Pressemeddelelse

10 sep. 2019 København, DK

Fyn holder tempo på væksten

Vækstvirksomheget højtderne sætter præg på det fynske erhvervsliv. Der er endda lidt flere i år fra Fyn, der lever op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year – men ganske få flere.

Pressekontakt
Iben Papsø

Senior Project Manager, EY Danmark

Effektiv kommunikation, der skaber engagement og synlighed.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Vækstvirksomhederne sætter præg på det fynske erhvervsliv. Der er endda lidt flere i år fra Fyn, der lever op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year – men ganske få flere. Kurven flader ud, men fastholder et meget højt niveau.

Det er et nyt rekordår, når det gælder virksomheder i Danmark, der kan præstere høj vækst. I alt møder 1.623 virksomheder de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year mod 1.603 sidste år. EY har gennemført konkurrencen i 23 år i Danmark, og rekorden sidste år slog den tidligere rekord på 1.477 virksomheder i 2008 før finanskrisen. Med blot 1 pct. flere vækstvirksomheder i år er det en ny rekord, men dog en meget beskeden fremgang. Kurven flader ud, men der er stadig fart på i vækst-Danmark.

På Fyn er 141 virksomheder kvalificeret, og det er 3 pct. flere end sidste år.

”Fyn havde en solid fremgang sidste år, og vi fastholder det flotte niveau. Virksomhederne har gang i hjulene, og mange har høj vækst,” siger Brian Skovhus Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Fyn i EY Entrepreneur Of The Year, og fortsætter:

”Vi har fået en stor underskov af virksomheder med potentiale, hvoraf flere bryder igennem og formår at skabe en høj vækst. Igen i år ser vi flere inden for robotteknologi, men det er nu et bredt felt af virksomheder, som er repræsenteret.”

I Danske Bank, der i år er med som ny hovedsamarbejdspartner, ser områdedirektør for de fynske erhvervskunder, Jan Reifling, også mange gode bud på virksomheder på Fyn, der har potentialet til at løbe med titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year.

”Mange fynske virksomheder gør en stor forskel og er med til at sikre vækst både på Fyn og i resten af Danmark. At være nomineret i konkurrencen er et bevis på det, men også et skulderklap til alle de fynske virksomheder, der fungerer som rollemodeller for andre.” 

Sidste års fynske vinder, Mobile Industrial Robots (MiR), vandt også landsfinalen og dermed den danske titel som EY Entrepreneur Of The Year 2018. De repræsenterede dermed Danmark i den globale del af konkurrencen, EY World Entrepreneur Of The Year, i Monaco tidligere i år.

I 2017 var den regionale vinder på Fyn Carl Hansen & Søn Møbelfabrik, mens året før også bød på en landsvinder fra Fyn, hvor Micro Matic tog prisen.

Årets vinder på Fyn bliver fundet ved den regionale finale torsdag den 31. oktober 2019.

Hvert år kåres Danmarks bedste vækstskaber i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Formålet er at hylde de mennesker, der driver succesfulde virksomheder og skaber job og udvikling – og at inspirere andre til at tænke i samme retning og måske gå samme vej. 

Region 2019 2018 Ændring i %
Nord 209 211 -1 %
Midt 361 349 3 %
Syd 238 279 -15 %
Fyn 141 137 3 %
Sjælland 301 287 5 %
København 373 340 10 %
Total 1.623 1.603 1 %
 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækst-konkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 28. november 2019 i København.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2018 var Mobile Industrial Robots.
    
 • Hvem kan deltage?

  • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 % vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

  EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

  Hovedsamarbejdspartner: Danske Bank. Øvrige samarbejdspartnere:Dansk Industri, Vækstfonden, Mercedes Benz og Connect Denmark.