Pressemeddelelse

15 apr. 2020 København, DK

Fortsat investeringer i danske start-ups

Ny analyse viser, at Danmark kom gennem 2019 som et af de mest attraktive investeringsmål i Europa. I 2020 fortsatte de gode takter indtil en opbremsning i marts.

Pressekontakter
Thomas Holm Møller

EY-Parthenon København, Co-founder EYBOX, Partner, EY-Parthenon EMEIA Digital Leader

Partner med fokus på strategi, digitalisering, vækst og innovation, samt køb og salg af teknologiselskaber. Thomas er del af EY-Parthenons europæiske ledelsesteam med ansvar for digital.

Michael Basland

Kommunikationschef i EY Danmark

Presse- og kommunikationschef med passion for ’thought leadership’ og den gode historie.

Relaterede emner Strategy and Transactions

2019 var et godt år for danske start-ups. Ny analyse viser, at Danmark kom gennem 2019 som et af de mest attraktive investeringsmål i Europa. I 2020 fortsatte de gode takter indtil en opbremsning i marts. Udviklingen peger dog på, at der fortsat er risikovillig kapital, som aktivt søger de helt rette investeringsmuligheder, og danske startups der også kan finde muligheder i modgang.

En analyse foretaget af rådgivnings- og revisionsfirmaet EY viser, at 2019 har været et godt år for danske start-ups. I hvert fald når det kommer til at få landet kapital og investeringer. Således er der i det forgangne år blevet investeret mere end 4 mia. kr. i de 100 mest attraktive start-ups. En stigning på 56 pct., hvis man sammenligner med 2018, hvilket gør 2019 det bedste af de seneste ni år.

I 2020 har der været 22 investeringer, hvoraf 18 var i januar og februar, for i alt 650 mio. kr. De tre største har været Dixa (247 mio. kr.) Lunar (148 mio. kr.) og Monsido (115 mio. kr.).

”Vi kommer fra et rekordniveau og en længere periode, hvor Danmark er blevet stadig mere attraktivt for investorer, som er interesserede i starts-ups. Vi har mange dygtige, idérige og ambitiøse mennesker, hvilket der bliver lagt mærke til i både ind- og udland,” siger partner i EY, Thomas Holm Møller og fortsætter:

”I lyset af COVID-19 er situationen mere afventende, men mange af succeserne indenfor tech, fintech, lifesciences og robotics vil også være nogle af dem, som investorerne vil være på udkig efter på vej igennem en krisetid. De leder efter morgendagens vækstsucceser, virksomheder med et potentiale til at skalere, og særligt de digitale løsninger og services rummer muligheder i en forandret virkelighed.”

De tre største funding-runder i 2020 ville alle nå på Top30 set i forhold til 2019-niveauet.

Øget tilgængelig kapital

Analysen viser desuden, at 2019 ligeledes har været et godt år, når man ser på den samlede rejste kapital. Således har nordiske investorer i 2019 lanceret venturefonde med en samlet kapital på knap 21 mia. kr. sammenlignet med godt 5 mia. kr. i 2018. Altså en firdobling på blot et enkelt år.

”Vi har set, at venturefonde rejser stadig større beløb til investeringer i start-ups, og vores analyse viser, at der er en markant stigning i 2019. Der er dermed risikovillig kapital på rekordniveau, som søger lovende investeringsmuligheder. Det er for usikkert at spå om 2020-udviklingen, men for mange vil start-ups fortsat være et attraktivt investeringsområde,” siger Thomas Holm Møller.

Det er især start-ups inden for fintech og lifescience, som har tiltrukket sig investorernes interesse gennem de seneste år.