Pressemeddelelse

17 sep. 2019 København, DK

EY bidrager til Kwerafunds uddannelse af Afrikas unge

Kwerafund har siden 2017 finansieret videregående uddannelse til Malawis unge gennem en selvfinansierende model, der skal hjælpe til at fremtidssikre landet i Sydøstafrika. EY tilslutter sig nu arbejdet som kompetencepartner og skal hjælpe til at realisere Kwerafunds ambitioner om endnu mere.

Pressekontakt
Iben Papsø

Internal Sustainability Lead, Senior Project Manager, EY Danmark

Brænder for bæredygtige løsninger, der skaber langsigtet værdi og for engagerende kommunikation, der skaber positive forandringer.

Kwerafund har siden 2017 finansieret videregående uddannelse til Malawis unge gennem en selvfinansierende model, der skal hjælpe til at fremtidssikre landet i Sydøstafrika. EY tilslutter sig nu arbejdet som kompetencepartner og skal hjælpe til at realisere Kwerafunds ambitioner om endnu mere.

Færre end én procent af unge i Malawi får en uddannelse, der overstiger gymnasieniveau. Det hæmmer udviklingen i det sydøstafrikanske land og fastholder det i fattigdom. Men siden 2017 har Kwerafund med en selvfinansierende model sikret videregående uddannelse til unge malawianere. Nu føjes yderligere styrke til arbejdet, da EY slutter sig til arbejdet som ny kompetencepartner.

Kwerafund finansierer videregående uddannelse for unge, der til gengæld forpligter sig til at tilbagebetale 10 procent af deres løn i 10 år efter endt uddannelse. Kwerafund geninvesterer alle pengene i uddannelser til nye studerende. De unge bliver samtidig engageret i en obligatorisk fireårig leder- og iværksætteruddannelse, da de i lige så høj grad selv skal skabe jobs.

Kwera betyder klatrer i Malawi, og det beskriver grundtanken i vores arbejde. At hjælpe unge til at klatre op ad uddannelsesstigen, så de kan skabe nye muligheder for sig selv og andre. Det er en stor tillidserklæring, at en virksomhed af EY’s størrelse og anseelse kan se sig selv i vores arbejde og ambitioner, der på sigt favner hele Afrika,” forklarer Jimmy Scavenius, stifter og Chief Climber af Kwerafund.

EY bidrager med fundraising-strategi og regnskabsmæssigt setup

For at indfri Kwerafunds ambitioner kræver det skalering af den selvfinansierende model, og det stiller store krav til fundraising og det regnskabsmæssige setup. Det nye partnerskab med EY skal nu være med til at sikre de rigtige investorer – og desuden en sikker regnskabsmæssig hånd på rejsen mod noget større.

”Vi har gode erfaringer med at tilbyde vores medarbejdere at engagere sig i frivilligt arbejde i hverdagen. Det styrker dem fagligt og personligt, når de kan bringe viden og kompetencer i spil på projekter, de har sympati for. Nu ser vi frem til at tage del i det gode arbejde, så Kwerafund i fremtiden kan sikre uddannelse til endnu flere,” fortæller Lars Rhod Søndergaard, partner i EY Danmark.