Pressemeddelelse

17 jul. 2019 København, DK

Investorer peger på syv europæiske byer i Top 20 over de mest attraktive tech-hubs globalt

Tech-investeringer i Europa når et rekord-niveau. Antallet af investeringer (Foreign Direct Investments) er fordoblet fra 510 til 1.227 over de sidste fem år.

Pressekontakter
Martin Wiig Nielsen

Partner, Co-Head of Corporate Finance, EY Danmark

Dedikeret leder af M&A og Corporate Finance-teamet og rådgiver på cross-border M&A med bred kontaktflade i EY’s omfattende international netværk.

Peter Vejlgaard

Partner, Co-Head of Corporate Finance, EY Danmark

Erfaren investment banker med ekspertise i cross-border M&A. Har passion for stærkt teamwork og hjælper kunder med at forberede og gennemføre succesfulde virksomhedstransaktioner.

Relaterede emner Digital Teknologi

Tech-investeringer i Europa når et rekord-niveau. Antallet af investeringer (Foreign Direct Investments) er fordoblet fra 510 til 1.227 over de sidste fem år. Kvalificeret arbejdskraft med de rette teknologiske kompetencer er en kritisk faktor, når investorerne vælger investeringsmål.

Europa rummer mere end en tredjedel af de byer, der mest sandsynligt vil producere den næste tech-gigant. Silicon Valley, Shanghai and Beijing topper listen globalt. London og Berlin er i Top 10 over de mest attraktive tech-hubs globalt, hhv. nr. 4 og nr. 7. I Europa er Top 5 London, Berlin, Paris, Stockholm og Amsterdam. Der er et kapløb, hvor ikke kun Europa konkurrerer med USA og Kina, men der er konkurrence mellem de enkelte lande – også mellem de nordiske lande.

Europas digitale hovedstad

Trods Brexit holder London fast i titlen som Europas digitale hovedstad foran Berlin, som ellers i de senere år har markeret sig som en meget attraktiv beliggenhed særligt for tech start-ups.

I Norden er Stockholm bedst placeret som nr. 16 på listen, mens København er nr. 18. Det kan undre at, at Helsinki ikke er med i top 20, da Finland er en attraktiv destination for investeringer og også har markeret sig kraftigt på tech-scenen blandt andet inden for gaming med virksomheder som Rovio og Supercell.

”Det vigtigste for en stærk tech-hub er en effektiv digital infrastruktur, fx udrulning af 5G-netværk, et sprudlende tech-økosystem og et højt uddannelsesniveau, så der er dygtige medarbejdere med skarpe digitale kompetencer," siger Peter Vejlgaard, Partner i EY og fortsætter: ”Det er også en fordel at have succesfulde virksomheder, der kan bane vejen for andre ved at skabe opmærksomhed, karrieremuligheder og inspirere andre.”

Det digitale kapløb

Behovet for medarbejdere med de rette teknologiske kompetencer er vigtigt for investeringer i teknologi og betyder, at nogle lande og byer vælges frem for andre.

”Når vi taler om investering – hvad enten det er gennem etablering, partnerskaber eller M&A – så er der meget fokus på digitale kompetencer fx inden for cybersikkerhed, analytics, AI og robotics,“ siger Martin Wiig Nielsen, Partner i EY og tilføjer: ”Virksomheder investerer i de førende tech-hubs for at få adgang til ny viden og kompetence – af samme grund er danske tech-virksomheder ofte attraktive opkøbsmål for udenlandske virksomheder.”

EU Kommissionen har i undersøgelsen The Digital Economy and Society Index (DESI) udpeget Danmark, Sverige og Finland som de mest avancerede digitale økonomier i EU baseret på en evaluering af flere faktorer og nøgleindikatorer inden for teknologi og konkurrencekraft.