Pressemeddelelse

27 jan. 2020 København, DK

Hvordan overlever mediebranchen de næste fem år?

Virksomheder indenfor media & entertainment jagter gennemgribende transformation og nye forretningsmodeller. Optimering, innovation og talent er tre nøglefaktorer, men mens behovet for omstilling er markant, så er mange også usikre på, hvad de skal prioritere.

Pressekontakt
Thomas Holm Møller

Partner, EY-Parthenon EMEIA Digital Leader

Partner med fokus på strategi, digitalisering, vækst og innovation, samt køb og salg af teknologiselskaber. Thomas er del af EY-Parthenons europæiske ledelsesteam med ansvar for digital.

Relaterede emner TMT

Virksomheder indenfor media & entertainment jagter gennemgribende transformation og nye forretningsmodeller. Optimering, innovation og talent er tre nøglefaktorer, men mens behovet for omstilling er markant, så er mange også usikre på, hvad de skal prioritere.

Over en tredjedel (34 pct.) af ledere indenfor medie- og underholdningsbranchen mener ikke, at deres virksomhed vil eksistere om fem år, hvis de ikke lykkes med at genopfinde sig selv. 28 pct. ser et stort behov for at puste nyt liv i forretningen, men er usikre på, hvad de skal prioritere. Det viser EY-rapporten How are media and entertainment businesses reinventing in an age of transformation?, der samler input fra 350 globale ledere i branchen.

”Virksomheder i branchen er indstillet på forandring og søger nye muligheder, men analysen peger på, at der kan opstå en vis træghed i omstillingen. Der er mange muligheder og trusler, og med mange forskellige forretningsmodeller og potentielle indtægtskilder kan det være uklart, hvad der er de væsentligste tiltag og prioriteter,” siger Thomas Holm Møller, Partner i EYBOX.

Three key levers of change

1. Pursue operational excellence and agility

2. Reboot innovation strategy and approach

3. Accelerate talent and skills development

Virksomheder søger ’operational excellence’

De tre væsentligste udfordringer, som virksomhederne i branchen står overfor, er ændret konkurrence med pres på profitabiliteten, hastig teknologisk udvikling, fx inden for kunstig intelligens eller 5G samt ændret kundeadfærd og dermed kundernes forbrug af produkter og services. Rapporten identificerer også tre ambitioner med potentialet til at drive forandring: Optimering, innovation og talent.

“Muligheden for optimering kan handle om at forenkle forretningen, men også om omkostningsreduktion fx gennem automatisering. Mange ser også på muligheden for at skabe og anvende data på en ny måde,” fortæller Thomas Holm Møller og fortsætter:

”Samtidig er der fokus på at få de rigtige kompetencer med ombord – særligt digitale kompetencer. Det kan være gennem rekruttering, men i høj grad også ved at træne og udvikle eksisterende medarbejdere.”

  • 55 pct. ønsker at forenkle forretningen ved at samle forretningsområder.
  • 62 pct. ser en øget adgang til data som en mulighed for transformation.
  • 49 pct. ser træning af medarbejdere som den bedste måde at udvikle talent.
  • 61 pct. af de mindste virksomheder i undersøgelsen ser brug af midlertidigt ansatte som en vigtig del af deres udviklingsstrategi – det gælder blot 20 pct. af de største.