Pressemeddelelse

6 apr. 2020 København, DK

Tænk nyt om fremtidens forsyningskæder

Mange virksomheder oplever et ekstraordinært pres på deres forsyningskæde med begrænsninger og usikkerhedsfaktorer, men nu kigger de også frem.

Pressekontakt
EY Danmark

EY er en af verdens førende organisationer inden for revision, skat, transaktioner og rådgivning.

Relaterede emner Consulting COVID-19

Mange virksomheder oplever et ekstraordinært pres på deres forsyningskæde med begrænsninger og usikkerhedsfaktorer, men nu kigger de også frem – både mod et scenarie hvor krisen trækker ud og mod potentielt fundamentale ændringer fremadrettet.

Forsinkelser, mangel på råmaterialer, leverandører ramt af karantæne og mange andre akutte udfordringer sætter tryk på virksomheders interne organisation og produktion. Situationen skabt med COVID-19 betyder også, at mange ser på forandringer i deres supply chain fremover.

”Nu kigger virksomheder mod usikkerhedsfaktorer fremadrettet. Det er ikke kun risikoen for at krisen trækker ud, at den udvikler sig forskelligt i lande og geografier eller vil ramme igen i en anden bølge. Vi vil se mange, der søger forandringer i deres supply chain,” siger Søren Juhl Rantorp, Associate Partner i EY og fortsætter:

”Udfordringen over den kommende tid bliver at finde løsninger, der skaber mest mulig stabilitet og fleksibilitet for forsyningskæden på trods af begrænsninger. Det kan potentielt betyde at allokere eller flytte produktion, ændre sammensætningen af leverandører, udvikle nye samarbejder, ændre lagerstyring, omkostningsstruktur eller andet.”

Find de rette svar til mulige scenarier

Mens virksomheder akut håndterer effekten af COVID-19, så afhænger fremtidige justeringer også af omfanget af forandringer, som de forventer fremover. På områder, hvor også kundeadfærd og indkøbsmønstre er forandret, er udfordringen særlig relevant.

”Analysen af forsyningskæder går fra at være krisehåndtering til at blive en strategisk udfordring, hvor virksomheder forholder sig til, hvad, hvornår og hvordan de skal levere deres produkter. På samme tid skal de have et blik for, hvad forandringer betyder for arbejdskapital og også for de skattemæssige effekter.”

Kontakt
Søren Juhl Rantorp, Associate Partner, Tlf. 2529 4949