Pressemeddelelse

4 maj 2020 København, DK

COVID-19 kan accelerere brugen af sundhedsdata

En global pandemi øger fokus på sundhed og sygdom og kan fremme udviklingen mod at samle, integrere, kombinere og dele helbredsdata for at øge helbredseffekten.

Pressekontakt
Christian S. Johansen

Partner i EY, leder af Life Science-sektoren i EY i Norden og i Danmark

Erfaren revisor og rådgiver med særligt fokus på alle dele af Life Sciences og branchens udvikling, forretningsmodeller og teknologi.

Relaterede emner Life Sciences COVID-19

Digitalisering, personalisering og dataanalyse har længe været nøglefaktorer inden for Life Sciences. En global pandemi øger fokus på sundhed og sygdom og kan fremme udviklingen mod at samle, integrere, kombinere og dele helbredsdata for at øge helbredseffekten.

I en tid hvor sundhedssystemer og myndigheder verden over kæmper mod COVID-19, så åbner det for diskussioner af behov og muligheder for data-drevne sundhedsservices og personalisering. Branchen har længe haft fokus på mulighederne med ny teknologi, men en sundhedskrise, som vi oplever lige nu, kan meget vel accelerere den udvikling. Det påpeger rapporten Five Trends Driving the Emergence of the Personalized Health Ecosystem fra EY.

“Branchen har længe været i gang med en digital transformation i retning af mere kunde- og datafokuseret innovation. De behov og muligheder står dog endnu klarere for både branche og forbrugerne i lyset af COVID-19,” siger Christian S. Johansen, leder i EY’s branchegruppe for Life Sciences, og fortsætter:

”Vores tilgang til sundhedspleje kan ændre sig på en måde, der kan være nyttig for håndteringen af situationen i den kommende tid, være effektiv ved bekæmpelsen ved fremtidige epidemier og også have en positiv indvirkning i forhold til fx diabetes og hjertesygdomme.”

Det handler om sundhedseffekten

EY har tidligere beskrevet, hvordan tech-virksomheder i stigende grad investerer i nye behov og muligheder indenfor health care. Det kan spænde fra cloud-baseret dataopbevaring, fitness- og søvnovervågning, smarte sensorer, apps der kan hjælpe med rette medicinering eller udvikling af algoritmer, der kan identificere helbredsrisici.

”Branchen er i høj grad klar over behovet for at kigge ud over næste produkt eller udstyr og skabe forretningsmodeller baseret på data-drevne sundhedsservices, der er mere kundefokuserede og tilpasset en fremtid, hvor forbrugere definerer værdi i forhold til sundhedseffekten. Fremtidens konkurrence handler også om at kunne samle, integrere, kombinere og dele mange typer af helbredsdata for at øge helbredseffekten. Den udvikling kan kampen mod COVID-19 meget vel være med til at accelerere,” siger Christian S. Johansen.

Se hele rapporten: ey.com/fivetrendshealth.