Mark Weinberger wordt nieuwe CEO van EY Global

Nieuwe naam ‘EY’ deel van nieuwe wereldwijde strategie

  • Share

Brussel, 1 juli 2013 – De Amerikaan Mark Weinberger wordt vanaf vandaag de nieuwe voorzitter en CEO van EY Global. Met deze benoeming geeft EY meteen ook de aftrap voor een nieuwe strategie en een nieuwe merknaam met bijhorend logo en baseline. Ernst & Young gaat voortaan verder onder de naam ‘EY’. Met de nieuwe baseline ‘Building a better working world’ zet EY zijn ambitie in de verf om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Mark Weinberger

EY kondigt vandaag Mark Weinberger aan als de nieuwe voorzitter en CEO van EY Global. Mark is 51 jaar en bouwde een indrukwekkende carrière uit met leidinggevende functies zowel binnen als buiten EY. Mark leidde de wereldwijde en Amerikaanse Tax-afdeling en was lid van de Global en Americas Board. Hij trad ook op als senior advisory partner voor veel van de grootste cliënten van de organisatie. Weinberger werd eerder ook al door President Clinton benoemd tot lid van de adviesraad voor sociale zekerheid in de Verenigde Staten. Later was hij tijdens het presidentschap van George W. Bush jr. adjunct-secretaris voor het Amerikaanse ministerie van Financiën.

EY gaat voor een beter functionerende wereld

Vanaf 1 juli wordt de centrale boodschap van EY ‘Building a better working world’. Deze ambitie wordt meteen ook de nieuwe baseline.
De achterliggende visie is duidelijk. In een beter functionerende wereld is er meer vertrouwen bij investeerders en consumenten waardoor bedrijven duurzaam kunnen groeien en tewerkstelling creëren zodat ze ook kunnen investeren in de gemeenschappen waar ze actief zijn. Meer dan alleen groei stimuleert en ontwikkelt een beter werkende wereld ook talent in al zijn vormen en samenwerking.
EY streeft er dan ook naar om met haar kwaliteitsvolle dienstverlening en uitmuntend presterende teams haar steentje bij te dragen aan onze samenleving en de wereld beter te laten functioneren. “De maatschappij verwacht immers verder van ons dat we meewerken aan het creëren van vertrouwen, het bieden van kennis en het zoeken en opleiden van competente medewerkers. We beseffen dat dit een ambitieuze doelstelling is. Maar deze ingesteldheid zal de basis vormen van al onze activiteiten bij EY”, aldus Rudi Braes, Managing Partner bij EY.

Nieuwe merknaam en logo

Binnen deze strategie hoort ook een vereenvoudiging van de merknaam. Zo zal Ernst & Young vanaf 1 juli eenvoudigweg EY genoemd worden. Deze ingekorte naam zorgt voor consistentie en is gemakkelijker te gebruiken voor de vestigingen en cliënten van EY overal ter wereld. Ook het logo van EY krijgt een opfrisbeurt. De nieuwe merknaam zal een prominentere plaats krijgen in het logo zodat de identiteit van de onderneming in één oogopslag duidelijk wordt.
“Onze merknaam en ons logo zijn belangrijke indicatoren voor wie we zijn en waarvoor we staan. Door van logo en naam te veranderen, zetten we ons overal ter wereld nog sterker in de markt en kunnen we ons aan onze cliënten en medewerkers nog efficiënter voorstellen”, besluit Rudi Braes.