EY België neemt consulting kantoor Taurus-i over

EY wordt marktleider in business intelligence, prestatiemanagement en data-analyse.

  • Share

View this page in English - French

Brussel, 4 juli 2013 – EY België kondigt vandaag de overname aan van Taurus-i, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in business intelligence, performance management en data-analyse. Dankzij deze acquisitie versterkt EY zijn positie op de Belgische markt van de advisory aanzienlijk. De overname kadert in een brede strategie om de activiteiten in specifieke expertisedomeinen te verdiepen en de sectorkennis voor de klanten gevoelig uit te breiden.

EY België en Taurus-i hebben een akkoord bereikt om hun activiteiten te verenigen. Het adviesbureau Taurus-i werd opgericht in 2004 en groeide met een jaarlijkse omzet van ongeveer 3 miljoen euro uit tot één van de toonaangevende SAP implementatiepartners op de Belgische markt. Taurus-i heeft een sterke klantgerichte track record met een grote expertise in de sectoren van retail & consumentgoederen, finance, productie en diensten.

Alle medewerkers gaan aan de slag in de bestaande EY kantoren in Antwerpen en Brussel. De Taurus-i merknaam zal geleidelijk aan verdwijnen en na verloop van tijd zal het adviesbureau volledig onder de merknaam EY opereren.

Overname zorgt voor grote uitbreiding expertise

Deze nieuwe overname in België onderstreept de strategie en ambitie van EY om doelgericht te investeren in specifieke expertisedomeinen. Dat gebeurt in eerste instantie via organische groei, maar er wordt op de markt ook voortdurend uitgekeken naar opportuniteiten met groeipotentieel. Dat bleek al bij eerdere overnames en dat is ook nu het geval met Taurus-i. De expertise van Taurus-i versterkt de activiteiten en de groeiambities van EY en zorgt ervoor dat het bedrijf ook op het gebied van advisory kan meespelen aan de top.

Rudi Braes, managing partner EY België toont zich dan ook heel tevreden met deze acquisitie: “Wereldwijd is het werkgebied van business intelligence, performance management en data-analytics een groeimarkt. Deze overname zorgt ervoor dat EY marktleider wordt in dit niche-gebied.”

Ook Ingmar Christiaens, de huidige CEO van Taurus-i beklemtoont dat beide partijen beter worden van deze operatie: "Deze acquisitie is een geweldige opportuniteit voor ons en onze medewerkers. De overname biedt niet alleen de organisatie prachtige groeiperspectieven, maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun expertise en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet”. Christiaens wordt tevens vennoot bij EY.

Cliënten zijn grootste winnaar van overname

Dankzij deze strategische acquisitie in het domein van advisory komt EY tegemoet aan een toenemende vraag van zijn cliënten om deze dienstverlening aan te bieden. Deze overname laat immers toe om de waaier aan beschikbare expertises en sectorkennis voor de klanten verder uit te breiden. Dankzij de acquisitie verwelkomt EY 15 nieuwe medewerkers en bedraagt het aantal experts binnen de advisory-afdeling van EY nu 230 medewerkers.

“Dankzij deze acquisitie kunnen we nu voldoen aan de stijgende vraag van onze cliënten naar data analytics-oplossingen om hun performance te verbeteren. Daarnaast zal de kennis ook gebruikt worden om het audit proces te verbeteren. Veel competenties in huis hebben, verhoogt de kwaliteit van de audit. En bij het leveren van kwaliteit is ook data-analyse zeer belangrijk. Door data intelligent te gebruiken, kom je meer te weten en kan je meer kwaliteit bieden aan de cliënten”, aldus Rudi Braes.

Maar ook Taurus-i kan door EY te vervoegen de ontwikkeling van zijn activiteiten voor cliënten versnellen. Cliënten vragen immers steeds meer om een integrale aanpak bij hun uitdagingen op het gebied van prestatiemanagement. Door toe te treden tot EY is ook Taurus-i meer dan ooit in staat om zijn cliënten nog breder en vollediger bij te staan.

“Deze toetreding tot EY brengt onze uitstekende professionals samen met die van EY. Daardoor behouden onze cliënten enerzijds de garantie op kwalitatief hoogstaande dienstverlening. En anderzijds krijgen zij toegang tot de wereldwijde expertise en het netwerk van EY”, besluit Ingmar Christiaens.