Pressemeddelelse

18 mar. 2020 København, DK

Hårdt ramte brancher er under pres

Hoteller, restauranter, kultur og forlystelser er blandt de brancher, der først har mærket effekten af COVID-19.

Pressekontakt
Kaj Glochau

Partner, statsaut. revisor

Rådgivning i øjenhøjde - med en kommerciel og pragmatisk tilgang.

Relaterede emner COVID-19

Hoteller, restauranter, kultur og forlystelser er blandt de brancher, der først har mærket effekten af COVID-19. Der er en lang række mindre virksomheder, der oplever at forretningsgrundlaget er forsvundet midlertidigt. Og mange af dem kæmpede i forvejen med underskud.

Det er nogle af de brancher, der er særligt sårbare, som også har mærket meget hastige og kontante konsekvenser af situationen med COVID-19. En undersøgelse fra Experian og FSR – danske revisorer fra november 2019 viser, at der generelt var underskud i 37 pct. af danske virksomheder, men både overnatningsfaciliteter og restauration og også kultur, forlystelser og sport ligger over gennemsnittet med hhv. 45,3 pct. og 44,2 pct.

”Det er bekymrende, at nogle af de brancher, vi lige nu ser, er hårdest ramt, også er nogle af dem, der i forvejen kæmper med driften. De kan i forvejen være presset på likviditeten, og så er de ekstra sårbare i lyset af så gennemgribende konsekvenser, vi oplever nu,” siger Kaj Glochau, der er statsautoriseret revisor i EY og særligt arbejder med mindre og mellemstore virksomheder.

Vigtigt med en hjælp til de små og mellemstore virksomheder

Situationen med COVID-19 påvirker i højeste grad mange selvstændige og mindre virksomheder og særligt for dem, der ser et stort fald i omsætningen på mere end 40 pct. har regeringen nu præsenteret en støttepakke (den 18. marts 2020, red.).  

”Det er tiltrængt for landets mindre virksomheder og selvstændige, hvoraf mange er hårdt ramt lige nu. Den konkrete udformning af pakkerne er nu til forhandling, så vi må se, hvordan den endelige aftale falder på plads, For nogle virksomheder, vil der angiveligt også være behov for at overveje yderligere tiltag,” påpeger Kaj Glochau og fortsætter:

”Rammen for kompensation mellem 25-80 pct. af de faste omkostninger er et af de punkter, der nu skal præciseres. For de virksomheder, der er tvunget til at lukke, fx butikker i storcentre, frisører og restauranter, er det afgjort et tiltag, der kan være en stor hjælp, og man må håbe, at det er der, vi vil den største kompensation.”