Patrick Rottiers volgt Rudi Braes op als Country Managing Partner van EY België

Rudi Braes krijgt internationale topfunctie bij EY en wordt Vice-Chair EY EMEIA

  • Share

View this page in English - French

Brussel, 10 januari 2017 – EY kondigt vandaag aan dat Patrick Rottiers vanaf 1 juli Rudi Braes zal opvolgen als Country Managing Partner van EY België. Patrick is momenteel de verantwoordelijke vennoot van EY Bedrijfsrevisoren en lid van het Regional Leadership Team van EY België en Nederland. De komende maanden zal Patrick Rottiers nauw samenwerken met Rudi Braes om een naadloze overgang aan de top van EY België te verzekeren. Rudi Braes, Regional Managing Partner van EY België en Nederland, werd benoemd tot Vice-Chair EY EMEIA (Europe, Middle East, India and Africa). In deze functie wordt hij de nummer 2 binnen de belangrijke regio EMEIA, een regio die maar liefst 120.000 medewerkers telt, verspreid over 98 landen in drie continenten.

Patrick Rottiers wordt nieuwe Country Managing Partner van EY België

Rudi Braes wordt bij EY België opgevolgd door Patrick Rottiers die vanaf 1 juli 2017 de nieuwe Country Managing Partner wordt. Patrick Rottiers is economist van opleiding. Hij behaalde een master diploma in de economie en een bijkomende master in ‘Far Eastern Business’. Hij ging aan de slag bij EY in 1988 en heeft bijna 30 jaar ervaring in de organisatie. Patrick is sinds 1992 bedrijfsrevisor van het IBR (Instituut van de Bedrijfsrevisoren).

Hij werkte een tijd lang op het EY kantoor in Baltimore in de Verenigde Staten. Na zijn terugkeer in België, deed hij ervaring op in diverse afdelingen binnen het bedrijf en kreeg hij gaandeweg nieuwe en grotere verantwoordelijkheden. Hij werd vennoot in 2000. In 2003 werd hij Real Estate Leader EY België en in 2008 werd hij benoemd tot Managing Partner van de regio Antwerpen en Limburg.

Sinds juli 2011 is Patrick de verantwoordelijke vennoot van EY Bedrijfsrevisoren. Met ingang van 1 juli 2016 is hij lid van het Regional Leadership Team van België en Nederland waarbij hij ook verantwoordelijk is voor Risk Management.

Patrick heeft bij EY een specifieke cliëntenexpertise opgebouwd in dienstverlening aan Belgische familiale ondernemingen met internationale activiteiten. Hij beschikt ook over een doorgedreven expertise van de internationale boekhoudstandaarden IFRS en US GAAP.

Patrick Rottiers: “Ik ervaar mijn benoeming tot Country Managing Partner als een oprechte eer en kijk deze nieuwe uitdaging met heel veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet. Ik zie alvast drie prioriteiten: 1) duurzame groei realiseren in een erg competitieve en veranderende omgeving 2) nieuwe talenten aantrekken en behouden en 3) onze cliënten de best mogelijke service bieden”.

Rudi Braes wordt Vice-Chair EY EMEIA

Rudi Braes, Country Managing Partner België en Regional Managing Partner van EY België en Nederland, wordt vanaf 1 juli 2017 Vice-Chair EMEIA (Europe, Middle East, India and Africa). In deze functie wordt hij de nummer 2 binnen de belangrijke regio EMEIA. Samen met Andy Baldwin, Chair van EMEIA zal hij de verantwoordelijkheid krijgen over een regio die maar liefst 120.000 medewerkers telt en verspreid is over 98 landen in drie continenten. Rudi Braes wordt de eerste Belg in deze internationale topfunctie binnen EY.

De Antwerpenaar Rudi Braes (°1966) ging in 1990, na zijn studies Handels- en Financiële Wetenschappen aan de slag bij EY. In 1996 werd hij bedrijfsrevisor en in de daaropvolgende jaren klom hij gaandeweg verder op in de organisatie. In het jaar 2000 werd hij benoemd tot vennoot.

In de periode 2003 – 2008 werd hij Industrial Products Leader voor West Europa en kreeg hij de leiding over het ’klantentevredenheidsprogramma van EY in diezelfde regio. In 2003 richtte hij de China Desk op, een afdeling binnen EY België die zich toelegt op de economische relaties met de exponentieel groeiende Chinese markt. In juni 2008 werd hij lid van het Audit Management Team voor België en Nederland. In 2011 werd Rudi Braes benoemd tot Country Managing Partner België. Sinds 2012 bekleedt hij zijn huidige functie, die van Regional Managing Partner voor België en Nederland en lid van het EMEIA Executive Management Team.

Met zijn benoeming tot Vice-Chair EY EMEIA breekt Rudi Braes door tot het internationale topmanagement van EY. Andy Baldwin, de huidige Chair van EMEIA, verwelkomt Rudi Braes aan de top van de organisatie: “Met Rudi komt een uiterst dynamisch, inspirerend en ervaren leider mee aan het roer van EMEIA. Zijn internationale expertise, leiderschapsstijl en aangeboren zin voor diplomatie zullen de verdere groei van EY in een regio die volop opportuniteiten biedt verder ondersteunen.”

“Ik ben me bewust van de grote uitdaging die me wacht”, stelt Rudi Braes, “maar zie deze nieuwe, internationale rol als een unieke opportuniteit om in een snel veranderende technologische en regelgevende omgeving mee te werken aan de wereldwijde toekomst van EY. Ik zal mij ook nog blijven inzetten vanuit mijn nieuwe functie voor de belangrijkste markt –en merkinitiatieven in België zodat de continuïteit verzekerd blijft. Ik heb erg veel vertrouwen in Patrick als mijn opvolger als Country Managing Partner voor België. Ik heb met hem intensief samengewerkt en ben er van overtuigd dat hij de juiste man is voor deze veeleisende taak.”