EY België werft meer dan 300 nieuwe medewerkers aan

  • Share

Brussel, 5 oktober 2012 – EY België zet ná de recente overname van Grant Thornton, Lippens & Rabaey zijn groeiambities verder met de geplande aanwerving van meer dan 300 nieuwe medewerkers. Naast 212 afgestudeerden met een juridische, financiële of economische vorming, is EY ook op zoek naar 109 ervaren medewerkers. Deze week zijn een 100-tal pas afgestudeerden binnen de audit-afdeling gestart. Begin juli werden tevens 6 nieuwe vennoten, allen medewerkers die zijn doorgegroeid binnen de eigen organisatie, benoemd. EY voert al jaren een beleid dat erop gericht is om zijn eigen personeel interessante doorgroeimogelijkheden te bieden naar de top van het bedrijf.

De recente overname van Grant Thornton, Lippens & Rabaey onderstreept  de ambitie van EY om uit te groeien tot marktleider in zowel de financiële als de niet-financiële (vaak synoniem voor MVO) dienstverlening.  Deze week begonnen nog een 100-tal pas afgestudeerden aan hun eerste werkervaring bij EY. De nieuwe medewerkers zullen aan de slag kunnen in één van de 13 kantoren van EY. De jonge medewerkers die nu instromen gaan een intensief ontwikkelingsprogramma tegemoet, zodat ze snel volledig operationeel inzetbaar zijn. Daarmee verzekert EY zich ook op langere termijn van een breed team van professionals.

Met een personeelsbestand van meer dan 1500 professionals blijft EY maximaal inzetten op de ontwikkeling van zijn medewerkers en plant de onderneming opnieuw de aanwerving van 212 juniormedewerkers. Daarnaast zoekt EY nog meer dan 109 ervaren medewerkers verspreid over alle afdelingen.

Het blijft onze ambitie om de grootste adviesverlener op de Belgische bedrijfsmarkt te worden. En om die ambitie te realiseren in een competitieve en veranderende omgeving moeten we duurzaam en kwaliteitsvol blijven groeien. In dat kader plannen we dan ook een groot aantal aanwervingen om onze cliënten op lange termijn nog beter te bedienen.”, aldus Rudi Braes, managing partner EY.

Geïntegreerde EMEIA-organisatie: toegevoegde waarde voor cliënten en medewerkers

De in 2008 nieuw gevormde organisatie EY EMEIA heeft duidelijk bijgedragen tot de groei van EY in België. Binnen EMEIA werken 93 landen uit Europa, Midden-Oosten, India en Afrika samen als één organisatie.

De internationale integratie heeft de professionele dienstverlening over de grenzen heen verder sterk verbeterd.  Belgische specialisten worden  ingezet bij de dienstverlening in andere landen en vice versa zodat onze cliënten optimaal worden bediend in een internationaal geïntegreerd netwerk.  Hierdoor is EY tevens in staat om ontwikkelingen in buitenlandse dienstverlening nog sneller ter beschikking te stellen voor haar talrijke Belgische cliënten. De verdere internationalisatie verstevigt tevens de basis voor de carrièreontwikkeling van onze vennoten en medewerkers.