Soudal is 'Onderneming van het Jaar 2011'

  • Share

Brussel, 11 oktober 2011 – 18u45. Soudal is verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar 2011’. EY organiseert dit jaar de 17de editie van de ‘Onderneming van het Jaar’-award in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Soudal haalde het van Arseus, Waterleau en Willy Naessens Group, en ontving vanavond de award uit handen van Premier Yves Leterme.

Soudal is een op en top Belgisch familiebedrijf dat na meer dan 45 jaar nog steeds onder leiding staat van oprichter Vic Swerts. Wat begon als regionaal producent van siliconen groeide spoedig uit tot een internationale exportfirma van innovatieve chemische bouwspecialiteiten zowel voor de vakman als de particuliere gebruiker. In meer dan 110 landen, met 32 eigen vestigingen, verkoopt Soudal zijn producten waaronder internationale sterke merken voor de bouwsector zoals Fix ALL®, Silirub®, Soudafoam® en Soudaseal®.

Om succesvolle Belgische bedrijven te belonen voor hun uitstekende prestaties lanceerde EY in 1995 de ‘Onderneming van het Jaar’-award. De award zet zowel grote ondernemingen als kleinere familiebedrijven in de kijker die opvallen door hun groei en zin voor innovatie, ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur.

“De ‘Onderneming van het Jaar’ stelt vandaag vier opmerkelijke bedrijven voor, die niet alleen omwille van hun cijfers bewijzen dat hun ondernemerschap vruchten afwerpt, maar eveneens omwille van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork. De bedrijven die in de huidige economische omstandigheden blijven presteren verdienen dan ook meer dan ooit onze steun en felicitaties,” zegt Rudi Braes, Managing Partner EY België.

Soudal vervoegt het indrukwekkend lijstje van winnaars van de afgelopen jaren, naast Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

Strenge selectie om tot finalisten te komen

Om in aanmerking te komen voor de ‘Onderneming van het Jaar’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest, na een persoonlijke ontmoeting met de finalisten, de uiteindelijke winnaar van de ‘Onderneming van het Jaar’-award.

Voorzitter van de jury, Baron Paul Buysse, licht de keuze voor Soudal toe: ”Het verschil tussen de genomineerden voor deze editie was bijzonder nipt. Soudal werd verkozen omdat het bedrijf gedurende meer dan een decennium getuigde van duurzame, winstgevende groei. Bovendien heeft het bedrijf constant gewerkt aan een toekomstige winstgevende ontwikkeling, zowel op geografisch als technologisch vlak. Het is een sterk teamwerk en een professioneel management onder leiding van de Stichter-Voorzitter Vic Swerts die aan de basis ligt van de duurzaamheid die Soudal kenmerkt.”