Overheidsorganisatie van het Jaar

Finalisten

 • Share

View this page in French

Genomineerden ‘Lokale Overheidsorganisatie van het Jaar’

 
 • Groep Mechelen

  Mechelen

  Groep Mechelen bestaat uit de stadsdiensten en het OCMW. Op een geïntegreerde manier voeren zij de kerntaken van een lokaal bestuur uit.
  “Samen en via gedurfde keuzes slaagt de Groep Mechelen erin om van haar stad een bron van inspiratie te maken. Deze uitstraling is gelukt door het centraal stellen van de 86 000 Maneblussers met wortels in 138 landen. Intense inzet op innovatie en het verbinden van burgers, bedrijven, verenigingen, partijen en ambtenaren heeft een positieve dynamiek op gang gebracht. Deze aanpak resulteert in een uniek Mechels verhaal dat tot ver buiten de grenzen van de Dijlestad bewondering en navolging afdwingt.”

 • Lokaal Overheidsbedrijf Aalst (LOA)

  Aalst

  Lokaal Overheidsbedrijf Aalst (LOA) is voor alle burgers van 0 tot 107 jaar een duurzame hulp- en dienstverlener. Het LOA is samengesteld uit de stad en het OCMW.
  “Stad Aalst, klaar voor de toekomst! Aalst is een hippe en charmante stad waar het goed wonen is. Een multifunctioneel sportcomplex, nieuwe woonzones, parken en pleinen maken van Aalst een trendy stad. Aalst is meer dan carnaval; het hele jaar door kun je er evenementen meemaken. Je kunt er volop leven en ontspannen. Aalst wil sociaal én economisch sterk staan zodat bewoners en bedrijven er een toekomst vinden.”

 • Stad Antwerpen

  Antwerpen

  Stad Antwerpen vervult als tweede grootste Belgische stad bepaalde decretale taken uit en levert de diensten van een lokaal bestuur aan de burger. Anderzijds ondersteunt zij het democratisch verkozen bestuur in het voorbereiden en uitvoeren van het beleid, en is de stad de schakel met de hogere overheid.
  “Antwerpen profileert zich als atypische stad. Met maar liefst 175 nationaliteiten groeien we snel. Als overheidsorganisatie ligt onze focus op de toekomst. We streven naar een radicale afbouw van de backoffice, om onze medewerkers in de samenleving te hebben daar waar het gebeurt. Een enthousiast middenmanagement, innovatie en creativiteit zijn onze ingrediënten. Blockchain is er een recent voorbeeld van.”

 • Stad Deinze

  Deinze

  Stad Deinze zet, naast het aanbieden van de verplichte dienstverlening, sterk in op stadskernvernieuwing, mobiliteit en duurzaamheid. De diensten van de stad, het OCMW en het AGB werken geïntegreerd samen.
  “Deinze is een dynamische stad langs de oevers van de Leie. Je geniet er van onderwijs, kunst en cultuur. Jonge gezinnen worden aangetrokken door de vele groene longen in en rond de stad. Deinze telt bijna 500 medewerkers die zich slim wenden naar de vele veranderingen en disruptie in de wereld. De stad innoveert en transformeert tot een smart city en inspireert hierdoor anderen.”