Pressemeddelelse

18 maj 2020 København, DK

Venturefonde jagter fremtidens FinTech-succeser

Blandt ventureinvesteringer står FinTech for den største og tredjestørste investering i det forgangne år.

Pressekontakter

Thomas Holm Møller

EY-Parthenon København, Co-founder EYBOX, Partner, EY-Parthenon EMEIA Digital Leader

Partner med fokus på strategi, digitalisering, vækst og innovation, samt køb og salg af teknologiselskaber. Thomas er del af EY-Parthenons europæiske ledelsesteam med ansvar for digital.

Michael Basland

Kommunikationschef i EY Danmark

Presse- og kommunikationschef med passion for ’thought leadership’ og den gode historie.

Blandt ventureinvesteringer står FinTech for den største og tredjestørste investering i det forgangne år. I Top 100 start-ups over en 10-års periode er FinTech tæt på Life Science-branchen målt på tilførsel af kapital i Danmark. Og COVID-19 mindsker ikke fokus på branchen.

2019 har været et rekordår for danske start-ups. I hvert fald når det kommer til at få landet kapital og investeringer. Således er der i det forgangne år blevet investeret mere end 4 mia. kr. i de 100 mest attraktive start-ups. En stigning på 56 pct., hvis man sammenligner med 2018, hvilket gør 2019 til det bedste af de seneste ni år. Det viser analysen ’Venture Capital and Start-ups in Denmark’ fra rådgivnings- og revisionsfirmaet EY.

I 2020 har der indtil starten af april været 22 investeringer, hvoraf 18 var i januar og februar, for i alt 650 mio. kr. De tre største har været Dixa (247 mio. kr.) Lunar (148 mio. kr.) og Monsido (115 mio. kr.).

Fintech på niveau med Life Science

 • Top 10 over de største investeringer i 2019 har et tydeligt FinTech-aftryk med Pleo (#1) og Lunar Way (#3).
 • På Top 30 aggregeret over en 10-års periode er det også Pleo, der er i top, mens der udover Lunar Way også er FinTech-virksomheder som ViaBill og Cardlay på oversigten.
 • På Top 100 aggregeret over en 10-års periode er der samlet tilført knap 10 mia. DKK til de danske start-ups. Målt på brancher topper Software & analytics med ca. 2,6 mia. DKK, Life Science er på ca. 1,9 mia. DKK tæt forfulgt af FinTech på ca. 1,8 mia. DKK.

”På ganske få år har FinTech-virksomheder skabt stor opmærksomhed og tiltrækker nu venturefonde på niveau med Life Science-virksomheder. I lyset af COVID-19 er situationen mere afventende, men som vi så med Lunar, så er markedet ikke gået helt i stå,” siger Thomas Holm Møller, Partner i EY og fortsætter:

”På en række områder vil COVID-19 ændre vores vaner og accelerere brugen af ny teknologi, og det vil i høj grad også påvirke digitale løsninger og services på det finansielle område. Investorerne vil fortsat kigge efter morgendagens vækstsucceser, og virksomheder med et potentiale til at skalere.”

Læs rapporten her: Venture Capital and Start-ups in Denmark

 • Fakta

  Top 10 investeringer for i alt 2,3 mia. DKK i 2019 pr. branche:

  1. Life Science ca. 700 mio. DKK
  2. FinTech ca. 665 mio. DKK
  3. Software & analytics ca. 375 mio. DKK
  4. Other ca. 345 mio. DKK
  5. E-commerce ca. 225 mio. DKK

  Top 100 aggregerede investeringer over 10 år pr. branche:

  1. Software & analytics ca. 2,6 mia. DKK
  2. Life Science ca. 1,9 mia. DKK
  3. FinTech ca. 1,8 mia. DKK
  4. Media & entertainment ca. 1,5 mia. DKK
  5. Other ca. 1,3 mia. DKK
  6. E-Commerce ca. 485 mio. DKK