• Share

Nieuws voor de overheid

Forum

Een gids en klankbord voor ambitieuze starters

EY - Een gids en klankbord voor ambitieuze starters

De Vlaamse overheid wil ambitieus ondernemerschap aanzwengelen. Met een investering van 100 miljoen euro in projecten die deze aspiratie ondersteunen, voegt ze de daad bij het woord. EYnovation, het programma van EY dat investeert in de relatie met groeibedrijven, is een van de elf geselecteerde projecten.

Vlaanderen noemt zichzelf graag een ondernemende regio. Dat klopt, maar alles kan beter. Om een topregio te zijn, moet het aantal start-ups de hoogte in. En onze starters missen vaak ook internationale ambitie. Vlaams minister van Economie Philippe Muyters investeert daarom via het Agentschap Innoveren & Ondernemen 100 miljoen euro in elf projecten die het ondernemerschap in Vlaanderen stimuleren. De geselecteerde projecten zetten in op sensibilisering, op de begeleiding op   maat volgens de levenscyclus en op de ondersteuning van sterk groeiende bedrijven.

EYnovation, het startersprogramma van EY, kwam als een van de elf geselecteerden uit de bus. “Met EYnovation bieden we start-ups en scale-ups een professioneel klankbord en een onderbouwde groeistrategie”, verduidelijkt Wouter Desmet, vennoot EY. “We nemen drempels weg voor het inwinnen van advies van topexperten en we staan de ondernemers bij met praktisch advies.”

Delen, delen en nog eens delen

EYnovation gelooft sterk in het delen van kennis en expertise. Een evenementenprogramma geeft de deelnemers inzicht in een breed gamma van onderwerpen. In een reeks avondevents (‘In the Spotlight’) diepen experts specifieke topics uit. EYnovation organiseert ook ‘bootcamps’ waarbij experten de deelnemers bijstaan in het bereiken van een doel zoals het opstarten van een crowdfunding campagne of het brengen van een investeerders pitch.

Voor het delen van expertise werkt EYnovation als een abonnement op maat. Op basis van de noden van het bedrijf en de levenscyclus beslist de ondernemer zelf welke strategische, juridische of financiële diensten hij of zij nodig heeft.

Via EYnovation krijgen starters ook toegang tot het wereldwijde EY-netwerk, meer dan 700 kantoren in 150 landen. “Daar zitten talloze beslissingsnemers uit de hele bedrijfswereld tussen”, weet Wouter Desmet. “Het zijn net die mensen waartoe de starter moeilijk toegang krijgt. Wij kunnen ze rechtstreeks met elkaar in contact brengen.”

Met EYnovation bieden we start-ups en scale-ups een professioneel klankbord en een onderbouwde groeistrategie. We nemen drempels weg voor het inwinnen van advies van topexperten en we staan de ondernemers bij met praktisch advies.

Meer informatie?

Voor meer informatie over EYnovation of over de evenementen kan u terecht op www.eynovation.be

Of contacteer

Wouter Desmet
+32 9 242 51 06