Upoznajte ovogodišnje kandidate

  • Share

Upoznajte ovogodišnje kandidate:

 

Jelena Stanojević
Ars Nova

EY - Jelena StanojevićKompanija Ars Nova osnovana je 1994. godine, ali se uvozom i distribucijom sredstava za higijenu, opreme i snabdevanjem potrošnim materijalom bavi od 2001. godine. Posao kojim se Ars Nova danas bavi pokrenuli su strani investitori i koncept iz svojih zemalja preneli u Srbiju. Gosp. Jelena Stanojević, direktorka, započela je svoju karijeru radom u ovoj kompaniji 2003. godine. Danas, dvadeset pet godina nakon osnivanja, gosp. Stanojević vodi kompaniju koja spada među lidere na tržištu, čiji je cilj pronalaženje idealno zaokruženog rešenja za higijenu, koje je zasnovano na realnim potrebama pojedinačnog biznisa.Osnovna ideja kompanije jeste da kroz posao edukuju svoje klijente i podsete ih na to da je higijena izuzetno važna. Danas, 24 godine nakon osnivanja, Ars Nova ima stabilan biznis, iako je prošla kroz mnoge poteškoće i spoticanja. Takođe, pridržava se visokih standarda i procedura i poseduje uređenu organizacionu kulturu.Kompanija Ars Nova ima oko pet tipova proizvoda uključujući dispenzere i samočisteće wc daske, pri čemu svaki proizvod poseduje nadogradnju. U papirnoj galanteriji postoje mnoge inovacije koje gosp. Jelena Stanojević želi i planira da prenese iz sveta u Srbiju. Pomenuta kompanija bila je prva u našoj zemlji koja je uvela medicinske prekrivače, a ubrzo ih je prisvojila i bolnica BelMedic, zajedno sa drugim privatnim bolnicama.


Saša Kostić
Artinvest

EY - Saša Kostić

Kompanija ArtInvest osnovana je 1992. godine, a gospodin Habek stekao je vlasništvo nad kompanijom 1994. godine. Kompanija se bavi uvozom, prodajom i distribucijom repromaterijala za proizvodnju nameštaja, a od 2014. godine u Articentru vrši i centralizovanu obradu pločastih materijala. Takođe, nudi najsavremenije i najkvalitetnije proizvode nameštaja koji se plasiraju na tržištima razvijenih zemalja. Razvijena je prodajna mreža kroz tri distributivna centra – DC Stara Pazova, DC Niš i DC Novi Sad. U svom asortimanu, ArtInvest ima preko 4.000 artikala iz programa repromaterijala, kao i lager kolekciju. Asortiman zadovoljava potrebe široke lepeze klijenata jer ispunjava trendove u pogledu dizajna: preko 200 dekora univera, 70 dekora radnih ploča i prateće opreme, 25 dekora medijapana u sjaju, 15 dekroa HDF-a, kao i potrebe u pogledu kvalieta i funkcionalnosti. Veći deo asortimana čine ABS trake za sve dekore, raznih debljina i širina, kao i okovi za nameštaj i oprema za kuhinje sa preko 2.000 artikala. Kompanija inovativnost pokazuje konstantnim ulaganjem u mašine i opremu kako bi se na taj način diferencirala od konkurencije. Inovativnost kompanije se takođe ogleda i u ulaganju u najmodernije softvere za upravljanje poslovnim procesima i uvezivanju svih poslovnih jedinica na jednom emstu. Pored ulaganja u mašine i softver, kompanija organizuje i „kućni sajam“ koji je prodajnog karaktera i na kom je 2018. godine učestvovalo 24 izlagača. Danas, ArtInvest posluje sa vodećim i svetskim kompanijama.

 

Bojan Maravić
Bin Commerce

EY - Bojan MaravićBin Commerce d.o.o. je kompanija gospodina Bojana Maravića koja se u periodu od 20 godina razvila od mikro kompanije do kompanije sa značajnim tržišnim učešćem u Srbiji i regionu. Osnovna delatnost kompanije Bin Commerce je uvoz, izvoz i distribucija sirovina hemijsko-industrijskog kompleksa. Palete proizvoda namenjene su primeni u rudarskoj i prehrambenoj industriji, kao i preradi pitkih i otpadnih voda. Početkom 2017. godine, u cilju proširenja poslovanja, kompanija je kupila pogone za proizvodnju ksantata, hlora i kalijum karbonata hemijsko-industrijskog kompleksa Župa Kruševac.Kompanija svojim proizvodima snabdeva čitav region: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku, Tursku, Grčku i druge. Proizvodnjom flotacijskih reagenasa u sopstvenim pogonima, kompanija ima nameru da proširi svoju delatnost na teritoriju Evrope, Afrike i evropskog dela Azije. Danas, Bin Commerce svakodnevno investira, unapređuje i modernizuje pogone za proizvodnju hemijsko-industrijskog kompleksa Župa Kruševac i predanim radom kompanija polako vraća svoj ugled u regionu koji je imala u ranijem periodu.

 

Dragan Krstić
Bonneli

EY - Dragan KrstićFabrika dušeka Bonneli osnovana je 2009. godine od strane gospodina Dragana Krstića. Kompanija proizvodi dušeke od žičanog jezgra i pene, a od 2015. godine jedina je kompanija u regionu koja se bavi proizvodnjom dušeka sa džepičastim jezgrima. Modeli kompanije Bonneli omogućavaju spavanje sa obe strane dušeka, čime se kompanija znatno razlikuje od ostalih proizvođača. Inostrani partneri prodaju dušeke kompanije Bonneli širom Evrope pod imenima sopstvenih brendova, a kompanija prodaje svoje proizvode i pod svojim brendom u Srbiji i regionu. Poslovanje kompanije Bonneli će i u budućnosti biti maksimalno fokusirano na inostrano tržište.Gospodin Krstić ističe značaj inovacija i smatra da su one uslov opstanka na tržištu, pa kompanija nastoji da inovira sam proizvodni proces, kapacitete i unapređenje mašina.U poslovanje kompanije danas su aktivno uključeni članovi porodice gospodina Krstića. Kompanija Bonneli je društveno odgovorna kompanija koja zajedno sa UNICEF organizacijom finansijski pomaže lokalnu zajednicu u kojoj uspešno posluje.

 

Sofija Popara Parmaković
Clever

EY - Sofija Popara ParmakovićSofija Popara Parmaković je osnivač kompanije Clever i idejni tvorac fintech aplikacije Pausal za vođenje poslovanja kontraktora i freelancera.Radeći u knjigovodstvenoj agenciji niz godina, Sofija je uočila određene repetitivne procese koje je moguće automatizovati, kao i procedure koje je moguće pojednostaviti. Ovom inovacijom, preduzetnicima je omogućeno da se fokusiraju na svoj rad, a manje brinu o vođenju samog poslovanja.Pausal aplikacija je razvojem određenih funkcija i fokusiranjem na samo jednu grupu obveznika potpuna novina na domaćem tržištu i omogućava paušalno oporezovanim obveznicima da efikasno i po zakonu vode svoje poslovanje, imaju kontrolu nad ostvarenim prihodima i na vreme izmiruju svoje obaveze. Kreiranjem funkcije SoGe Pay, Pausal je uspeo da pruži nešto što do sada još nije implementirano na našim prostorima - vršenje transakcija unutar aplikacije, direktno sa bankovnog računa SoGe banke.Danas je Pausal potpuno uspostavljen na srpskom tržištu, sa više od 3.700 korisnika.Sofija smatra da „preduzetništvo dolazi iz srca“, zbog čega je u potpunosti posvećena svom poslu i konstantno radi na usavršavanju svog proizvoda.

 

Nenad Milanović
Coing

EY - Nenad MilanovićKompanija Coing posluje od 2009. godine i bavi se razvojem softvera za poznateog klijentea širom sveta. Osnivač je Nenad Milanović, a danas najpoznatiji proizvod kompanije predstavlja najbrže rastuću platformu Clockify koja je inicijalno nastala kao unapređenje postojećeg sistema za praćenje utrošenog vremena, koja na jednostavan način omogućava praćenje produktivnosti, prisustva, naplativih sati i ostvarene zarade. Za sada korisnici ovog softvera su HP, Siemens, Renault, Accenture, PWC, American Express…U odnosu na mnoge druge slične softvere, Coing je svoj proizvod inicijalno učinio besplatnim kako bi što pre prikupili veliku bazu korisnika širom sveta, a nakon toga sledile su dodatne nadogradnje koje su ovaj proizvod lansirale na svetski broj jedan po popularnosti među korisnicima.Od svog osnivanja, kompanija je od male grupe izrasla u tim koji broji preko 70 iskusnih programera, a više nije reč o klonu postojeće usluge već uz planirane inovacije, tim Nenada Milanovića planira integraciju sa drugim alatima koji će dodatno inovirati ideju praćenja vremena. Clockify je podržan sa 300.000 EUR u 2018. godini od strane Inovacionog Fonda Republike Srbije za najinovativnije rešenje.

  
Bojan Mitić
Fazi

EY - Bojan MitićVodeći proizvođač elektronskih ruleta u svetu upravo je kompanija Fazi koja dolazi iz Niša, a kojom rukovodi gospodin Bojan Mitić. Poslovanje kompanije Fazi bazira se na razvoju elektronskih ruleta, kao i specifičnog softvera povezanog sa njima, u oblasti širokog opsega procesa, razvoja i proizvodnje proizvoda za igre na sreću i drugih izuzetno pouzdanih hardverskih i softverskih sistema. Tokom poslednje decenije poslovanja, kompanija Fazi prilagodila se izvozu proizvoda i usko vezanog softvera na zakonski izuzetno regulisana tržišta. Strategija poslovanja je pružanje usluga vrhunskih softver programera, sjajne infrastrukture, pouzdanog sistema upravljanja, potpuna transparentnost i pravna zaštita klijenata kako iz Srbije tako i širom sveta.Danas se proizvodi kompanije Fazi mogu naći u više od 15 zemalja, a jedinstveni su među istočnoevropskim kompanijama po tome što poseduju sertifikat za poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama.Kao potpunu inovaciju na tržištu, na čelu sa gospodinom Mitićem, kompanija Fazi lansirala je elektronsku igru „Triple Crown“. Plan za dalje poslovanje kompanije Fazi, prema rečima gospodina Mitića, bazira se na razvoju sopstvenih aplikacija za globalno tržište, stavljajući akcenat na aplikacije za mobilne uređaje.


Svetolik Marković
Ginko

EY - Svetolik MarkovićKompanija Ginko osnovana je 1993. godine od strane gospodina Svetolika Markovića, diplomiranog inženjera šumarstva i bavi se proizvodnjom nameštaja za ugostiteljstvo, opremanja kao i kućni nameštaj visokog nivoa kvaliteta, a samim tim i cena. Kompanija Ginko prevashodno je izvozno orijentisana (80 odsto Engleska, Švajcarska, Nemačka, Francuska, Rusija kao i zemlje bivše Jugoslavije) i raspolaže sa 14.000m² proizvodnog prostora sa najsavremenijom opremom uz pomoć koje dnevno mogu da proizvedu i do 250 komada stolica.Od marta 2019. godine počinju rad na novoj lokaciji od 2.000m² - proizvodnju ljuštenog furnira koji je deficitaran iako postoji domaća sirovina.Zahvaljujući znanju i opremi koje poseduju, proizvode skup nameštaj sa težnjom da stvore još komplikovaniji i skuplji proizvod, jer kompanija zauzima stav da je to najefikasniji put za dobar profit koji će omogućiti dalji razvoj i značajno povećanje standarda zaposlenih.


Ognjen Kisin
Konstruktor

EY - Ognjen Kisin„Konstruktor“ građevinska kompanija otpočela je sa radom 2004. godine osnivanjem prve kompanije u Grupi - Konstruktor Konsalting, čija je osnovna delatnost projektovanje i izvođenje objekata visokogradnje. Realizuje projekte različitih vrsta, obima, složenosti i rokova za ugledne domaće i strane investitore. Sastoji se od četiri kompanije: Konsalting, Metal, Distribucija i Oprema, a na ovaj način pokriveni su svi segmenti izgradnje, pa tako pored sistema „ključ u ruke“ i „design and build“ izgradnje za investitora, kompanija uspeva da odgovori na sve vrste zahteva koji se tiču konstrukcija od aluminijuma i čelika, mehanizacije na gradilištima, a poseduje i sopstveno skladište i proizvodnju za konstrukcione materijale.
Inovativnost kompanije Konstruktor obeležio je i patent profesora Srđana Kisina - prostorni rešetkasti sistem konstrukcije za proizvodne i skladišne objekte, kao i koncept projektovanja „STRESSED SKIN DESIGN“, koji je ovakompanija prva primenila na našem tržištu. Dobitnik je brojnih priznanja, licenci i međunarodnih standarda.Vizija gospodina Ognjena Kisina, izvršnog direktora grupacije, jeste da učvrste poziciju lidera u oblasti građevinskog inžinjeringa sa reputacijom pouzdanog partnera posvećenog ciljevima klijenata.

Dejan Papić
Laguna

EY - Dejan PapićIzdavačku kuću Laguna osnovao je 1998. godine gospodin Dejan Papić. Gospodin Papić ujedno je i osnivač Udruženja izdavača i knjižara Srbije, kao i knjižarskog lanca Delfi, a od pre pet godina i Radija Laguna. Danas, kompanija slavi 20 godina uspešnog poslovanja i u svojoj ponudi ima najaktuelniju literaturu uz Lagunin klub čitalaca koji broji više od 600.000 članova, a kao izdavača, ovu kuću je izabralo više od 1.400 stranih i 300 domaćih autora. Laguna je do sada objavila oko 4.000 naslova, tempom izdavanja oko 350 naslova godišnje, što čini oko 1.5 miliona primeraka, a takvi poslovni planovi, veliko lično zalaganje u radu i odabiru saradnika, doveli su Lagunu na vodeću poziciju u izdavaštvu u Srbiji.Laguna je uvela svetske standarde u lokalno izdavaštvo, pa tako traži naslove koji su najaktuelniji, neguje vrhunske prevode i dizajn. Takođe, Laguna poseduje 42 knjižare u 23 grada u Srbiji, kao i 10 filijala u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i zapošljava više od 500 zaposlenih, a uz veliki broj pisaca, prevodilaca i lektora čini sistem od preko 1.000 ljudi.„Noć knjige“, koju je Laguna osmislila i pokrenula pre deset godina, predstavlja jedinstvenu manifestaciju koja se održava dva puta godišnje i gdečitaoci imaju priliku da po najpovoljnijim cenama kupe najnovije svetske hitove. Tako]e, ovaj koncept dodatno je pomogao da se promoviše domaće izdavaštvo i čitanje među mlađom populacijom.

 

Dragiša Pršić
Lomax Company

EY - Dragiša PršićKompanija Lomax Company d.o.o. osnovana je 2001. godine od strane gospodina Dragiše Pršićai njena osnovna delatnost je trgovina, odnosno nacionalna distribucija proizvodnog programa sledećih proizvođača: Kimberli&Clark, Johnson Wax, Colgate-Palmolive i Mirato.Od 2005. godine Lomax Company kreira svoje brendove: LMX i LM-Tox. Oba brenda beleže izvrstan uspeh u svojim kategorijama na tržištu Srbije i regiona.Od septembra 2014. godine Lomax Company dobija ekskluzivno pravo za proizvodnju i distribuciju brenda „Kosili“ na teritoriji bivše Jugoslavije. Od novembra 2018. godine teritorija je proširena na sve države zapadne Evrope i Kanadu.Od septembra 2015. godine Lomax Company kupuje 100 odsto udela kompanije Repro Trade iz Temerina. Ovim potezom Lomax Company postaje lider na srpskom tržištu u oblasti „zdrave hrane“. Brendovi „Dobra zobena-ovsena kaša“, „Zajic“ i „Gold panon grain“ su vodeći brendovi u svojim kategorijama. „Gold panon grain“ je prvi srpski brend, proizveden bez glutena i bez GMO, sertifikovan od strane najznačajnije svetske sertifikacione kuće („AOECS“), za proizvode bez glutena.Pod brendom „Gold“ proizvodi se: corn flakes, testenina, palenta i brašno. Osnovna sirovina je visokokvalitetni kukuruz iz Srbije.

 

Kamelija Radojčić i Krsto Radović
Mandarina Cake Shop

EY - Kamelija Radojčić EY - Krsto Radović

Mandarina Cake Shop je radionica za izradu kolača po originalnim recepturama gospodina Krsta Radovića. Kompanija je pokrenuta kao porodični biznis koji predstavlja udružena znanja i iskustva iz oblasti poslastičarstva, dizajna i marketinga gospodina Krsta Radovića i gosp. Kamelije Radojčić.Danas je Mandarina Cake Shop sinonim za najfinije poslastice punog ukusa, napravljene sa pažnjom i ljubavlju, od brižljivo odabranih, kvalitetnih, sastojaka koji se nabavljaju lokalno, od poznatih proizvođača. Sastojci koji se ne mogu nabaviti na našem tržištu stižu od proverenih dobavljača iz inostranstva. Svaki, pa i najmanji detalj, u Mandarini pravi se ručno, a jedna od glavnih karakteristika kompanije je to što je omogućila svojim kupcima da sami biraju boju i oblik proizvoda koje odlikuje visok kvalitet.
Cilj gospodina Radovića i gosp. Radojčić jeste da postanu strateg osobe ispred tima koji već sada broji više od 30 zaposlenih, i da se više fokusiraju na kreativni deo poslovanja, stvaranje vizije o novim proizvodima i bave se uvođenjem novih tehnologija, tehnika i formi proizvoda u skladu sa trendovima globalnog tržišta poslastičarstva.

 

Mališa Pušonja i Ivan Bjelajac
MVP Workshop

EY - Mališa Pušonja EY - Ivan BjelajacKompaniju MVP Workshop osnovali su gospodin Mališa Pušonja i gospodin Ivan Bjelajac, dugogodišnji poslovni partneri koji su udružili svoje poslovne vizije i u svojoj kompaniji nastavili da se bave istraživanjem i razvojem Blockchain proizvoda i implementacijom Blockchain tehnologije u različitim industrijama poslovanja. MVP Workshop je pre svega fokusiran na istraživanja novih tehnologija i načina na koje one mogu poboljšati postojeće poslovne procese.
Kompanija posluje na dinamičnom tržištu, ali je uspela da dostigne nivo na kome je moguće razviti i sopstvene proizvode. „MVP Workshop“ trenutno broji 40 zaposlenih koji rade na razvoju proizvoda, postavljanju biznis modela i istraživanju novih tehnologija za preko 10 svetski poznatih blockchain projekata i priključila se DSCI institutu kao partner u razvoju rešenja za lance snabdevanja.
Kompanija „MVP Workshop“, na čelu sa osnivačima, zajedno sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu osnovala je i Startup Centar kao podršku mladima koji bi želeli da lansiraju svoje inovacije. Takođe, Srpska Blockchain Inicijativa (SBI) je osnovana od strane kompanije „MVP Workshop“ i predstavlja industrijsku mrežu koja povezuje kompanije koje implementiraju Blockchain rešenja u Srbiji.

 


Zoran Tadić
Neofyton

EY - Zoran TadićKompaniju Neofyton osniva 1992. godine sa sedištem u Novom Sadu gospodin Stojan Tadić, otac Zorana Tadića sadašnjeg vlasnika i direktora. Usluge koje kompanija nudi su kompletna ponuda mašina i prateće opreme za preradu plastike brizganjem po sistemu „ključ u ruke“; od projektovanja i konsaltinga, prodaje, isporuke, puštanja u rad pa sve do servisiranja. Kompanija Neofyton posluje na teritoriji Srbije, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, a u poslednje tri godine napravljen je prodor na tržište Nigerije i Kameruna.Kao lider u ovom delu Evrope, kompanija Neofyton izabrana je za jednog od strateških partnera kompanije Engel, svetskog lidera na polju proizvodnje mašina za brizganje plastike. Profesionalizam, znanje i inovativnost doprineli su da Neofyton postane zastupnik i drugih vodećih kompanija Piovan, Eurochiller i Tria. Neofyton razmišlja i deluje strateški, kroz uvođenje Industrije 4.0 na tržište Srbije, organizovanje prvog međunarodnog Injection Technology Foruma, uspeha na sajmu u Lagosu (Nigerija) 2018. godine i kroz saradnju sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu u vidu donacije kompletne laboratorije za plastiku, a na programu dualnog obrazovanja. Kompanija Neofyton trenutno zapošljava 17 radnika, a u toku su konkursi za prijem 5 novih članova Neofyton tima.

 

Miodrag Radovanović
Podrum Radovanović

EY - Miodrag RadovanovićNa očuvanom dedinom vinogradu u Krnjevu, na tromeđi Podunavlja, Pomoravlja i Šumadije, gospodin Miodrag, Mija Radovanović osnovao je 1990. godine Podrum Radovanović, prvu srpsku porodičnu vinariju orijentisanu na stvaranje visokokvalitetnih vina. Danas se vinogradi porodice Radovanović prostiru na 40 hektara. Svoje višedecenijsko iskustvo enologa i znanje stečeno na Beogradskom univerzitetu, Miodrag Radovanović utkao je, kao svoj rukopis, u sva svoja vina, čineći ih autentičnim i prepoznatljivim.Uz proizvodni deo vinarije, opremljen najsavremenijom opremom, Podrum Radovanović je posebno je ponosan na deo podruma u kojem se, kao u svojevrsnoj umetničkoj radionici, u barik buradima od francuskog, američkog i srpskog hrasta neguju i čuvaju najkvalitetnija vina njegove vinarije.Taj kvalitet prepoznat je i na svetskom ocenjivanju kabernea i merloa u Bergamu (Italija), kada je 2015. godine sa svojim Cabernet Sauvignon Reserve postao apsolutni pobednik, osvojivši Gran pri medalju i najviše priznanje vinskih novinara iz čitavog sveta.Sa preko 40 zaposlenih i izvozom vina u Evropu, Ameriku i Australiju, za Podrum Radovanović se, bez sumnje, može reći da uz tradiciju prati i razvoj svetskih vinarija na globalnom tržištu.Sebastian Širmer
Seb-Agrar

EY - Sebastian ŠirmerKompanija Seb-Agrar je porodična kompanija, osnovana 2011. godine sa sedištem u Senti, od strane gospodina Sebastijana Širmera. Delatnost kompanije podrazumeva trgovinu na veliko i malo prometom agro proizvoda, distribucijom pesticida, semena i mineralnog đubriva. Poslovanje kompanije je brzo napredovalo s obzirom na to da je broj kooperanata sa početnih 15 brzo porastao na skoro 1.000. Formiran je mlad i ambiciozan tim, koji uz savremeni menadžment uspeva da odgovori na sve zahteve tržišta i svojih kooperanata. Na tom temelju uspostavljena je poslovna saradnja kako sa kompanijama, tako i sa poljoprivrednim proizvođačima.Kompanija Seb-Agrar vrši odabir mašina koje unapređuju poslovanje, dok sa druge strane, u saradnji sa svetskim proizvođačima organizuje radionice za proizvođače i na taj način im omogućava da se usavršavaju. Kompanija takođe uvodi i frigo aparate za zamrzavanje proizvoda koji će joj olakšati čuvanje proizvoda.Pored svoje osnovne delatnosti kompanija Seb-Agrar ima i sopstvenu proizvodnju, s obzirom na to da poseduju i svoje mašine kojima takođe uslužno obrađuju tuđe zemljište. Seb-Agrar je tokom 2018. godine investirao u izgradnju novih silosnih kapaciteta i fabrike za hladno ceđenje ulja.

 

Bojan Ilić
Steel Service Center

EY - Bojan IlićSteel Service Center je kompanija u porodičnom vlasništvu, locirana u Smederevu, osnovana 1992. godine, koju danas vodi naslednik osnivača, dipl. ekonomista Bojan Ilić, a bavi se preradom i trgovinom materijalima crne metalurgije: limovima, šavnim cevima i profilima, za potrebe širokog spektra industrija.Nepokolebljiva posvećenost maksimalnom kvalitetu proizvoda i nivou servisiranja kupaca, konstantno investiranje u inovacije, tehnička ekspertiza, stručni i motivisani radnici – činioci su koji su omogućili kompaniji da postiže uspeh za uspehom na izuzetno izazovnom tržištu čelika već četvrt veka i izraste u jedan od vodećih metal-centara u regionu.Uz negovanje i promociju vrednosti koje su kompaniju uspostavile kao jednog od lidera u branši - pošten rad i vrhunske usluge, gospodin Ilić kao zadatke za budućnost postavlja: dalje proširenje tehničkih kapaciteta i prodajnog asortimana, usavršavanje rešenja za permanentna poboljšanja u svim procesima u kompaniji, zadržavanje fokusa na razvoju tima zaposlenih sa neophodnom kombinacijom talenta i sposobnosti, uska saradnja sa kupcima na jednoj i proizvođačima na drugoj strani u razvoju inovativnih rešenja za snabdevanja čelikom koja su prilagođena individualnim zahtevima, kreiraju vrednost, omogućavaju smanjenje troškova i zadovoljavaju stvarne potrebe.


Dr Vladan Kocić
SUPERLAB

EY -Dr Vladan KocićKompanija SuperLab osnovana je 1993. godine od strane dr Vladana Kocića. U kompaniji nastoje da zadrže vodeće mesto pouzdanog i priznatog isporučioca laboratorijske opreme vrhunske tehnologije u svim oblastima inženjerstva. Danas, kada kompanija pokriva 50 odsto regionalnog tržišta, proširila je i polje delovanja pa se pored distribucije medicinske, veterinarske, farmaceutske i laboratorijske opreme kompanija bavi i proizvodnjom laboratorijskog medicinskog nameštaja u Pivnicama. Investicijom kupovine stare fabrike, koja je sada u potpunosti obnovljena, gospodin Kocić smatra da je ovo jedna od novih platformi za rast kompanije SuperLab.Gospodin Kocić osnovao je i Akademiju SuperLab, a u narednom periodu u planu je završetak izgradnje prvog privatnog Naučno-tehnološkog parka, u sklopu SuperLab Instituta koji se nalazi u Vrčinu. Akademija je otvorena krajem 2018. godine, a sa radom počinje u martu mesecu 2019. godine i koncipirana je tako da postoje dva nivoa obuke: osnovni nivo koji traje tri meseca i napredni nivo koji traje šest meseci.Ideja kompanije je da sva znanja koja konstantno prikupljaju na na inostranim treninzima, kongresima i sajmovima i konstantnim praćenjem novina u tehnologiji prenose polaznicima.


Svetlana Miljković i Dragiša Miljković
Sweet Home

EY - Svetlana Miljković EY - Dragiša MiljkovićPorodičnu kompaniju Sweet Home osnovala je gosp. Svetlana Miljković zajedno sa svojim suprugom gospodinom Dragišom Miljkovićem 1997. godine u Brusu. Danas je Sweet Home jedan od najvećih izvoznika zamrznutog voća iz Srbije.U prvim godinama poslovanja kompanija Sweet Home bavila se isključivo otkupom od drugih proizvođača, pri čemu je robu čuvala u iznajmljenim hladnjačama, uslužno u drugim kompanijama, a danas, pored proizvodnje i prerade zamrznutog voća, kompanija Sweet Home proizvodi tradicionalne srpske proizvode - ajvar od crvene paprike pečene na drvima i ručno kuvane domaće pekmeze.
Vizija vlasnika kompanije je da postanu jedan od najprepoznatljivijih proizvođača voća i proizvoda od voća iz Srbije, a njihova posvećenost vrhunskom kvalitetu proizvoda je primetna u svim delovima lanca snabdevanja od uzgajanja, preko berbe, prerade, kontrole kvaliteta i pakovanja. U kompaniji Sweet Home izuzetno su otvoreni za sve što može povećati kvalitet proizvoda, ali i produktivnost i efikasnost samog proizvodnog pogona. Tako gospodin i gosp. Miljković razmišljaju o robotizaciji određenih procesa i pribavljanju lasera koji automatski obeležava proizvode koji ne odgovaraju propisanim standardima.


Nikola Drezgić
TechnoNaissGroup

EY - Nikola DrezgićSa pažnjom usmerenom na dizajn, razvoj i proizvodnju elekromehanike, kompanija Techno Naiss Group osnovana je 2006. godine u Nišu od strane gospodina Nikole Drezgića. Kompanija je vremenom pažnju preusmerila ka elektromehanici u medicini i ka proizvodnji mobilnih i samostojećih skenera za kosti glave kao i kolimatora rentgenskih zraka.
Inovativnost kompanije predstavljaju njena dva proizvoda – mobilni i samostojeći skeneri. Pored ova dva proizvoda, proizvode se i kolimatori, kreveti za welness i masažu, elektromehanički sklopovi sistema automatskog upravljanja... Svi proizvodi kompanije TNG se proizvode kroz ugovornu „private label“ proizvodnju, dok su kolimatori pod brendom kompanije Techno Naiss Group.Kompanija TNG može da se pohvali činjenicom da je ona proizvodjač jedinog mobilnog skenera (CBCT) koji se napaja baterijama. Misija kompanije Techno Naiss Group, po rečima osnivača i vlasnika, Nikole Drezgića je da u potpunosti zadovolji želje partnera. U narednom periodu kompanija planira sertifikovanje kolimatora na evropskom i ruskom tržištu.U dosadašnjem radu, kompanija je plasirala proizvode na teritorije SAD, Australije, Nemačke, Francuske, Rusije, Kuvajta, Švajcarske, i kao takva, svrstana je u kategoriju Pretežnog izvoznika, sa izvozom većim od 85 odsto ukupnog prometa.


Milorad Krstić
Termoinženjering

EY - Milorad KrstićKompanija Termoinženjering osnovana je 1985. godine u Beogradu i jedna je od najstarijih privatnih kompanija u Srbiji. Danas, sa više od trideset visoko obrazovanih, iskusnih i vrhunski obučenih inženjera mašinske, elektrotehničke i građevinske struke kao i zavidnom tehničkom opremljenošću, kompanija Termoinženjering spremna je da odgovori na najkomplikovanije zahteve i najviše evropske i svetske standarde u oblasti projektovanja, izvođenja, nadzora, servisa i održavanja najzahtevnijih instalacija u industrijskim i poslovnim objektima.Kompanija Termoinženjering ima nekoliko sektora kojima se bavi: automatsko upravljanje, termotehnika, elektroinstalacije, kao i građevinski sektor, a spisak referentnih poslova je dug i sadrži veliki broj poznatih kompanija i poznatih objekata na kojima su radili - Galenika, Pharmaswiss, Hemofarm, Nelt (fabrika dečije hrane), Tigar Tyres (Michelin), Muzej Savremene Umetnosti, Narodni muzej.Da bi upotpunio kvalitetan pristup korisnicima, racionalizovao i kontrolisao sve radne procese i na taj način podigao nivo zadovoljenja korisnika, Termoinženjering je 2005. godine uveo sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001, a 2010. godine ISO 14001 i OHSAS 18001.


Darko Marjanović
Things Solver

EY - Darko MarjanovićThings Solver je kompanija za naprednu analizu podataka i inženjering sa sedištem u Beogradu, osnovana 2015. godine od strane gospodina Darka Marjanovića i gospodina Miloša Milovanovića. Things Solver pruža usluge napredne analitike i obrade podataka. Glavni proizvod kompanije je „Coeus Data Science platforma“, namenjen primeni u marketingu i prodaji. U kompaniji Things Solver, poseduju snažnu tehničku i industrijsku ekspertizu, a u svakodnevnom radu primenjuju najsavremenije tehnologije i veoma su posvećeni „open source“ rešenjima i deljenju znanja.Paralelno sa poslovima koji se obavljaju za velike klijente, kompanija Things Solver stvorila je platformu zasnovanu na automatizaciji i nepristrasnosti pri izboru, sve to bazirano na mašinskom učenju. Ovakva platforma primenljiva je u bilo kojoj industriji, a čitava ideja zasnovana je na ulaznim podacima, čime se profilišu klijenti, tako da naručilac posla može da kreira kampanje za određeni profil klijenata.Misija mladih preduzetnika je izgradnja najboljih proizvoda za naprednu analizu podataka, izvođenje najboljeg shvatanja podataka kao i postizanje visoke vrednosti, a zajedno sa svojim partnerima, postali su i osnivači nevladine organizacije Data Science Serbia, čiji cilj je edukacija profesionalaca i entuzijasta na polju „data science“.

 

Aleksandar Vuković i Zoran Zeković
Tim Sistem

EY - Aleksandar Vuković EY - Zoran ZekovićTim Sistem d.o.o. je kompanija osnovana 1999. godine od strane gospodina Aleksandra Vukovića i gospodina Zorana Zekovića. Već u prvoj deceniji svog postojanja zauzela jedno od vodećih mesta u proizvodnji peći i šporeta na drvo u regionu Zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope. Prema rečima osnivača, Tim Sistem je odličan primer partnerstva koji traje i razvija se dugi niz godina.Trenutno Tim Sistem broji 150 zaposlenih, i prevashodno je izvozno orijentisanja kompanija čiji se proizvodi mogu naći pod stranim brendovima u čak 32 zemlje sveta, a najveći kupci su u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Nemačkoj i Italiji. Danas, na desetine hiljada Tim Sistem peći i šporeta pružaju osećaj topline doma i domaće kuhinje uz ogromno zadovoljstvo jednostavnog rukovanja i sjajan osećaj dobre uštede.
Kompanija Tim Sistem u stopu prati najnovije svetske trendove, a iskorak u proizvodnji napravljen je primenom peleta. Dodatni iskorak u poređenju sa radom konkurencije je implementacija novog softvera za praćenje kompletnog toka proizvodnje i administracije, pod nazivom „Calculus“. Kako bi se dodatno uvećala efikasnost, napravljena je i laboratorija u kojoj se vrši ispitivanje svih proizvoda koji se potom šalju na sertifikaciju u Nemačku.

 

Vojislav Milutinović i Marija Ilić
Two Desperados

EY - Vojislav Milutinović EY - Marija IlićVojislav Milutinović i Marija Ilić su 2010. godine osnovali Two Desperados, studio za razvoj video igara sa sedištem u Beogradu. Prvih nekoliko godina poslovanja posvetili su razvoju nekoliko jednostavnijih avantura, sa ciljem da razumeju industriju video igara i uđu u taj svet. Ovaj period za njih je bio dragocen, jer su uvideli sve prednosti i nedostatke raznih žanrova i poslovnih modela.
Zajedno sa Đorđem Smiljanićem, odlučili su da se oprobaju u razvoju free to play igre, a u februaru 2016. godine objavili se svoju, do sada najuspešniju igru, pod nazivom „Woka Woka“ — modernu verziju stare “Zume“. „Woka Woka“ danas ima preko 25 miliona igrača širom sveta i u svojoj niši se pozicionirala kao apsolutni lider po broju dnevno aktivnih igrača i ostvarenim prihodima. Zahvaljujući specifičnom dizajnu igre i njenim jedinstvenim karakteristikama, kao i praćenju tržišnih trendova, igra je i nakon tri godine postojanja i dalje jednako aktuelna.Two Desperados tim danas broji 20 članova, u međuvremenu su objavili igru pod nazivom „Viola’s Quest” i trenutno rade na proširenju tima i portfolija.

 

Aleksandar Helc
Union Drvo

EY - Aleksandar HelcKompanija Union Drvo osnovana je 1996. godine u Beogradu. Specijalizovana je za kompletno opremanje ugostiteljskih objekata nameštajem, profesionalnom kuhinjskom i barskom opremom i sitnim inventarom. Svoju oblast delovanja kompanija Union Drvo zaokružila je otvaranjem fabrike za proizvodnju nameštaja u Svilajncu i otvaranjem prvog HO.RE.CA centra na Balkanu, koji je objedinio kompanije Tehnooprema Inženjering i Union Drvo u jednu celinu.Kompanija Union Drvo je posebna po savršenoj kombinaciji “custom made” i “tailor made” proizvodnje, koje se odvijaju u moderno opremljenim pogonima fabrike. Sloboda izbora materijala, obrade i dimenzija svakog elementa enterijera san je svakog dizajnera i arhitektete, stoga svoje projekte rado i uspešno ostvaruju upravo sa projektnim timom kompanije Union Drvo.Union Drvo se izdvaja po tome što oprema najluksuznije ugostiteljske enterijere u Srbiji, na Jadranskom primorju, u regionu i u celom svetu. Najvažnija referenca kompanije Union Drvo je zadovoljstvo klijenata. Zadovoljstvo u kompaniji raste sa svakim uspešno realizovanim projektom i sa otvaranjem novih.
Gospodin Aleksandar Helc, direktor i vlasnik kompanije Union Drvo, rukovodi se devizom vrednog i poštenog rada sa ciljem podizanja lestvice uspeha kompanije iz godine u godinu.

 

Saša Popović i Vladan Ostojić
Vega IT Sourcing

EY - Saša PopovićEY -  Vladan OstojiććKompanija Vega IT osnovana je 2008. godine od strane gospodina Saše Popovića i gospodina Vladana Ostojića, želju za pokretanjem sopstvenog biznisa delili su od studentskih dana. Kompanija, koja danas broji preko 180 zaposlenih, bavi se razvojem softverskih proizvoda, razvojem web aplikacija i razvojem aplikacija za mobilne uređaje (iOS i Android).
Vega IT uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Holandije, Nemačke i Švajcarske, a osnovna ideja osnivanja kompanije Vega IT bila je stvaranje kvalitetnog poslovnog okruženja u kome će se zaposleni osećati srećno i slobodno dok rade. Samim tim, organizacione strukture u kompaniji Vega IT, u pravom smislu nema – koriste tzv. „flat“ sistem, što znači da nema hijerarhije i da su svi ravnopravni ih čini posebnim i omogućava zaposlenima da budu inovativni, kreativni, slobodni, ali i odgovorni.Lideri kompanije imaju viziju da na neki način ožive i unaprede preduzetništvo u unutrašnjosti – pre nekog vremena otvorili su kancelariju u Zrenjaninu. Kancelarija za kratak period rada ima oko 15 zaposlenih. Tako proširuju svoj tim, a u isto vreme pomažu mladim, stručnim ljudima da sebi nađu posao u svojim gradovima. Godine 2016. osvojili su nagradu za najpoželjnijeg poslodavca u oblasti IT-a, dok su kasnije nagrađeni Zlatnom Gazelom za 2017. godinu.

 

Radovan Dimić
VP - Dima

EY - Radovan DimićVeleprodajni i maloprodajni lanac pod nazivom VP - Dima, osnovao je gospodin Radovan Dimić 1992. godine. Kontinuirano uspešno poslovanje ostvareno je zahvaljujući savremenom načinu rada i organizaciji poslovanja kompanije. Tokom proteklih godina, kompanija VP - Dima razvila je širok asortiman robe po izuzetno povoljnim cenama i uslovima prodaje. VP - Dima je u periodu od dvadeset godina poslovanja kontinuirano razvijala pogodnosti kako bi potrošačima omogućila lakšu kupovinu i odabir proizvoda: distribucija robe sopstvenim vozilima, kao i naručivanje robe 24 sata dnevno putem interneta samo su neke od usluga nastale kao prilagođavanje rastu kupaca. Kompanija za sve vreme svog postojanja nastoji da širi i obnavlja svoj asortiman proizvoda uvoznim i domaćim brendovima i robe široke potrošnje.Gospodin Dimić izuzetno je posvećen ulaganju u modernizovanje poslovanja njegove kompanije, pa tako već godinama koriste softver u poslovanju i organizaciji maloprodajnih objekata i distributivnih centara. Kao glavnu strategiju za širenje poslovanja kompanije VP-Dima, gospodin Dimić navodi strategiju kontrolisanog rasta. Pod kontrolisanim rastom podrazumeva otvaranje maloprodajnih objekata širom Srbije, ali umerenom stopom, dok je prosečan rast pet objekata na godišnjem nivou.