EY rijdt groen met 100% elektrische Nissan LEAF

  • Share

Aartselaar/Diegem, 8 februari 2011 – EY, gespecialiseerd in fiscaliteit, revisoraat, transacties en advisory, ontving op dinsdag 8 februari, in het bijzijn van Fleet Logistics, de sleutel van de Nissan LEAF, Auto van het Jaar 2011. De Nissan LEAF is volledig elektrisch, geheel vrij van schadelijke emissies en staat garant voor lage bedrijfskosten. Het is de eerste in massa geproduceerde en betaalbare elektrische auto ter wereld en de eerste in een nieuwe reeks van Nissan. Het is een compromisloze wagen op het gebied van prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid. De elektrische motor wordt van ‘brandstof' voorzien door middel van een door Nissan ontwikkelde Lithium-ion batterij met een opbrengst van 90 kW. Tijdens afremmen wordt energie teruggewonnen en direct in de accu opgeslagen om het verbruik te minimaliseren.

EY zal binnenkort zijn wagenpark, bestaande uit 1150 wagens, uitbreiden met een eerste bestelling van vijf Nissan LEAFs. Vanaf 2012 wordt de Nissan LEAF ook in de car policy opgenomen. EY investeerde eerder al in zonnepanelen op het dak van het kantoorgebouw in Diegem en liet al een elektrisch laadpunt installeren op de parking.

EY - Nissan LEAF 

De officiële sleuteloverhandiging tussen Ghislain Vanfraechem, Director Facility Department EY (links), Guy Van Gaever, Fleet Manager Nissan Belgium (midden) en Yvan Brusselmans, Key Account Nissan Belgium (rechts).