Pressemeddelelse

11 okt. 2019 København, DK

Dansk erhvervsliv vil i høj grad blive påvirket af klimaforandringer

Rapporten er den første af sin slags, og tager en 360° vinkel på hvad klimaforandringer kan betyde for Danmark og den almene dansker.

Pressekontakt
Carina Ohm

Head of Climate Change and Sustainability Services, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der arbejder for at styrke virksomheders indsats for bæredygtighed og samfundsansvar.

Relaterede emner Assurance

Dette er en af hovedkonklusionerne af EY’s nye rapport, som sætter fokus på "Klimaforandringers konsekvenser for Danmark". Rapporten er den første af sin slags, og tager en 360° vinkel på hvad klimaforandringer kan betyde for Danmark og den almene dansker.

Rapporten er udarbejdet på vegne af Care Danmark, og blev lanceret den 9. oktober på Christiansborg i forbindelse med C40. Overordnet viser rapporten, at selvom Danmark på mange områder er relativt omstillingsparat over for klimaforandringer sammenlignet med mange andre lande, så vil klimaforandringer stadig have store negative økonomiske, sociale og miljømæssige konsekvenser for Danmark og dansk erhvervsliv.

”Klima er i stigende grad på agendaen blandt virksomheder i Danmark. Derfor er det for os som revisions- og rådgivningsfirma vigtigt at hjælpe vores kunder med at vurdere, hvad klimaforandringer kan komme til at betyde for deres forretning og bundlinje,” siger Torben Bender, CEO i EY Danmark.

Rapporten sammenfatter ledende forskning på klimaområdet og beskriver, hvad det vil betyde i en dansk kontekst.

”Formålet med rapporten har været at sætte fokus på de risici og muligheder, som klimaforandringer vil medføre for Danmark inden for områderne handel, landbrug, infrastruktur, mennesker og geopolitik,” siger Carina Ohm, leder af Climate Change & Sustainability Services i EY, og fortsætter:

”Danske virksomheder er i høj grad koblet til lande, som er væsentligt mere sårbare over for klimaforandringer, og det er derfor vigtigt for virksomheder at forstå de risici og muligheder som de står over for i forbindelse med klimaforandringer.”