Bruno Wattenbergh treedt in dienst bij EY België

  • Share

View this page in French - English

Brussel, 31 januari 2017 - Bruno Wattenbergh treedt op 1 februari in dienst als Senior Advisor bij EY België. Zijn komst betekent een belangrijke meerwaarde voor de klanten en medewerkers van EY, aangezien Bruno Wattenbergh als expert kan terugblikken op een bijzonder rijke beroepservaring, in de eerste plaats gekenmerkt door talrijke initiatieven om het ondernemerschap te ondersteunen en te stimuleren. Bruno Wattenbergh is ook een erkende mediafiguur in Franstalig België met onder andere een dagelijkse economische rubriek op de zender Bel RTL.

Bruno Wattenbergh is een expert inzake ondernemerschap en KMO’s. Tot eind december was hij operationeel directeur bij impulse.brussels, het voormalige Brussels Agentschap voor de Onderneming, dat hij in 2003 had opgericht. Aan het hoofd van dit overheidsagentschap heeft Bruno Wattenbergh gedurende bijna 15 jaar tal van initiatieven en projecten geleid om ondernemers in het Brussels Gewest te ondersteunen en te begeleiden.

De bijzonder dynamische en polyvalente Bruno Wattenbergh heeft in Brussel een reputatie opgebouwd als ‘Mijnheer Ondernemerschap’. Bij impulse.brussels uiteraard, maar ook als hooglereaar bedrijfsstrategie, innovatie en ondernemerschap aan de Solvay Brussels School of Economics and Management en als gerespecteerd economisch waarnemer in de media. Tussen 2011 en 2013 was hij medeverantoordelijk voor de creatie en animatie van het RTBF-programma ‘Starter’, een realityserie over ondernemerschap. Hij verzorgt ook al meerdere jaren een dagelijkse economische ochtendrubriek op Bel RTL.

Bruno Wattenbergh behaalde een diploma arbeidswetenschappen aan het ICHEC en de ULB. De jongste jaren volgde hij aanvullende opleidingsprogramma’s aan het MIT (Massachusetts Institute of Technology) en de Harvard Business School (Advanced Management Program).

“Als Senior Advisor zal Bruno zijn ervaring en expertise op het gebied van strategisch management, innovatie, ondernemerschap en start-ups - zowel in de privésector als in de publieke sector - ten dienste stellen van EY. Hij zal eveneens een belangrijke meerwaarde zijn voor EY in Brussel en Wallonië, ook al zal zijn werkterrein uiteraard niet tot die twee regio’s beperkt zijn”, benadrukt Rudi Braes, CEO en Voorzitter van EY België.

“Na 15 jaar in de publieke sector ben ik blij dat ik een nieuwe uitdaging kan aangaan in de privésector. Hetgeen mij overtuigd heeft om de stap te zetten is dat de medewerkers van EY net als ik gedreven zijn door een echte passie voor innovatie en ondernemingsgeest. Dit is voor mij een essentieel punt, want ik ben ervan overtuigd dat deze twee elementen van vitaal belang zijn om Belgische ondernemingen te helpen competitief te blijven”, legt Bruno Wattenbergh uit.