Pressemeddelelse

10 sep. 2019 København, DK

Sjælland fortsætter væksttakten

301 virksomheder fra Sjælland lever i år op til de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year.

Pressekontakt
Iben Papsø

Senior Project Manager, EY Danmark

Effektiv kommunikation, der skaber engagement og synlighed.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

301 virksomheder fra Sjælland lever i år op til de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Det er 5 pct. flere end sidste år, og en flot fremgang i et år, hvor kurven ellers flader ud på landsplan.

Det er et nyt rekordår, når det gælder virksomheder i Danmark, der kan præstere høj vækst. I alt møder 1.623 virksomheder de skrappe vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year mod 1.603 sidste år. EY har gennemført konkurrencen i 23 år i Danmark, og rekorden sidste år slog den tidligere rekord på 1.477 virksomheder i 2008 før finanskrisen. Med blot 1 pct. flere vækstvirksomheder i år er det en ny rekord, men dog en meget beskeden fremgang. Kurven flader ud, men der er stadig fart på i vækst-Danmark.

Region Sjælland (der her også tæller Nordsjælland) har de seneste år set en flot fremgang i antallet af vækstvirksomheder. Efter de sidste to års fremgang på hhv. 17 pct. og 18 pct. og i år på 5 pct. runder antallet af vækstvirksomheder de 300.

”Det er glædeligt at se, at Sjælland fortsætter de positive takter, og jeg synes, at det er vigtigt, at vi kan sætte fokus på succesfulde virksomheder også uden for hovedstaden,” siger Anders Flymer-Dindler, Associate Partner i EY og ansvarlig for region Sjælland i EY Entrepreneur Of The Year og fortsætter:

”Vi har et rigtig flot felt igen i år med et stort antal succesfulde og ekspanderende virksomheder. Erhvervslivet i regionen har godt gang i hjulene, og i et år, hvor kurven ellers flader ud på landsplan, er det særligt flot, at flere kan skabe høj vækst.”

De sidste tre år har Mountain Top Industries A/S fejet al konkurrence af banen og er løbet med titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year i region Sjælland. Dette års vinder i region Sjælland bliver fundet ved den regionale kåring onsdag den 29. oktober 2019, og landsfinalen afholdes torsdag den 28. november 2019 i København. Sidste års landsvinder var Mobile Industrial Robots (MiR) fra Fyn, der dermed repræsenterede Danmark ved den globale del af konkurrencen, EY World Entrepreneur Of The Year.

Hvert år kåres Danmarks bedste vækstskaber i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Formålet er at hylde de mennesker, der driver succesfulde virksomheder og skaber job og udvikling – og at inspirere andre til at tænke i samme retning og måske gå samme vej.

Region 2019 2018 Ændring i %
Nord 209 211 -1 %
Midt 361 349 3 %
Syd 238 279 -15 %
Fyn 141 137 3 %
Sjælland 301 287 5 %
København 373 340 10 %
Total 1.623 1.603 1 %
 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækst-konkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 28. november 2019 i København.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2018 var Mobile Industrial Robots.
    
 • Hvem kan deltage?

  • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 % vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

  EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

  Hovedsamarbejdspartner: Danske Bank. Øvrige samarbejdspartnere:Dansk Industri, Vækstfonden, Mercedes Benz og Connect Denmark.