Rudi Braes vervangt vanaf 1 juli 2011 Gust Herrewijn als Managing Partner EY België

  • Share

Brussel, 3 maart 2011 - EY kondigt vandaag aan dat Rudi Braes vanaf 1 juli 2011 Gust Herrewijn zal opvolgen als Managing Partner voor EY België. De komende maanden zal Rudi Braes nauw samenwerken met Gust Herrewijn om een naadloze overgang aan de top van EY België te verzekeren. Op 1 juli stopt Gust Herrewijn zijn activiteiten bij EY België. Hij blijft wel gedeeltelijk actief voor de Internationale EY organisatie.

Rudi BraesMet de 44-jarige Antwerpenaar Rudi Braes, komt een uiterst dynamisch, inspirerend en ervaren man aan het roer van EY België. Hij kent de Belgische markt door en door en beschikt bovendien over een uitgebreid netwerk dankzij zijn jarenlange ervaring bij de organisatie.

Rudi Braes (°1966) die, na zijn studies Licentiaat in de Handels- en Financiële Wetenschappen, onmiddellijk aan de slag ging bij EY in 1990, werd in 1996 bedrijfsrevisor en klom gaandeweg verder op in de organisatie. In juni 2000 werd hij benoemd tot vennoot bij EY Bedrijfsrevisoren.

In de periode 2003 – 2008 werd hij Industrial Products Leader voor West Europa en krijgt hij de leiding over het EY’s klantentevredenheidsprogramma in diezelfde regio. In 2007 richt hij de China Desk op, een afdeling binnen EY België die zich toelegt op de economische relaties met de exponentieel groeiende Chinese markt. In juni 2008 wordt hij lid van het Audit Management Team voor België en Nederland.

De voorbije 5 jaar was Rudi verantwoordelijk voor de marktpositionering en profilering van EY  in België. Sinds oktober 2010 is hij eveneens voorzitter van de stuurgroep achter de verkiezing van ”Onderneming van het Jaar”. Ook buiten EY stelt Rudi zijn brede managementsexpertise ter beschikking. Zo is hij al jaren vast jurylid voor de toekenning van de jaarlijkse ‘Leeuw van de Export’ van de Vlaamse Regering en is hij erg intensief betrokken bij de realisatie van verschillende sportieve en CSR projecten.

Deze ruime nationale en internationale expertise zal Rudi Braes nu verder kunnen aanwenden voortbouwend op het succesvol leiderschap van Gust Herrewijn.

Over EY
EY is wereldwijd toonaangevend op het gebied van accountancy, belastingen, transacties en advies. Onze 141.000 mensen delen wereldwijd dezelfde waarden en staan voor kwaliteit. Wij maken het verschil door onze mensen, onze cliënten en de samenleving te helpen hun mogelijkheden optimaal te benutten.