EY België plant dit jaar meer dan 300 nieuwe aanwervingen

EY wereldwijd uitgeroepen tot ‘s werelds meest aantrekkelijke werkgever in de professionele dienstverlening

  • Share

View this page in French

Brussel, 2 oktober 2013 – EY België zet zijn groeiambities verder met de geplande aanwerving van meer dan 300 nieuwe medewerkers. Naast 190 afgestudeerden met een juridische, financiële of economische vorming, is EY ook op zoek naar meer dan 100 ervaren medewerkers. Deze week zijn een 116-tal pas afgestudeerden binnen de audit-afdeling gestart. EY België telt momenteel 1.650 medewerkers.

De overnames in het voorbije jaar van Lippens & Rabaey (vertegenwoordigers van het Grant Thornton netwerk), BECO en Taurus-i onderstrepen de ambitie van EY om uit te groeien tot marktleider in zowel de financiële als de niet-financiële dienstverlening. Deze week begonnen een 116-tal pas afgestudeerden aan hun eerste werkervaring bij EY. Zij gaan aan de slag in één van de 14 kantoren van EY. De jonge medewerkers die nu instromen gaan een intensief ontwikkelingsprogramma tegemoet, zodat ze snel volledig operationeel inzetbaar zijn.

High performing teams - de sleutel tot een uitmuntende teamcultuur

EY werd vorige week uitgeroepen tot ‘s werelds meest aantrekkelijke werkgever in de professionele dienstverlening - en de tweede meest aantrekkelijke werkgever in het algemeen - in de “Worlds Most Attractive Employers 2013” van Universum.

Rudi Braes, managing partner EY België: "We zijn verheugd om aanzien te worden als 's werelds meest aantrekkelijke werkgever van de professionele dienstverlening in de Universum ranking van dit jaar. In sterk presterende ondernemingen staan de mensen centraal. Succes steunt op de skills, de instelling, de kennis van de medewerkers, maar ook de waarden van het bedrijf zijn van cruciaal belang. Die vormen immers het cement voor een uitmuntende teamcultuur.”

De wereldwijde arbeidsmarkt verandert razendsnel. Vandaag voelen mensen zich aangetrokken tot organisaties omdat ze deel willen zijn van iets bijzonders.

“Werken bij EY, hoe lang of hoe kort de loopbaan ook duurt, moet een uitzonderlijke ervaring zijn, die de medewerker het hele leven zal bijblijven”, aldus Rudi Braes.

Fantastische medewerkers aantrekken kan ondermeer door:

  • Constante vorming en ontwikkeling aan te bieden met een toenemende focus op coaching en ervaringen, aangevuld door formeel leren en het verbeteren van counseling- en coachingskills.
  • Het bouwen van de ‘werkplek van de toekomst' door effectieve technologie, innovatieve design van werkruimte en een flexibele, op output gerichte cultuur.
  • Diversiteit te omarmen, zowel bij het aanwerven van nieuwe medewerkers als op het gebied van inclusief leiderschap.
  • Aandacht te blijven hebben voor voormalige medewerkers, door bijvoorbeeld een alumni organisatie.

Partnerschip met de Belgische Hockeybond

Sinds juli werd EY de nieuwe structurele partner van de KBHB en engageert zich voor de komende 4 jaar om de federatie te helpen bij de ontwikkeling van het Belgische hockey. Met dit partnership verbindt EY zijn imago als dynamische werkgever met dat van de KBHB en haar nationale (jeugd)elftallen. Vanaf oktober start EY een intensieve recruteringscampagne waarbij het zich verder associeert met de Belgische Hockeybond.