Pobednik programa EY Preduzetnik godine 2013

EY Preduzetnik godine™ 2016

  • Share

Radojko Janić EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2016. godinu

Radojko Janić, vlasnik kompanije Radijator - Inženjering, 23. februara proglašen je nosiocem prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM  za 2016. godinu u Republici Srbiji. Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Snežani i Urošu Đorđević koji stoje ispred porodične kompanije Agrounik  u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine i Dušku Radoviću, vlasniku kompanije Transfera u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine.

Kompanija Radijator-Inženjering iz Kraljeva, na čelu sa gospodinom Radojkom Janićem, uspešno posluje već 25 godina. Delatnost kompanije je montaža i održavanje centralnog grejanja kao i proizvodnja kotlova na čvrsta goriva, biomasu i naftu. Radijator-Inženjering danas zapošljava preko 400 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda.

"Priznanje od strane kompanije EY i žirija koji čine moje kolege preduzetnici vrhunac je karijere koji jedan preduzetnik može da doživi. Ono takođe predstavlja i još jednu obavezu celoj mojoj porodici i svim zaposlenim u kompaniji Radijator Inženjering da još više radimo, proizvodimo i tehnološki se unapređujemo , izjavio je Radojko Janić

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli: Božidar Aleksandrović (Vinarija Aleksandrović), Aleksanda Bogunović (Bexing), Aleksandar Crnogorac (Termovent SC), Bogoljub Pantelić (Bosis) i Dejan Ristić (Jugotex).

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u prethodnoj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je u Kristalnoj dvorani hotela Hayatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika, na svečanoj ceremoniji, saopštio je direktor Razvojne agencije Srbije, Željko Sertić.

„U ime Vlade Republike Srbije, ministarstva privrede i Razvojne Agencije Srbije čestitao bih svim ovogodišnjim učesnicima, a naročito pobednicima ovogodišnjeg takmičenja. Program EY Preduzetnik godine predstavlja pravi način da se promovišu najuspešniji privrednici u našoj zemlji. Verujem da svi vidite pomak i razvoj poslovnog ambijenta u Republici Srbiji. Takođe, iskoristio bih priliku da u okviru decenije preduzetništva najavim dodatnu podršku srpskoj privredi i domaćim preduzetnicima. “, istakao je direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić.

„Program EY Preduzetnik godine u poslednjih 5 godina pružio nam je priliku da se upoznamo sa najuspešnijim preduzetnicima Republike Srbije i uvidimo kako posluju oni koji čine stub ekonomije naše zemlje. Počastvovan sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših preduzetnika širom sveta.“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

  sponzori