Willemen Groep is Onderneming van het Jaar 2013

Medec wint 'De prijs van de Vlaamse regering voor de beloftevolle onderneming 2013’

  • Share

Brussel, 8 oktober 2013. Willemen Groep is verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar 2013’. EY (voorheen gekend onder de naam Ernst & Young) organiseert dit jaar de 19de editie van de ‘Onderneming van het Jaar’-award in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Willemen Groep haalde het van Caviar Group, Cegeka Group en Noordzee Helikopters Vlaanderen, en ontving vanavond de award uit handen van Voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy.

Willemen Groep is ontstaan in 1999 en is internationaal actief in de bouwsector als aannemer, toeleverancier en projectontwikkelaar. Door de complementariteit van de bouwbedrijven kan de familiale groep aan zijn klanten een duurzame oplossing bieden in de burgerlijke bouwkunde, de industriebouw, het residentiële segment, de algemene utiliteitsbouw, de wegenbouw en in complexe projecten waarbij financiering en onderhoud inbegrepen zijn. Het bedrijf stelt meer dan 1.800 medewerkers te werk en realiseerde in 2012 een omzet van € 600 miljoen euro.

Het Aalsterse Medec is de laureaat voor ‘De prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2013’. EY organiseert dit jaar de 8ste editie van die prijs. Medec haalde het van Ballon Media, Biocartis, LayerWise en Zappware, en ontving vanavond de award uit handen van minister Philippe Muyters.

Medec richt zich als een van de enige bedrijven ter wereld exclusief op beademingsoplossingen. Hun aanbod groeide uit tot een breed gamma voor het operatiekwartier, gaande van eenvoudige toestellen tot ventilatoren en complete beademingswerkstations voor tal van toepassingen.

Een award voor succesvolle Belgische bedrijven

Om succesvolle Belgische bedrijven te belonen voor hun uitstekende prestaties lanceerde EY in 1995 de ‘Onderneming van het Jaar’-award. De award zet zowel grote ondernemingen als kleinere familiebedrijven in de kijker die opvallen door hun groei en zin voor innovatie, ondernemerschap, strategie, volharding en verantwoord bestuur.

“Vier opmerkelijke bedrijven met visie en ambitie werden genomineerd voor de ‘Onderneming van het Jaar 2013’. De bedoeling van dit initiatief is niet enkel bedrijven te belonen van wie ondernemerschap vruchten afwerpt door het behalen van goede resultaten. Deze ondernemingen getuigen tevens van een gedurfde visie, internationalisatie, een goed bestuur, een innovatief ondernemerschap en het doorzettingsvermogen om verder te groeien. Het is bijzonder inspirerend om sterke ondernemingen te kunnen belonen voor hun succesvol ondernemen. Willemen Groep heeft aangetoond dat het in de huidige moeilijke economische omstandigheden tot de top behoort in Vlaanderen,” zegt Rudi Braes, Managing Partner EY België.

Willemen Groep vervoegt het indrukwekkend lijstje van winnaars van de afgelopen jaren, naast La Lorraine Bakery Group (2012), Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

Voorzitter van de jury, Baron Paul Buysse, licht de keuze voor Willemen Groep toe: “Willemen Groep werd gekozen vanwege de continuïteit van een succesvol familiebedrijf, dat werkt volgens alle criteria van Corporate Governance, maar ook voor de gebalanceerde dynamiek van het bedrijf dat, behalve succesvol te zijn in zijn kernactiviteiten, ook andere winstgevende en duurzame projecten ontwikkelt en tot een succes maakt. Dit laat het bedrijf toe om zijn horizonten te verruimen en zo de optimale omstandigheden te creëren voor een duurzame, winstgevende groei, zowel op korte als middellange termijn. Ook de grote zorgvuldigheid en deskundigheid die zij aan de dag leggen om de opvolging te verzekeren kon ons bekoren.”

Medec, jonge beloftevolle onderneming, wordt beloond door Vlaamse regering

‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ is intussen aan zijn 8ste editie toe. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering een onderneming die zich duidelijk manifesteert als beloftevolle groeier belonen. De genomineerden beantwoorden aan de selectiecriteria opgesteld door de professionele jury, onder leiding van Geert Noels, en zijn stuk voor stuk snelgroeiende ondernemingen die in volle ontwikkelingsfase zijn. Vorige winnaars waren respectievelijk Itineris, Skyline Communications, Clear2Pay, Netlog, Financial Architects, Transics en Televic.

“De jury koos voor Medec als winnaar van ‘De prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2013’. De laureaat werd bekroond met deze award omwille van zijn sterke prestaties als jonge starter met voldoende beloftevolle projecten voor de toekomst. Als bedrijf nam Medec risico’s en deed het net het tegenovergestelde van een typische starter: het ontwikkelde eerst verre markten en gebruikte nadien deze internationale basis voor een verdere verdieping & verbreding, waarbij ook lokale markten werden aangeboord. De bijzondere focus die ze leggen op kwaliteit, dienstverlening & ‘proximity’ blijkt een winnende combinatie te zijn,” verklaart Geert Noels, voorzitter van de jury.