Jan Peter Balkenende wordt partner bij EY Nederland

  • Share

Rotterdam, 31 januari 2011 - Per 1 april 2011 treedt Jan Peter Balkenende toe als partner bij EY Nederland. Jan Peter Balkenende zal op diverse gebieden werkzaam zijn bij EY. Zijn zeer rijke internationale ervaring zal hij aanwenden voor advisering aan cliënten en aan het internationale topmanagement van EY. Daarnaast zal hij een leidende rol gaan vervullen bij de invulling van het Corporate Responsibility beleid van EY in België en Nederland en van onze cliënten. Vanwege zijn specifieke kennis en ervaring zal Jan Peter Balkenende ook betrokken worden bij cliënten die zich begeven op het snijvlak van de publiek/private sector.

Met de komst van Jan Peter Balkenende geeft EY verder invulling aan haar strategie om tegemoet te komen aan de eisen die de verdergaande globalisering aan de organisatie stelt. Mark Otty, Area Managing Partner van EY in Europa, het Midden Oosten, India en Afrika: “We heten Jan Peter Balkenende van harte welkom bij EY. Zijn ervaring, kennis en statuur versterken ons streven om de meest internationaal geïntegreerde organisatie in ons vakgebied te zijn.”

Managing Partner van EY in Nederland, Pieter Jongstra: “De komst van Jan Peter Balkenende is een bijzondere versterking van onze organisatie, zowel in Nederland als op internationaal niveau. Zijn brede, internationale kennis van organisaties die zich begeven op het snijvlak van de publiek/private sector biedt onze cliënten toegevoegde waarde en unieke perspectieven.”

Jan Peter Balkenende: “Ik kies voor EY omdat het een internationale toponderneming is met een bekende naam. Ik verwacht bij EY een interessante en internationale werkkring aan te treffen, waar ik me kan bezighouden met inhoudelijk boeiend werk. Ik kijk uit naar de internationale advisering en de werkzaamheden op het gebied van Corporate Responsibility. ”

Combinatie met hoogleraarschap

EY hecht veel waarde aan vakontwikkeling en contacten met onderwijs- en kennisinstellingen. Pieter Jongstra: “Wij zijn ingenomen dat Jan Peter Balkenende zijn werkzaamheden bij EY combineert met de functie van hoogleraar Governance, Institutions & Internationalisation aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vooralsnog zal hij daar één dag per week werkzaam zijn, de overige dagen is hij werkzaam bij EY.”

 

Jan Peter Balkenende

Jan Peter Balkenende behaalde aan de Vrije Universiteit Amsterdam het doctoraalexamen voor Economische en Sociale Geschiedenis en Nederlands recht. Van 1993 tot 2002 was hij als bijzonder hoogleraar christelijk-sociaal denken van economie en maatschappij verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tijdens zijn lange politieke loopbaan was hij van 2002 tot en met 2010 minister-president van Nederland en daarvoor vier jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA.