EY versterkt adviesverlening in verantwoord ondernemerschap via acquisitie BECO

  • Share

Brussel, 11 oktober 2012 – EY kondigt vandaag de overname aan van BECO, een adviesbureau gespecialiseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). BECO telt 40 medewerkers en heeft vestigingen in België (Antwerpen) en Nederland (Rotterdam en Utrecht). Hiermee versterkt EY zijn dienstenaanbod inzake climate change en sustainability services.  Deze nieuwe strategische acquisitie volgt nauwelijks enkele weken na de bekendmaking van de overname van sectorgenoot Grant Thornton, Lippens & Rabaey.

De voorbije jaren heeft EY aanzienlijk geïnvesteerd in het versterken van zijn MVO-expertise. Hiermee kwam EY tegemoet aan de stijgende vragen en verwachtingen bij zijn klanten naar deze gespecialiseerde dienstverlening in geïntegreerde, duurzame ondernemingsmodellen.

De recente overname van BECO onderstreept de ambitie van EY om uit te groeien tot marktleider in zowel de financiële als de niet-financiële (vaak synoniem voor MVO) dienstverlening. Vorige maand kondigde EY overigens ook al de acquisitie aan van Grant Thornton, Lippens & Rabaey, een sectorgenoot die eveneens een ruime expertise bezit op het vlak van sustainability, meer specifiek rond de ontwikkeling van afvalbeheer-wetgevingen en de strategische en operationele implementatie ervan in België en de rest van de wereld.

BECO adviseert vanuit haar missie “winst in duurzaamheid” diverse organisaties, zowel bedrijven als overheden. De expertise van BECO situeert zich in een brede waaier aan domeinen, waaronder:

  1. Energiemanagement en product- en procesinnovatie
  2. Duurzaamheidsstrategieën en Business Model Innovatie
  3. Duurzaamheidsrapportering
  4. Expertise in specifieke domeinen zoals Duurzaam Aankopen en internationale duurzaamheidsstandaarden zoals ISO 26000 en de Global Reporting Initiative

Rudi Braes, managing partner EY België, spreekt van een strategische acquisitie met het oog op de verdere groei van EY zowel in België als Nederland. “Het samengaan met BECO brengt ons belangrijke bijkomende expertise waarmee we onze groei-ambitie verder kunnen realiseren. We hebben onze diensten in maatschappelijk verantwoord ondernemen nu versterkt door een dubbele overname: enerzijds het specialistische duurzaamheidsdienstenbureau BECO en anderzijds dankzij de recente acquisitie van Grant Thornton, Lippens & Rabaey België, die tevens over een gespecialiseerde duurzaamheidsafdeling beschikt. Met deze strategische acquisities versterkt EY zijn dienstenaanbod inzake  maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid, als antwoord op de groeiende marktvraag”.

Harry Everaerts, verantwoordelijke voor het sustainability departement van EY België voegt eraan toe: “De vraag naar gespecialiseerde MVO dienstverlening blijft groeien. En omdat verantwoord en duurzaam ondernemen nu eenmaal sterk vervlochten zit in het DNA van EY willen we die markt mee sturen en ontwikkelen. De inbreng van BECO vormt een waardevolle aanvulling op de expertise die we zelf reeds in huis hadden. We kunnen onze cliënten voortaan een nog completer dienstenpakket aanbieden waarmee we hun langetermijnstrategie en bedrijfscontinuïteit kunnen ondersteunen”.

BECO telt 40 medewerkers, waarvan 8 in België. Het MVO-team van EY België groeit dankzij de nieuwe acquisities uit tot een team van 18 MVO-experten.

Over EY
EY is wereldwijd toonaangevend op het gebied van assurance & audit, tax, transactions en advisory. Onze 167.000 mensen delen wereldwijd dezelfde waarden en staan voor kwaliteit. Wij maken het verschil door onze mensen, onze cliënten en de samenleving te helpen hun mogelijkheden optimaal te benutten.