Pressemeddelelse

10 sep. 2019 København, DK

Kurven vender for vækstvirksomheder i Region Syd

Efter to år i træk som landets højdespringer med solid fremgang i antallet af vækstvirksomheder går det nu lidt tilbage for region Syd.

Pressekontakter
Michael Anker

Partner, Assurance, EY Danmark

Revisor og rådgiver. Lokalt forankret med globalt udsyn. Netværk og stærke relationer. Fodbold, cykling, golf og jagt.

Iben Papsø

Senior Project Manager, EY Danmark

Effektiv kommunikation, der skaber engagement og synlighed.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Efter to år i træk som landets højdespringer med solid fremgang i antallet af vækstvirksomheder går det nu lidt tilbage for region Syd. 238 virksomheder klarer i år de høje vækstkrav til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det er flot, men dog 15 pct. færre end 2018.

Det er et nyt rekordår, når det gælder virksomheder i Danmark, der kan præstere høj vækst. I alt møder 1.623 virksomheder de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year mod 1.603 sidste år. EY har gennemført konkurrencen i 23 år i Danmark, og rekorden sidste år slog den tidligere rekord på 1.477 virksomheder i 2008 før finanskrisen. Med blot 1 pct. flere vækstvirksomheder i år er det en ny rekord, men dog en meget beskeden fremgang. Kurven flader ud, men der er stadig fart på i vækst-Danmark.

238 virksomheder præsterer høj vækst i region Syd- og Sønderjylland i år mod 279 sidste år. Regionen oplever dermed en tilbagegang på 15 pct., men det kommer efter den største fremgang på landsplan i både 2015, 2017 og 2018.

”Erhvervslivet i regionen har rigtig godt gang i hjulene, og vi har mange, der kan præstere høj vækst. Efter to år i træk med den største fremgang på landsplan, så vender kurven lidt nedad i år for regionen, men vi ligger fortsat på et meget højt niveau,” siger Michael Anker, Partner i EY og ansvarlig for region Syd- og Sønderjylland i EY Entrepreneur Of The Year. Han fortsætter:

”Der er et meget stærkt felt i år. Sidst en regionsvinder fra Syd- og Sønderjylland gik hele vejen og vandt den danske finale, og dermed repræsenterede Danmark i den internationale finale, var med Aller Aqua i 2017. Jeg er spændt på, om vi mon kunne have en ny landsvinder i feltet i Syd i år.”

I Danske Bank, der i år er med som ny hovedsamarbejdspartner, ser områdedirektør for erhvervskunderne i og omkring Trekantområdet, Niels Erikstrup Mortensen, også mange gode bud på virksomheder i området, der har potentialet til at løbe med titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year.

”Mange virksomheder gør det godt og skaber vækst og arbejdspladser her i og omkring Trekantområdet. Alene at være nomineret i konkurrencen viser, at der er tale om en virksomhed, der gør en forskel og fungerer som rollemodel for andre.” 

NTG Continent A/S vandt sidste år titlen som EY Entrepreneur Of The Year i Region Syd, men regionen som nævnt for alvor udmærkede sig året forinden, da Aller Aqua A/S blev landsvinder. Sidste års landsvinder var Mobile Industrial Robots (MiR) fra Fyn.

Årets vinder i Syd- og Sønderjylland bliver fundet ved den regionale kåring tirsdag den 5. november 2019, og landsfinalen afholdes torsdag den 28. november 2019 i København.

Hvert år kåres Danmarks bedste vækstskaber i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Formålet er at hylde de mennesker, der driver succesfulde virksomheder og skaber job og udvikling – og at inspirere andre til at tænke i samme retning og måske gå samme vej. 

Region 2019 2018 Ændring i %
Nord 209 211 -1 %
Midt 361 349 3 %
Syd 238 279 -15 %
Fyn 141 137 3 %
Sjælland 301 287 5 %
København 373 340 10 %
Total 1.623 1.603 1 %
 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækst-konkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 28. november 2019 i København.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2018 var Mobile Industrial Robots.
    
 • Hvem kan deltage?

  • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 % vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

  EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

  Hovedsamarbejdspartner: Danske Bank. Øvrige samarbejdspartnere:Dansk Industri, Vækstfonden, Mercedes Benz og Connect Denmark.