Wdp is ‘onderneming van het jaar®’ 2017

Playpass wint de ‘prijs van de vlaamse regering voor de beloftevolle onderneming van het jaar’ 2017

  • Share

Brussel, 17 oktober 2017. WDP uit Wolvertem is de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017. Voor de 23ste keer op rij organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’. WDP haalde het van Armonea (Mechelen) en Euronav (Antwerpen) en ontving de award uit de handen van vice-eerste minister Kris Peeters.

Vastgoedspecialist WDP (Warehouses De Pauw) werd opgericht in 1971 en bezit, ontwikkelt en beheert meer dan 3 miljoen m2 aan semi-industrieel en logistiek vastgoed, verdeeld over ruim 160 sites op logistieke knooppunten in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Roemenië. In de Benelux is WDP marktleider in magazijnverhuur. WDP staat sinds 1999 genoteerd aan Euronext Brussels en sinds 2015 ook in Amsterdam. WDP realiseerde in 2016 een omzet van 142 miljoen euro en stelt 60 mensen tewerk. Vice-eerste minister Kris Peeters, verantwoordelijk voor werk, economie en consumenten en belast met buitenlandse handel, overhandigden de award aan de CEO’s van WDP, Tony De Pauw en Joost Uwents.

In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’, won PlayPass de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017. De andere genomineerden zijn Awingu, Novatech International, StarMeal – The Foodmaker en Teamleader. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters overhandigde de prijs aan David De Wever, CEO van PlayPass. PlayPass is al de 12de naam op de lijst met laureaten van deze award en volgt MediaGenix op.

Het softwarebedrijf PlayPass werd in 2012 opgericht en is actief in 16 landen, verspreid over vijf continenten. Het bedrijf ontwikkelt Radio Frequentie Identificatie (RFID) technologie voor slimme toegangsbandjes die gebruikt kunnen worden voor toegangscontrole, accreditatiemanagement, cashloze betalingen, brandactivatie en sociale media op evenementen zoals festivals, concerten en sportevents. Enkele van hun belangrijkste klanten zijn Live Nation Belgium, Graspop en Sportpaleis Group. PlayPass stelt 30 mensen tewerk en verwacht in 2017 een omzet van 3,8 miljoen euro.

Een bekroning voor Belgische bedrijven die zich onderscheiden

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar®’ award sinds 1995. De award zet Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Het is al de 23ste keer dat we de ‘Onderneming van het Jaar®’ award mogen uitreiken aan een succesvolle Belgische onderneming die een voorbeeld is van gedurfd ondernemerschap. WDP past perfect in de reeds indrukwekkende rij van laureaten door haar focus op kwaliteit en duurzaamheid als kernwaarden. WDP is een pure speler in de logistieke vastgoedmarkt die niet zozeer in termen van rendement denkt, maar wel in langetermijnoplossingen voor haar aandeelhouders en klanten. De uitzonderlijke combinatie van een beursgenoteerde onderneming met een sterk familiaal karakter creëert het unieke WDP-DNA. De jury heeft met WDP een waardige drager verkozen voor de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017”, aldus Patrick Rottiers, Country Managing Partner van EY België.

WDP is de 23ste naam op de indrukwekkende lijst van winnaars van de afgelopen jaren met Vyncke (2016), DEME (2015), Katoen Natie (2014), Willemen Groep (2013), La Lorraine Bakery Group (2012), Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

“De jury is erg onder de indruk van WDP’s consistente performantie, de continuïteit van het familiebedrijf en hoe ze aandeelhouderswaarde creëert. Ondernemerschap zit in het DNA van het bedrijf dat commerciële bedrijvigheid combineert met een schitterende can-do-mentaliteit. WDP heeft zich kunnen aanpassen aan de logistieke uitdagingen van de toekomst, door specifieke klantgerichte oplossingen op een intelligente manier aan te bieden met oog voor innovatie en duurzaamheid. Er worden telkens nieuwe concepten aangeboden zodat continuïteit gegarandeerd wordt. Het bedrijf kan bovendien rekenen op een actieve betrokkenheid van haar Raad van Bestuur, die evenwichtig en complementair samengesteld is inzake kennis en ervaring. De vlakke organisatiestructuur gecombineerd met intrinsiek ondernemerschap zorgt voor een constante dynamiek. Tenslotte wordt volop ingezet op innovatie waarbij de gebouwen future-proof worden opgeleverd en steeds vertrokken wordt vanuit de logistieke activiteiten van de klant en niet vanuit het vastgoed, om op die manier een optimale vastgoedoplossing te creëren. WDP voorziet niet zomaar een gebouw maar bouwt een schil rondom het volledige logistieke proces. Voor deze redenen dragen wij WDP voor als ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017”, aldus Michèle Sioen, voorzitter van de jury.

PlayPass verkozen tot jonge beloftevolle onderneming

In het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2017 werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017 uitgereikt. De Vlaamse Regering wil met deze prijs snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase belonen voor hun geleverde inspanningen en hen motiveren om op hetzelfde elan verder te gaan. PlayPass werd door de jury verkozen als winnaar. De andere finalisten zijn Awingu, Novatech International, StarMeal – The Foodmaker en Teamleader.

“Deze jonge onderneming is een voorbeeld van het uitbouwen van nieuwe digitale ondernemingsmodellen op basis van bestaande competenties die in de regio aanwezig waren: de cluster van concerten, events en muziek business. De jury looft de onderneming voor haar durf om te blijven focussen op deze niche en ze globaal uit te rollen, alvorens zijn producten en diensten ook in andere sectoren te gaan verspreiden. De betaaloplossingen die PlayPass aanbiedt hebben veel groeipotentieel, maar uiteraard evolueert de technologie snel en zal ook deze onderneming zich blijvend moeten aanpassen. Het management is zich daar echter van bewust. Met deze erkenning willen we andere ondernemers in Vlaanderen aanmoedigen om hun droom waar te maken, met een dosis realisme en kennis van zaken die dikwijls in meer klassieke activiteiten werden verworven. Op deze manier is PlayPass een prima ambassadeur voor het nieuwe ondernemerschap in Vlaanderen." zegt Geert Noels, voorzitter van de jury.


Website: www.ondernemingvanhetjaar.be