Pressemeddelelse

21 feb. 2020 København, DK

Kunstig intelligens forandrer den finansielle sektor

Indenfor to år vil kunstig intelligens blive en helt central faktor for den finansielle sektor og have stor betydning for både omsætning, kundeservice, procesoptimering og risikostyring.

Pressekontakter
Hanne Kærhøg

Leder af EY's EMEIA Financial Services Markets, Partner, EY Danmark

Fokuseret på at opbygge og levere kundetransformation for finansielle virksomheder. Ivrig fortaler for diversitet, inklusion og kvinders rolle indenfor teknologi. Mor til tre.

Lars Rhod Søndergaard

Leder af Financial Services i Danmark, Partner, EY Danmark

Dedikeret og kvalitetsbevidst leder inden for revision og rådgivning med et stærkt fokus på den finansielle sektor.

Relaterede emner Financial Services

Indenfor to år vil kunstig intelligens blive en helt central faktor for den finansielle sektor og have stor betydning for både omsætning, kundeservice, procesoptimering og risikostyring. Det viser ny global analyse, der er medsponsoreret af EY.

En ny rapport, Transforming Paradigms: Global AI in Financial Services Survey, sætter fokus på udvikling og adoption af kunstig intelligens i den finansielle sektor. Rapporten bygger på en analyse fra Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) på University of Cambridge Judge Business School og World Economic Forum og er medsponsoreret af EY og Invesco.

85 pct af respondenterne, der omfatter både nye FinTech-virksomheder og etablerede finansielle virksomheder, har allerede implementeret kunstig intelligens og et flertal forventer at udbrede anvendelsen over de kommende år. 77 pct. forventer, at kunstig intelligens bliver en helt central faktor for deres virksomhed indenfor to år.

”Kunstig intelligens har potentiale til at transformere branchen, og udviklingen udfordrer og skubber til innovation og nytænkning. Virksomhederne kigger på, hvad kunstig intelligens har og kan få af konsekvenser og hvilke muligheder og trusler, der også følger med, ” siger Hanne Kærhøg, Partner i EY, og fortsætter:

”Chatbots, voice-teknologi, language processing, data mining, robotic process automation, machine learning og deep learning er nogle af de teknologier, der er i spil i dag, og her bevæger vi os hastigt fra automatiseringsløsninger til egentlig kunstig intelligens. Det tegner konturerne af en branche, der kan undergå radikale forandringer og møde nye konkurrenceparametre i en nær fremtid. ”

Læs rapporten: Transforming Paradigms: Global AI in Financial Services Survey

Deltag i konferencen: AI Conference 2020 den 31. marts 2020. Demystifying AI: What is on the forefront and what are the consequences for society?