Pobednik programa EY Preduzetnik godine 2013

EY Preduzetnik godine™

  • Share

Radovan Milojević, osnivač i vlasnik kompanije Stublina, predstavljao je Srbiju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika 2018. godine 

 

U subotu, 16. juna 2018. godine u Monte Karlu, Rubens Menin, predsednik i CEO kompanije MRV Engenharia proglašen je EY Svetskim Preduzetnikom za 2018. godinu na svečanoj ceremoniji. Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 56 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 46 zemalja. Na takmičenju koje osamnaesti put organizuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) Republika Srbija je šesti put imala svog predstavnika.

Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine predstavljao je Radovan Milojević, osnivač i vlasnik  kompanije Stublina, šesti po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompanija Stublina iz Stojnika, uspešno posluje već 25 godina, a delatnost kompanije je proizvodnja velikog broja artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. Radovan Milojević, ispred kompanije Stublina, poneo je nagradu u konkurenciji od 33 kandidata, a izabran je od strane nezavisnog žirija.

„Pre svega bih želeo da se zahvalim kompaniji EY koja je organizator ovog događaja na tome što mi je omogućila da predstavim svoju kompaniju, da upoznam najuspešnije preduzetnike iz celog sveta i da sa njima razmenim profesionalna iskustva. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam večeras, na ovom ekskluzivnom događaju predstavio kao svoju lokalnu zajednicu, tako svoju zemlju“, rekao je Radovan Milojević.

„EY Srbija nastavlja sa promovisanjem  programa EY Preduzetnik godine u našoj zemlji i sa ponosom i radošću očekujemo i narednog, sedmog predstavnika u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine. Definitivno  vidimo budućnost naših preduzetnika u ovom programu jer zaista imaju šta da ponude, šta da pokažu i sa ponosom prezentuju našu državu. Radovan Milojević je dostojno predstavio kako svoju kompaniju tako i preduzetnički duh Srbije“, rekao je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kompaniju Stublina d.o.o. osnovao je gospodin Radovan Milojević 1993. godine. Stublina se bavi proizvodnjom velikog broja artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. Za postignute rezultate bilo je neophodno imati dobro strateško planiranje i prilagođavanje, dobro trasiran put kako doći do postavljenih ciljeva i naravno odgovoran rad zaposlenih i klimu poverenja u trouglu vlasnik-menadžment-zaposleni, govori gospodin Milojević. Zahvaljujući definisanoj viziji da budu prepoznatljivi po kvalitetu proizvoda, postali su lider jugoistočne Evrope. Takmičarski duh je uvek bio prisutan u poslovanju gospodina Milojevića, i podsticao ga je da uvek bude korak ispred drugih. Pobeđivati, biti najbolji njegova je radna i životna filozofija.

 

 

 

 

  sponzori