Topdiplomaat Jan Grauls wordt senior advisor bij EY

  • Share

View this page in English or French

Brussel, 22 maart 2013. EY kondigt vandaag aan dat topdiplomaat Jan Grauls toetreedt tot EY België. Jan Grauls was sinds juni 2008 permanent vertegenwoordiger van België bij de Verenigde Naties in New York en kan bogen op een rijke diplomatieke carrière. Hij werkte achtereenvolgens in Bonn, Tunis, Brussel, Londen en Washington D.C.. Jan Grauls treedt vanaf april toe als senior advisor van EY en zal vanwege zijn specifieke kennis, netwerk en ervaring o.a. ingezet worden bij internationale opdrachten, op europese dossiers en economische missies. Zijn zeer rijke internationale ervaring zal hij voorts ook aanwenden voor advisering aan cliënten en aan het topmanagement van EY.

Rudi Braes, managing partner EY België: “Wij zijn uiteraard fier dat een topman als Jan Grauls bij EY komt. Hij is gekend als een heel integer en professioneel man en brengt ons een schat aan ervaring mee. De komst van Jan Grauls is een bijzondere versterking van onze organisatie, zowel in België als op internationaal niveau. Zijn brede, internationale kennis en netwerk biedt onze medewerkers en cliënten toegevoegde waarde en unieke perspectieven.”

Jan Grauls: “Ik ben vereerd dat EY mij gevraagd heeft. Ik hoop mijn kennis van de internationale en Europese scene en mijn ervaring met de betreffende besluitvorming ten dienste te kunnen stellen van EY, een bedrijf met een wereldwijde verankering. Ook mijn jarenlange praktijkervaring met de behartiging van onze economische belangen in het buitenland wil ik graag delen met EY en zijn cliënten.

- EINDE PERSBERICHT -

Bio Jan Grauls

Jan baron Grauls (12 februari 1948) was sinds 4 juni 2008 permanent vertegenwoordiger van België bij de Verenigde Naties in New York. Hij ging naar het Sint-Jan Berchmanscollege te Brussel, en studeerde vervolgens rechten aan de Universiteit Antwerpen en de Katholieke Universiteit Leuven. Op 1 februari 1973 trad hij toe tot de diplomatieke dienst. Hij werkte achtereenvolgens in Bonn, Tunis, Brussel (bij de permanente vertegenwoordiging voor de Europese Unie), Londen en Washington D.C..

Van 1988 tot 1991 was hij diplomatiek adviseur in het kabinet van premier Martens. Van 1994 tot 1997 was hij aan het Belgische hof adjunct-kabinetschef van de Koning en diplomatiek adviseur van Prins Filip. Van 1997 tot 2001 was hij bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken directeur-generaal voor bilaterale en economische betrekkingen. Vervolgens was hij van 2001 tot 2002 Kabinetschef van Louis Michel, de Minister van Buitenlandse Zaken. Van 2002 tot 2008 zetelde hij als voorzitter van het directiecomité van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Op 30 april werd hij benoemd tot permanent vertegenwoordiger van België bij de Verenigde Naties, een functie die hij opnam op 4 juni 2008. In 2008 zetelde hij ook namens België in de Veiligheidsraad en was hij voorzitter van de VN Veiligheidsraad in augustus 2008.

Hij is getrouwd en heeft vier kinderen: drie dochters en een zoon.

 

Over EY

EY is wereldwijd toonaangevend op het gebied van Assurance & audit, tax, transactions en advisory. Onze 167.000 mensen delen wereldwijd dezelfde waarden en staan voor kwaliteit. Wij maken het verschil door onze mensen, onze cliënten en de samenleving te helpen hun mogelijkheden optimaal te benutten.