Pobednik programa EY Preduzetnik godine 2013

Dejan Papić, osnivač kompanije Laguna je EY Preduzetnik 2018. godine

  • Share

Dejan Papić, Laguna - EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2018. godinu

 

Dejan Papić, osnivač i vlasnik kompanije Laguna, 21. februara proglašen je nosiocem prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM  za 2018. godinu u Republici Srbiji. Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Ognjenu Kisinu, vlasniku kompanije Konstruktor grupa u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, a Ivan Bjelajac i Mališa Pušonja ispred kompanije MVP Workshop, odneli su priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

Gospodin Dejan Papić je osnovao izdavačku kuću Laguna 1998. godine, a ujedno je i osnivač Udruženja izdavača i knjižara Srbije, kao i lanca knjižara Delfi, a od pre pet godina i Radija Laguna. Danas, kompanija slavi 20 godina uspešnog poslovanja i u svojoj ponudi ima najaktuelniju literaturu uz Lagunin klub čitalaca koji broji više od 600.000 članova, a kao izdavača, ovu kuću je izabralo više od 1.400 stranih i 300 domaćih autora. Laguna je do sada objavila oko 4.000 naslova, tempom izdavanja oko 350 naslova godišnje, što čini oko 1.5 miliona primeraka, a takvi poslovni planovi, veliko lično zalaganje u radu i odabiru saradnika, doveli su Lagunu na vodeću poziciju u izdavaštvu u Srbiji.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam osvojio nagradu EY Preduzetnik godine za 2018. godinu. Ovo nije nagrada samo meni, već čitavom timu koji broji više od 500 zaposlenih, ljudi posvećenih radu na knjizi, radu na kulturi. Iz dana u dan pokušavamo da dokažemo da kultura ima svoje mesto u životu naših građana i da čitanje nije zaboravljeno u Republici Srbiji. Štaviše, čitanje postaje trend, a ponosan sam što Srbija ima čime da se podiči u odnosu na zemlje regiona, a to je izdavaštvo.“ - izjavio je Dejan Papić, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Milorad Krstić (Termoinženjering), Darko Marjanović (Things Solver), Saša Popović i Vladan Ostojić (Vega IT Sourcing), Sofija Popara Parmaković (Clever), Miodrag Radovanović (Podrum Radovanović).

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u prethodnoj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je u Kristalnoj dvorani hotela Hayatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika, na svečanoj ceremoniji, saopštio je Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck, prvi nosilac nagrade EY Preduzetnik 2012. godine i predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija.

 „Ponosni smo što je u ovogodišnjem programu  više od 30 kandidata učestvovalo u trci za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine. Broj prijavljenih kandidata iz godine u godinu raste, pa smo tako imali neverovatnu priliku da se tokom proteklih sedam godina upoznamo sa gotovo 200 preduzetnika, koji zajedno zapošljavaju 18.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su prihod od neverovatnih 156 milijardi dinara. Ovi preduzetnici predstavljaju svetionike domaće privrede, a njihove nominacije daju potvrdu i veličaju kredibilitet našeg programa“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

 

  

 

 

 

  sponzori