Pressemeddelelse

10 sep. 2019 København, DK

København er årets højdespringer

373 virksomheder fra København lever i år op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, i et år hvor kurven ellers flader ud.

Pressekontakt
Iben Papsø

Senior Project Manager, EY Danmark

Effektiv kommunikation, der skaber engagement og synlighed.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

København passerer igen Midtjylland målt på antal virksomheder med høj vækst, og står for landets største fremgang på 10 pct. 373 virksomheder fra København lever i år op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, i et år hvor kurven ellers flader ud.

Det er et nyt rekordår, når det gælder virksomheder i Danmark, der kan præstere høj vækst. I alt møder 1.623 virksomheder de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year mod 1.603 sidste år. EY har gennemført konkurrencen i 23 år i Danmark, og rekorden sidste år slog den tidligere rekord på 1.477 virksomheder i 2008 før finanskrisen. Med blot 1 pct. flere vækstvirksomheder i år er det en ny rekord, men dog en meget beskeden fremgang. Kurven flader ud, men der er stadig fart på i vækst-Danmark.

I København er 373 virksomheder i år kvalificeret mod 340 sidste år – en fremgang på 10 pct., hvilket er landets største fremgang i år. Traditionelt er der tæt løb mellem Midtjylland og København målt på antal vækstvirksomheder, og mens Midtjylland sidste år var landets vækstdynamo, så er København tilbage i front i år.

”Hovedstaden har en stærk dynamik og gode betingelser med fx høj tilgængelighed af arbejdskraft pga. mange uddannelsesinstitutioner. I et år, hvor vi ellers blot fastholder det høje niveau landet over, så er det flot, at København igen leverer en fremgang,” siger Anders Flymer-Dindler, Associate Partner i EY og ansvarlig for region København i EY Entrepreneur Of The Year. Han fortsætter:

”Jeg syntes, at vi ser et meget bredt felt igen i år, men fx softwareløsninger, it-rådgivning og e-handel er noget af det, der præger feltet i København. Det er op til juryen at træffe valget, men jeg håber, at der er en regional vinder iblandt, som også kan gå hen og blive landsvinder.”

I Danske Bank, der i år er med som ny hovedsamarbejdspartner, ser områdedirektør for erhvervskunderne i København, Johnny Johnsen, også mange gode bud på københavnske virksomheder, der har potentialet til at løbe med titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year.

”Mange virksomheder gør det godt og er med til at skabe vækst og arbejdspladser i København. At være nomineret i konkurrencen er et tydeligt bevis på det, men også et skulderklap til alle de københavnske virksomheder, der gør en forskel og fungerer som rollemodeller for andre.”

Sidste år løb Netcompany A/S med titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year i region København for andet år i træk. Sidste års landsvinder var Mobile Industrial Robots (MiR) fra Fyn. København gjorde sig for alvor bemærket i konkurrencen i 2014, hvor Sitecore A/S blev landsvinder.

Årets vinder i København bliver fundet ved den regionale finale onsdag den 30. oktober 2019. Regionsvinderen går videre til landskåringen, der finder sted i København den 28. november. Hvert år kåres Danmarks bedste vækstskaber i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Formålet er at hylde de mennesker, der driver succesfulde virksomheder og skaber job og udvikling – og at inspirere andre til at tænke i samme retning og måske gå samme vej.

Region 2019 2018 Ændring i %
Nord 209 211 -1 %
Midt 361 349 3 %
Syd 238 279 -15 %
Fyn 141 137 3 %
Sjælland 301 287 5 %
København 373 340 10 %
Total 1.623 1.603 1 %
 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækst-konkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 28. november 2019 i København.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2018 var Mobile Industrial Robots.
    
 • Hvem kan deltage?

  • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 % vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

  EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

  Hovedsamarbejdspartner: Danske Bank. Øvrige samarbejdspartnere:Dansk Industri, Vækstfonden, Mercedes Benz og Connect Denmark.