Pressemeddelelse

10 sep. 2019 København, DK

Midtjylland har fortsat fart på væksten

Der er stadig turbo på væksten i det midtjyske. 361 virksomheder i region Midtjylland lever i år op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year.

Pressekontakt
Iben Papsø

Senior Project Manager, EY Danmark

Effektiv kommunikation, der skaber engagement og synlighed.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Der er stadig turbo på væksten i det midtjyske. 361 virksomheder i region Midtjylland lever i år op til vækstkravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det er blot 3 pct. flere end sidste år, men stadig en flot udvikling i et år, hvor kurven ellers flader ud.

Det er et nyt rekordår, når det gælder virksomheder i Danmark, der kan præstere høj vækst. I alt møder 1.623 virksomheder de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year mod 1.603 sidste år. EY har gennemført konkurrencen i 23 år i Danmark, og rekorden sidste år slog den tidligere rekord på 1.477 virksomheder i 2008 før finanskrisen. Med blot 1 pct. flere vækstvirksomheder i år er det en ny rekord, men dog en meget beskeden fremgang. Kurven flader ud, men der er stadig fart på i vækst-Danmark.

Der er traditionelt tæt løb mellem Midtjylland og København, og det er der også i år, men hvor Midtjylland sidste år var den største vækstdynamo, så er København i top i år.

”Regionen har en lille fremgang i antallet af vækstvirksomheder, og vi fastholder dermed det høje niveau fra sidste år. Det bekræfter, at vi har mange stærke vækstvirksomheder i regionen,” siger Jens Weiersøe Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year og fortsætter:

”Jeg syntes, at vi ser et meget bredt felt igen i år, hvor såvel industri, rådgivning, design, e-handel og detail er i spil. Vækstvirksomhederne har en meget positiv afsmitning i hele regionen. Jeg er sikker på, at der bliver kamp om at vinde i regionen, og så håber jeg, at juryen måske også kan finde en landsvinder blandt vores felt i år.”

I Danske Bank, der i år er med som ny hovedsamarbejdspartner, ser områdedirektør for erhverv, Poul Nielsen, også mange gode bud på virksomheder, der har potentialet til at løbe med titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year.

”Mange virksomheder gør det godt og skaber vækst og arbejdspladser her i Midtjylland. At være nomineret i konkurrencen er et bevis på det, men også et skulderklap til alle de midtjyske virksomheder, der gør en forskel og fungerer som rollemodeller for andre.” 

De foregående år har da også budt på meget stærke og markante vindere i det midtjyske. Sidste år løb Søstrene Grene med prisen, og året før var det Normal A/S, der fik titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year i region Midtjylland. Sidste års landsvinder var Mobile Industrial Robots (MiR) fra Fyn.

Årets vinder i Midtjylland bliver fundet ved den regionale finale onsdag den 6. november 2019, og landsfinalen afholdes torsdag den 28. november 2019 i København.

Hvert år kåres Danmarks bedste vækstskaber i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Formålet er at hylde de mennesker, der driver succesfulde virksomheder og skaber job og udvikling – og at inspirere andre til at tænke i samme retning og måske gå samme vej.

Region 2019 2018 Ændring i %
Nord 209 211 -1 %
Midt 361 349 3 %
Syd 238 279 -15 %
Fyn 141 137 3 %
Sjælland 301 287 5 %
København 373 340 10 %
Total 1.623 1.603 1 %
 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækst-konkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 28. november 2019 i København.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2018 var Mobile Industrial Robots.
    
 • Hvem kan deltage?

  • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 % vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

  EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

  Hovedsamarbejdspartner: Danske Bank. Øvrige samarbejdspartnere:Dansk Industri, Vækstfonden, Mercedes Benz og Connect Denmark.