La Lorraine Bakery Group is 'Onderneming van het Jaar 2012"

  • Share

Brussel, 23 oktober 2012 – 18u45. La Lorraine Bakery Group is verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar 2012’. EY organiseert dit jaar de 18de editie van de ‘Onderneming van het Jaar’-award in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. La Lorraine Bakery Group haalde het van Actief Groep, Duvel Moortgat en Joris Ide Group, en ontving vanavond de award uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters.

La Lorraine Bakery Group is een 100% Belgische familiale groep actief in de Europese bakkerijsector en is marktleider in België in het segment van dagvers brood en patisserie. De groep heeft zich succesvol verticaal geïntegreerd in een boeiende deelsector van de voeding en cultiveert de ambitie om te blijven inversteren in haar internationale expansie, met een export naar méér dan 25 landen. Het sterk groeiende bedrijf stelt meer dan 2.500 medewerkers te werk en realiseerde in 2011 een omzet van € 480 miljoen euro. Naast de winkelconcepten Coffee Club en Deliway, is Panos, dé referentie op de Belgische markt voor belegde broodjes, het bekendste merk.

Om succesvolle Belgische bedrijven te belonen voor hun uitstekende prestaties lanceerde EY in 1995 de ‘Onderneming van het Jaar’-award. De award zet zowel grote ondernemingen als kleinere familiebedrijven in de kijker die opvallen door hun groei en zin voor innovatie, ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur.

“Vier opmerkelijke bedrijven met visie en ambitie werden genomineerd voor de ‘Onderneming van het Jaar 2012’. Deze waarden zijn de hoekstenen waarop succesvolle ondernemingen vandaag gevestigd zijn. De ondernemingen zijn internationaal gericht, innovatief, beheersen risico’s en hebben bovenal een gemeenschappelijk doel dat het eigenbelang van de onderneming overstijgt. In moeilijke tijden slagen ze erin om zowel problemen als opportuniteiten in hun voordeel te laten werken. La Lorraine Bakery Group heeft aangetoond dat het met haar uitstekend bestuur, sterke merken en stijgende internationalisatie, en dit in de huidige moeilijke economische omstandigheden, tot de top behoort in Vlaanderen,” zegt Rudi Braes, Managing Partner EY België.

La Lorraine Bakery Group vervoegt het indrukwekkend lijstje van winnaars van de afgelopen jaren, naast Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

La Lorraine Bakery Group bekroond als winnaar

Om in aanmerking te komen voor de ‘Onderneming van het Jaar’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest, na een persoonlijke ontmoeting met de finalisten, de uiteindelijke winnaar van de ‘Onderneming van het Jaar’-award.

Voorzitter van de jury, Baron Paul Buysse, licht de keuze voor La Lorraine Bakery Group toe: ”La Lorraine Bakery Group werd gekozen vanwege de opmerkelijke winstgevende expansie die gepaard gaat met een degelijke, oordeelkundige en professionele groei en ontwikkeling. Het is bovendien merkwaardig dat dit jaar de prijs van de ‘Onderneming van het Jaar’ in de wacht gesleept wordt door een bedrijf dat nu eens niet in de hoogstaande technologische sferen vertoeft.”

“La Lorraine Bakery Group voldeed aan alle criteria die wij als maatstaven vooropgesteld hadden, zoals onder andere corporate governance, de uitwerking van een strategisch plan en de internationale uitbouw. Het bedrijf heeft een mooie toekomst voor zich, gebaseerd op deskundigheid, inzet en het oordeelkundig benutten van middelen, maar ook van de marktopportuniteiten die zich aandienen, en vormt een belangrijke voorbeeldfunctie voor het ondernemerschap in België,” aldus Baron Paul Buysse.