Pressemeddelelse

8 jun. 2020 København, DK

Hun er EY World Entrepreneur Of The Year 2020

Indiske Dr. Kiran Mazumdar-Shaw, som har stiftet biotech-selskabet Biocon, er årets EY World Entrepreneur Of The Year 2020.

Pressekontakt
EY Danmark

EY er en af verdens førende organisationer inden for revision, skat, transaktioner og rådgivning.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Indiske Dr. Kiran Mazumdar-Shaw, som har stiftet biotech-selskabet Biocon, er årets EY World Entrepreneur Of The Year 2020. Biocon er en af Asiens største virksomheder på sit felt, og Kiran fremhæves som et forbillede for kvindelige entrepreneurer i Indien og i verden.

EY World Entrepreneur Of The Year er verdens nok største begivenhed af sin slags, og vindere fra 41 lande dystede i år om titlen. Årets virtuelle finale kulminerede da livesendingen kunne annoncere Dr. Kiran Mazumdar-Shaw som vinder. Det er anden gang i konkurrencens historie, at en kvinde vinder prisen, og tredje gang der er en vinder fra Indien. Dermed blev det også til en delt andenplads sammen med de øvrige finalister til den danske vinder, Kvadrat A/S ved Anders Byriel og Mette Bendix.

Kiran grundlagde selskabet Biocon i 1978 med to ansatte og 500 USD. Siden er Biocon vokset til mere end 11.000 medarbejdere og har markeret sig som et stærkt innovativt selskab med en omsætning på 800 mio. USD. Selskabets mål er at mennesker verden over skal have adgang til medicin.

Fra Danmark ønsker direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Søren Smedegaard Hvid, tillykke med prisen:

”Vi ønsker tillykke til Dr. Kiran Mazumdar-Shaw. Det er en inspirerende vinder, som demonstrerer beslutsomhed, vilje og evne til at udvikle en forretning med passion og omtanke. Anders Byriel og Mette Bendix repræsenterede Danmark på bedste vis, og vi skal være stolte af, at vi har entreprenante mennesker som tilsvarende inspirerer andre både herhjemme og globalt.”

EY Entrepreneur Of The Year gennemføres hvert år både regionalt, nationalt og internationalt. Anders Byriel og Mette Bendix fra Kvadrat A/S var den danske finalist i verdensfinalen og mødte forinden den internationale jury gennem videointerview.

Pressemateriale: Optagelse og fotos findes her: Global Media Center