The better the question. The better the answer. The better the world works. У вас есть вопрос? У нас есть ответ. Решая сложные задачи бизнеса, мы улучшаем мир. У вас є запитання? У нас є відповідь. Вирішуючи складні завдання бізнесу, ми змінюємо світ на краще. Meilleure la question, meilleure la réponse. Pour un monde meilleur. 問題越好。答案越好。商業世界越美好。 问题越好。答案越好。商业世界越美好。

Finalisten 2017

Onderneming van het Jaar
Beloftevolle Onderneming van het Jaar

Finalisten Onderneming van het Jaar

Finalisten Beloftevolle Onderneming van het Jaar

‘Onderneming van het Jaar®’ is een initiatief van

In samenwerking met

Armonea

Armonea is gespecialiseerd in residentiële zorg- en dienstverlening voor senioren. Een Belgisch bedrijf, internationaal uitgegroeid, en dankzij bijna 40 jaar ervaring ook zeer bewust van de noden van senioren en hun naasten: hun leven kunnen verderzetten, op de manier die hen het beste past.

Vandaar de brede aanpak bij Armonea: onze medewerkers hechten veel belang aan het creëren van een warme thuis waar onze bewoners in een aangename omgeving en met een gerust gevoel kunnen blijven genieten van het leven en dat met de mensen die ze liefhebben.

Dit betekent blijven innoveren en evolueren, bijvoorbeeld dankzij kwaliteitsprogramma’s zoals de Armonea Experience, een allesomvattende aanpak voor senioren met dementie, een “active ageing” programma, het installeren van tablets met de zorgapplicatie Zapps, etc.

Die innovatieve kijk is belangrijk om, binnen een snel veranderende markt, ook in de toekomst onze missie te kunnen waarmaken, samen met een groot team van gepassioneerde medewerkers.

Dankzij die lange-termijn visie blijft Armonea ook groeien, zowel in België als internationaal, met een omzet van 438 miljoen in 2016 gerealiseerd in België, Spanje en Duitsland.

Meer info www.armonea.be

Euronav

Euronav is de grootste onafhankelijke genoteerde tankerrederij ter wereld.

De vloot uitgebaat door Euronav bestaat uit 57 dubbelwandige olietankers. Euronav-schepen varen voornamelijk onder Belgische, Griekse en Franse vlag, alsook onder de vlag van de Marshall Eilanden.

Meer dan 2.900 zeelieden van verschillende nationaliteiten werken aan boord van de Euronav-schepen. Euronav heeft 151 werknemers aan wal: in London, Nantes, Antwerpen, Singapore en Piraeus. Deze geografische spreiding over Europa geeft Euronav een unieke en diepgewortelde zeevaartcultuur, die generaties lang is opgebouwd.

De vaardigheden van de officieren en bemanning op zee en het personeel aan wal, inclusief kapiteins en ingenieurs, verzekeren een competitieve invalshoek in het kwalitatief ontwerpen, onderhouden en uitbaten van schepen.

Euronav is één van de medeoprichters van de Tankers International VLCC pool die de grootste moderne vloot ter wereld beheert. In juni 2016 startte Euronav een commerciële joint venture in samenwerking met Diamond S Management LLC en Frontline Ltd. met de naam Suezmax Chartering.

De aandelen van Euronav zijn zowel genoteerd op Euronext Brussel (sinds 2004) als op de New York Stock Exchange (sinds 2015) onder de unieke code ‘EURN’. De maatschappelijke zetel van de Vennootschap is gevestigd te Antwerpen. Daarnaast heeft Euronav kantoren verspreid over Europa en Azië.

Meer info www.euronav.com

WDP

Vastgoedspecialist WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed voor verhuring met meer dan 3 miljoen m² opslagruimte, verdeeld over ruim 160 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in de Benelux, Frankrijk en Roemenië. De onderneming is binnen zijn sector marktleider in de Benelux.

De uitzonderlijke combinatie van een beursgenoteerde onderneming met een sterk familiaal karakter creëert het unieke WDP-DNA. WDP is een pure player in de logistieke vastgoedmarkt die niet zozeer in rendementen denkt, maar wel in langetermijnoplossingen voor zijn aandeelhouders en klanten. Dit resulteert in een focus op kwaliteit en duurzaamheid als kernwaarden voor de onderneming.

WDP bouwt zijn vastgoedportefeuille gestaag verder uit door het enerzijds zelf ontwikkelen van opslag- en distributieruimten op vraag en op maat van de gebruikers. Daarnaast wordt ook rechtstreeks geïnvesteerd in kwalitatieve bestaande sites, steeds met het oog op verhuring op lange termijn.

Meer info www.wdp.eu

Awingu

Awingu biedt als Gents softwarebedrijf wereldwijd een disruptieve oplossing aan bedrijven om op een veilige, eenvoudige en kost-efficiënte manier toegang te geven tot al hun applicaties en documenten op eender welk toestel, eender waar. Awingu bedient via een sterk internationaal reseller-kanaal een mix van grote bedrijven, kmo’s en software bouwers. Grote technologiebedrijven als Microsoft, IBM en HP partneren met Awingu om zo een gezamenlijke en unieke propositie in de markt te zetten.

Awingu is sinds 2014 actief op de markt met haar huidige oplossing. In 2016 bedroeg de netto-omzet 1.6M EUR; een verdubbeling van 2015; ook voor 2017 zal Awingu meer dan verdubbelen. Meer dan 80% van de huidige omzet komt uit het buitenland. De internationale uitbouw van Awingu is cruciaal in het groeitraject van Awingu. Awingu heeft naast haar kantoor in Gent ook nog kantoren in New York en San Francisco.

Dankzij haar sterk lokaal partnernetwerk kan Awingu zich beperken tot een sterke maar ook “lean en mean” organisatie van slechts een 30-tal werknemers.

Awingu wil bedrijven helpen om een flexibele IT strategie uit te voeren. Een aanpak waar oude software oplossingen geen hinderblok meer zijn en waar IT afdelingen zich efficiënter kunnen inzetten om hun eindgebruikers te dienen. De visie en aanpak van Awingu wordt gedeeld door analisten als Gartner and Ovum. Awingu werd in mei 2017 gepositioneerd als ‘Cool Vendor in Unified Workspace’ door Gartner.

Meer info www.awingu.com

Novatech

Novatech International is een Belgisch familiebedrijf, gerund door Bert Vissers, dat het resultaat is van de fusie tussen Novatio en Novatech.

Novatio werd opgericht in 1978 als productontwikkelaar voor de professionele bouwmarkt, onderhoudsmarkt en automotive. Novatech ontstond in 1989 en kende een eerste succes met de lancering van TEC7. Eén enkel polymeer dat andere kitten, lijmen en kokers verving.

Dit creëerde de belangrijkste groei voor ons bedrijf en opende de weg naar andere oplossingen volgens dezelfde visie: een slimme, eenvoudige oplossing met vele toepassingen. Ondertussen is TEC7 na ruim 25 jaar nog steeds de marktleider op het vlak van montage- en afdichtingskitten voor de bouwmarkt. ‘Als het goed moet zijn, moet het TEC7 zijn’, volgens de meeste professionals en DIY-fanaten.

80 enthousiaste medewerkers zorgen voor een omzet van 34 miljoen €, waarvan 50% in het buitenland. De producten van Novatech International zijn beschikbaar in meer dan 25 verschillende landen.

Novatech International bedenkt oplossingen vanuit de praktijk waarmee vakmensen hun werk beter, efficiënter, veiliger en gemakkelijker kunnen uitvoeren. Ons bedrijf, onze mensen en onze producten zijn doordrongen van een onwrikbaar geloof in de kracht van eenvoud.

Die overtuiging passen we compromisloos toe op al onze innovaties en oplossingen. Deze zijn altijd eenvoudig inzetbaar en gemakkelijk toepasbaar. Zo werken onze mensen elke dag opnieuw samen aan een bedrijf dat duurzamer, menselijker en vooral eenvoudiger is.

Meer info www.novatech.be

PlayPass

PlayPass zorgt voor het contactloze betalingsverkeer en de toegangscontrole op grote evenementen en in stadions. PlayPass is een softwarebedrijf en voorziet de organisator van een totaaloplossing, inclusief alle toestellen en de installatie ervan.

De oplossing verbetert de beleving van de bezoeker omdat die zich geen zorgen meer hoeft te maken over geld op het evenement. Op voorhand kan er via het internet geld op je persoonlijke rekening gestort worden en een kredietkaart of een online account gekoppeld worden en na het evenement kan alles teruggestort worden. Tijdens het evenement kan je betalen met je polsbandje, die een chip bevat.

Voor de organisator verloopt alles veel veiliger en zekerder dan met andere betalingsmiddelen – het systeem werkt ook zonder enige verbinding met de buitenwereld- en heeft hij een grote hoeveelheid data om zijn aanbod bij te sturen.

PlayPass is opgericht eind 2012 en ondertussen al actief in 16 landen, gespreid over 5 continenten. Het heeft vestigingen in de VS en Singapore en is vertegenwoordigd in 5 Europese landen. Het heeft 30 werknemers, waarvan 11 ontwikkelaars, die allemaal in Vlaanderen tewerkgesteld worden.

PlayPass is reeds één van de top drie wereldspelers die in deze niche actief is, en is van mening dat de markt sterk zal groeien omdat organisatoren wereldwijd investeren in gebruikerservaring en veiligheid. Het is de ambitie om daarin de absolute nummer één te worden.

De omzetverwachting voor 2017 bedraagt 3.8M€. De omzetstijging voor de komende jaren wordt geschat op 60% tot 100% per jaar, voor de komende drie jaar. Dit wordt gerealiseerd via nieuwe vestigingen, nieuwe licentiehouders en overnames.

Meer info www.playpass.be

StarMeal – The Foodmaker

Lieven Vanlommel runt StarMeal en The Foodmaker. Met StarMeal en The Foodmaker geeft hij groenten opnieuw een hip imago, gesteund door de vele bekende sportambassadeurs.

StarMeal is producent van ultraverse voeding, zowel private label als onder hun eigen merk, in de Europese retailmarkt. StarMeal heeft ook tien foodwinkels in België en in Nederland onder de naam The Foodmaker, een eat-in en take away concept van gezonde voeding.

Hun paradepaardje is de saladebar met biogroenten van eigen veld. Ook zijn er Foodmakercorners in hotels en bedrijven. Op het vliegtuig kan je ondertussen ook genieten van de Foodmakerproducten door de samenwerking met Brussels Airlines.
Ook de jongeren worden door Foodmaker reeds bewust gemaakt van het belang van gezonde voeding. In enkele scholen is er een project opgestart waar de jongeren zelf een Foodmakershop mogen uitbaten in de school. Hier leren ze dan een echte zaak te runnen begeleid door de leraars en bovendien kan de hele school genieten van onze verse voeding.

Alle maaltijden worden bereid in ons eigen atelier. We telen onze eigen biologische groenten en elke salade wordt gemaakt in onze gecertifieerde bio-keuken zonder toevoeging van bewaar-, smaak- of kleurstoffen.

Hoewel het concept verschillend is, is de filosofie bij StarMeal en Foodmaker wel dezelfde: verse en gezonde voeding, met veel groenten en zonder toegevoegde smaakstoffen, bewaarmiddelen of mayonaise! De focus zal altijd liggen op gezonde, biologische voeding.

Meer info www.starmeal.be

Teamleader

Teamleader helpt kmo’s door CRM, projectmanagement en facturatie samen te brengen in één handige online tool. Ondernemingen kunnen zo hun administratie, contact met klanten en planning automatiseren en optimaliseren, wat hen de kans geeft om opnieuw te focussen op wat er écht toe doet.

Teamleader werd in 2012 opgericht door CEO Jeroen De wit, Mathias De Loore en Willem Delbare. Het product ontstond omdat ze merkten dat Belgische ondernemers dringend nood hadden aan een oplossing om hun administratie te vereenvoudigen.

Het werd een succes. De omzet groeide tussen 2015 en 2016 met maar liefst 300%. Eind 2016 bekroonde Unizo Teamleader met de nationale titel “Beloftevolle KMO”. Datzelfde jaar mocht het bedrijf meer dan 80 nieuwe medewerkers verwelkomen, en de groei houdt aan.

Toch is de evolutie van start-up naar succesvolle scale-up nog niet genoeg: Teamleader wil ook zijn positie als Europese marktleider innemen met kantoren in Gent, Amsterdam, Berlijn, Madrid en Milaan. Het bedrijf blijft daarbij voortdurend op zoek naar vernieuwing. Zo werd in mei de Teamleader Marketplace gelanceerd: een platform waar Teamleader meer dan 100 integraties met andere software voor kmo’s aanbiedt.

Alle ontwikkelingen staan dan in het teken van kmo’s en hoe Teamleader hen kan helpen om slimmer te werken en processen te optimaliseren. Het ontwikkelen van software op maat vormt dan ook de kerntaak voor een product dat steeds meer richting platform evolueert.

Meer info www.teamleader.be