeft vestigingen in België, Nederland en de VS. Sinds haar oprichting in 2003, kent Itineris een sterke groei en kan het een uitstekend parcours van succesvolle implementaties bij internationale nutsspelers voorleggen, zoals onder meer bij: E.ON, EDF, Atlanta Gas Resources, VMW, Eneco…

Omzet: € 13,8 mio. Medewerkers: 83
Contact: Edgard Vermeersch (CEO) – edgard.vermeersch@itineris.net - 09 386 01 02 - www.itineris.be 

M.I.P – Antwerpen (Rijkevorsel)
M.I.P is fabrikant en leverancier van silo’s en opslagtanks in polyester. Dankzij continue investeringen in productieprocessen en technologieën bouwt en levert M.I.P maatwerk van de hoogste kwaliteit. Een team van ervaren deskundige begeleidt in overleg met de klant het volledige traject, van ontwerp tot eindproduct. En dat voor klanten uit de meest diverse sectoren zoals landbouw, industrie, voedingssector,… De afgelopen kwarteeuw klom M.I.P dan ook naar de Europese top van de silo- en tankbouw. In 1984 startte het familiebedrijf met een kapitaal van omgerekend 7500 euro. Twintig jaar later draaide de silobouwer al een omzet van ruwweg 9 miljoen euro. In 2006 werd M.I.P getroffen door een zware brand, maar dat kon de ambities niet nekken. Integendeel zelfs, de familie Elst zag opportuniteiten in de wederopbouw en nam alle aandelen over. In 2011 sloot M.I.P het boekjaar af met een omzet van ruim 19,5 miljoen euro. Ondanks de economische situatie boekte M.I.P de afgelopen vijf jaar telkens groei.

Omzet: € 19,3 mio. Medewerkers: 78
Contact: Maikel Elst (General Manager) – me@mip-nv.com - 03 311 68 66 - www.mip-nv.com