EY verjongt en vervrouwelijkt: 6 nieuwe vennoten

  • Share

View this page in English - French 

Brussel, 18 juli 2012 – EY België benoemt dit jaar maar liefst 6 nieuwe vennoten, allen medewerkers die zijn doorgegroeid binnen de eigen organisatie. Daaronder ook twee vrouwen. EY voert al jaren een beleid dat erop gericht is om zijn eigen personeel interessante doorgroeimogelijkheden te bieden naar de top van het bedrijf. Met deze interne benoemingsgolf voegen we de daad bij het woord en bieden we een nieuwe jonge lichting de mogelijkheid om mee de toekomstlijnen van de onderneming uit te tekenen. Daarnaast blijft EY continu op zoek naar zowel pas-afgestudeerden met een juridische, financiële of economische achtergrond als ervaren profielen met een specifieke expertise.

EY België zal na deze benoemingsgolf 72 vennoten tellen en zet met deze benoemingen in op de verdere verjonging en vervrouwelijking aan de top. Deze nieuwe vennoten hebben reeds een lange staat van dienst binnen het bedrijf en groeien zo door binnen EY België.

“Bij EY België zijn we verheugd met deze nieuwe interne benoemingen. Eigen talenten die het bedrijf én haar cliënten door en door kennen, zijn goed geplaatst om verder te bouwen aan de toekomst van EY. We bieden jongeren een plaats waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en zowel nationaal als internationaal kansen krijgen aangeboden. Het blijft onze ambitie om de grootste adviesverlener op de Belgische bedrijfsmarkt te worden. En om die ambitie te realiseren in een competitieve en veranderende omgeving moeten we duurzaam en kwaliteitsvol blijven groeien. In dat kader plannen we dan ook een 300 tal aanwervingen om onze cliënten op lange termijn nog beter te bedienen. Daarnaast blijven we zoals steeds uitkijken naar opportuniteiten als deze zich aandienen.”, aldus Managing Partner Rudi Braes.

Wereldwijd werden recent maar liefst 548 nieuwe vennoten benoemd, wat een weerspiegeling is van de goede cijfers die het bedrijf vorig jaar globaal realiseerde.

6 nieuwe vennoten binnen diverse afdelingen 

Géraldine Tack (°1976) EY Tax Consultants
Géraldine Tack studeerde economie met een specialisatie in de fiscaliteit en begon haar carrière als bedrijfsrevisor en fiscaal adviseur. In 2004 behaalde ze nog een bijkomende master in boekhouding en bedrijfsfinanciering. Ze werkt sinds 2005 voor EY en heeft intussen zo’n 12 jaar ervaring in fiscale planning, boekhoudkundige processen en adviesverlening. Sinds 2005 is ze eveneens een erkend belastingadviseur. Ze wordt benoemd tot vennoot binnen de afdeling EY Tax Consultants.

Nathalie Van Hoorebeek (°1970) EY Accountants
Nathalie Van Hoorebeek wordt vennoot binnen de afdeling EY Accountants. Na haar studies Handelswetenschappen aan het Instituut Cooremans begon ze haar carrière bij EY in 1993 waar ze zich gespecialiseerde in boekhouding, fiscaliteit en HR management. Ze heeft een korte periode voor Novoste Europe en Hewlett Packard België gewerkt, respectievelijk als financieel manager en financieel specialist. Ze behaalde in 2005 nog een bijkomende master in “Tax Management” aan de Solvay Business School. Sinds 2007 was ze directeur in EY Accountants, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de uitvoering van het HR business plan.

Jo Bellens (°1975) – EY Tax Consultants
Jo Bellens wordt vennoot bij de afdeling “Human Capital” van EY Tax Consultants na een carrière die zich volledig binnen EY heeft afgespeeld. Nadat hij in 1999 afstudeerde als handelsingenieur met een specialisatie in het fiscaal recht, begon hij zijn carrière binnen de afdeling “Global Employment Solutions”, waar hij in 2006 senior manager werd. Hij heeft zich gespecialiseerd in fiscale adviesverlening en bouwde een uitgebreide expertise op inzake de Belgische wetgeving rond aandelenopties.

Stijn Vanoppen (°1975) – EY Financial Services
Stijn Vanoppen studeerde rechten aan de KULeuven en behaalde een Master of Laws in Tax aan de London School of Economics (LSE). Hij heeft 12 jaar ervaring inzake fiscaliteit en is onder andere gespecialiseerd in het bankwezen, verzekeringen, fiscaal vermogensbeheer en fiscale aspecten van financiële producten, verzekeringsproducten en investeringsfondsen. Hij promoveerde in 2009 tot doctor in de rechten en is verbonden aan de Fiscale Hogeschool, HUBrussel en het European Tax College. Hij wordt bij EY vennoot binnen de afdeling “Financial Services”.

Nick Van Gils (°1976) – EY Tax Consultants Nick Van Gils wordt vennoot binnen de afdeling “fiscale transacties” van EY Tax Consultants en werkt sinds 2001 voor EY België. Hij studeerde economie aan de UGent en behaalde een master aan de Vlerick School of management. Bij EY heeft hij zich onder andere gespecialiseerd in fiscaal-efficiënte herstructureringen van multinationals, fiscale ondersteuning inzake fusies en overnames en vastgoedprojecten. Sinds 2005 is hij ook een erkend belastingadviseur.

Paul Eelen (°1975) – EY Bedrijfsrevisoren
Paul Eelen studeerde af als handelsingenieur aan de Handelshogeschool Antwerpen en werkt sinds 1999 voor EY. Na een buitenlandse ervaring van 18 maanden binnen het kantoor Washington DC doorliep hij alle geledingen van EY België waarbij hij zich specialiseerde in audits. Hij wordt vennoot binnen de afdeling EY Bedrijfsrevisoren.