EY België neemt innovatieplatform Cognistreamer over

  • Share

View this page in English - French

Brussel, 17 januari 2017– EY België kondigt vandaag de overname aan van Cognistreamer, een bedrijf van Belgische bodem dat gespecialiseerd is in het begeleiden van collaboratieve innovatietrajecten. Met deze acquisitie zet EY België een nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn aanbod van gespecialiseerde consultancydiensten en versterkt het zijn expertise met betrekking tot disruptie en innovatie.

Cognistreamer ontstond als een softwaretool om het innovatieproces binnen R&D-afdelingen  te ondersteunen en bestaat sinds 2011. Het bedrijf levert gespecialiseerde software en consultancydiensten op het vlak van innovatiemanagement, Op die manier faciliteert Cognistreamer een ‘collaboratief innovatieproces’; het zet collega’s, partnerbedrijven en kenniscentra ertoe aan de krachten te bundelen en online innovatieve ideeën uit te wisselen, te verrijken en te beoordelen, zowel binnen een organisatie als over bedrijfsgrenzen heen.

Groeiprocessen structureel aanpakken

We zijn zeer opgetogen met de nieuwe acquisitie van Cognistreamer”,  vertelt Rudi Braes, CEO en voorzitter van EY België. “We kijken voortdurend uit naar nieuwe opportuniteiten om onze dienstverlening naar onze cliënten toe nog meer optimaliseren, en dit voornamelijk binnen onze groeigebieden zoals innovatie, digital technology, cyber security & business transformation”.

 “In onze permanente zoektocht naar strategische groeiopportuniteiten, zijn bedrijven als Cognistreamer een logische gesprekspartner”, zegt Thomas Sileghem, ‎managing partner Advisory van EY in België & Nederland. “Meer en meer merken we dat onze cliënten in de huidige disruptieve wereld een brede waaier aan gespecialiseerde consultancydiensten verwachten, die een stap verder gaan dan de traditionele dienstverlening. Deze acquisitie stelt ons in staat aan tegemoet te komen aan een aantal van dergelijke specifieke vragen, en maximaal in te spelen op de digitale transformatie en het toenemende belang van big data.”

EY ziet in open innovatie een belangrijke potentiële groeimarkt. Het structureel beheren van het innovatieproces is immers van vitaal belang voor elk bedrijf dat op lange termijn groei wil realiseren. Met de acquisitie van Cognistreamer haalt EY een schat aan relevante knowhow in huis. Thomas Sileghem: “Cognistreamer sluit qua profiel perfect aan bij wat we zoeken in een partner. Bovendien heeft onze samenwerking in het verleden al ruimschoots aangetoond dat we elkaar kunnen versterken.

Belgische knowhow internationaal verzilveren

Ook Hein De Keyzer, CEO van Cognistreamer, gelooft dat een structureel samengaan voordelig is voor beide partijen. “De belangstelling voor onze expertise en formule ging de voorbije jaren in stijgende lijn”, aldus Hein, die tevens vennoot wordt bij EY. “Om dat succes in de toekomst aan te houden, hadden we nood aan een sterke, innovatieve partner met internationale uitstraling. Door toe te treden tot het uitgebreide, wereldwijde netwerk van EY, kunnen we onze internationale expansie een boost geven en onze innovatiesoftware ook binnen het wereldwijd netwerk van EY uitrollen. Bijkomend voordeel is dat we onze klanten in hun innovatie nu kunnen ondersteunen met de brede advisory dienstverlening aanwezig binnen EY”

Voor de klant is de samenwerking alvast een positieve zaak. “Door samen aan een aantal projecten te werken, zijn de EY-consultants reeds vertrouwd met onze collega’s, technologie en softwareplatformen. De toevoeging van onze specifieke knowhow aan de brede waaier aan consultancydiensten van EY, kan de klant alleen maar ten goede komen”, besluit Hein De Keyzer.

– Einde persbericht –

Over Cognistreamer

CogniStreamer is an open innovation and collaboration platform where internal colleagues and external partner companies or knowledge centers join forces to create, enrich and assess innovative ideas within strategically selected areas. The portal is an ideal collaborative platform that invites users to actively build a strong innovation portfolio. In addition it provides a powerful resource for internal and external knowledge sharing.