Caviar Group, Cegeka Groep, Noordzee Helikopters en Willemen Groep genomineerd voor 'Onderneming van het Jaar 2013'

  • Share

View this page in French

EY (voorheen gekend onder de naam Ernst & Young) presenteert zijn genomineerden voor de 19de editie van de ‘Onderneming van het Jaar’-award, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De finalisten voor de editie 2013 zijn: Caviar Group (Brussel), Cegeka Group (Hasselt), Noordzee Helikopters Vlaanderen (Oostende) en Willemen Groep (Mechelen). De winnaar wordt op de prijsuitreiking van dinsdag 8 oktober 2013 door de Voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, bekendgemaakt.

EY lanceerde reeds in 1995 de ‘Onderneming van het Jaar’-award, met als doel succesvolle bedrijven te belonen voor hun uitstekende prestaties. De ‘Onderneming van het Jaar’-award zet niet enkel grote ondernemingen in de kijker, maar tevens kleinere familiebedrijven, die door hun groei en zin voor innovatie, internationalisatie, ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur, opvallen in de ondernemingswereld.

“De jury van de ‘Onderneming van het Jaar’ zet jaarlijks een uniek bedrijf in de kijker, en bekroont deze met een prestigieuze award. De bedoeling van dit initiatief is niet enkel bedrijven te belonen van wie ondernemerschap vruchten afwerpt door het behalen van goede resultaten. Deze ondernemingen getuigen tevens van een gedurfde visie, internationalisatie, een goed bestuur, een innovatief ondernemerschap en het doorzettingsvermogen om verder te groeien. Het is bijzonder inspirerend om sterke ondernemingen te kunnen belonen voor hun succesvol ondernemen”, zegt Rudi Braes, Managing Partner EY België.

De jury, onder het voorzitterschap van Baron Paul Buysse, zal samen met de Voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy op dinsdag 8 oktober 2013 bekendmaken wie de opvolger wordt van La Lorraine Bakery Group, de laureaat van de ‘Onderneming van het Jaar 2012’.

Over ‘Onderneming van het Jaar’

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar’ sinds 1995 in het nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 1996 in het franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit evenement is een onderdeel van de ‘World Entrepreneur of the Year’-award van EY, waar laureaten uit meer dan 50 landen deelnemen aan de wereldwijde variant van de verkiezing.

Selectie
Om in aanmerking te komen voor de ‘Onderneming van het Jaar’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijke ontmoeting met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Onderneming van het Jaar’-award.

Jury
De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Baron Paul Buysse en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven: Herman Daems (BNP Parisbas Fortis) – Hans Crijns (Professor Vlerick Leuven Gent Management School & RUG) - Frederik Delaplace (De Tijd) - Nadia Jansen (Building Group Jansen) - Jo Libeer (VOKA-VEV) - Geert Noels (Econopolis) - Michèle Sioen (Sioen Industries) - Guido Vanherpe (La Lorraine Bakery Group ‘Onderneming van het Jaar 20012’) - Urbain Vandeurzen (Gimv).

Indrukwekkend lijstje winnaars
De laureaat van dit jaar vervoegt het lijstje indrukwekkende winnaars van de afgelopen jaren, namelijk:
La Lorraine Bakery Group (2012) - Soudal (2011) - Taminco (2010) - Studio 100 (2009) - Cartamundi (2008) - Groep H. Essers (2007) - Metris (2006) - Option (2005) - Deceuninck (2004) - Miko (2003) - Omega Pharma (2002) - Resilux (2001) - Melexis (2000) - Sioen Industries (1999) - Compex (1998) - Icos Vision Systems (1997) - ECA (1996) - Real Software (1995).

De genomineerde bedrijven voor de ‘Onderneming van het Jaar 2013’

Caviar Group – Brussel
Caviar Group heeft kantoren in Brussel, Los Angeles, Parijs, Londen, Amsterdam en Praag. Caviar werd opgericht in 2004, en is actief in de productie van commercials, videoclips, tv-series en films en in de postproductie. Door de jaren heen werd het Belgische model met succes naar de andere landen gecopieerd.
Omzet 2012: € 62 mio. Medewerkers: 54
Contact: Bert Hamelinck (CEO) – bert.hamelinck@caviarcontent.com – 02 423 23 00 – www.caviarcontent.com

Cegeka Groep – Limburg (Hasselt)
De familiale Cegeka Groep is opgericht in 1992 en kenmerkt zich in de ICT sector door zijn hoge toegvoegde waarde diensten rond private cloud en agile software ontwikkeling. Ondertussen zet Cegeka zijn Europese expansie verder met als ambitie een pan-Europese referentiespeler in zijn sector te worden.
Omzet 2012: € 214 mio. Medewerkers: 1.520
Contact: André Knaepen (Gedelegeerd Bestuurder) – andre.knaepen@cegeka.be – 011 24 02 17 – www.cegeka.be

Noordzee Helikopters Vlaanderen – West-Vlaanderen (Oostende)
Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) biedt helikopterdiensten aan voor olie- & gasbedrijven, overheden en ziekenhuizen. Dankzij hun ondernemerschap, flexibiliteit in aanpak, gekwalificeerd personeel, en bewezen track record in veiligheid en betrouwbaarheid, is NHV op 16 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale speler met 15 basissen op 3 continenten.
Omzet 2012: € 65 mio Medewerkers: 265
Contact: Eric Van Hal (CEO) – ericvanhal@nhv.be – 059 30 61 68 – www.nhv.be

Willemen Groep – Antwerpen (Mechelen)
Willemen Groep is ontstaan in 1999 en is internationaal actief in de bouwsector als aannemer, toeleverancier en projectontwikkelaar. Door de complementariteit van de bouwbedrijven kan de familiale groep aan zijn klanten een duurzame oplossing bieden in de burgerlijke bouwkunde, de industriebouw, het residentiële segment, de algemene utiliteitsbouw, de wegenbouw en in complexe projecten waarbij financiering en onderhoud inbegrepen zijn.
Omzet 2012: € 600 mio Medewerkers: 1.826
Contact: Tom Willemen (Gedelegeerd Bestuurder) – tom.willemen@willemen.be – 015 56 99 82 – www.willemen.be