Pressemeddelelse

7 okt. 2020 København, DK

Q3 løfter niveauet for M&A i Danmark

Efter en opbremsning i antallet af virksomhedshandler i Q1 og Q2 som følge af COVID-19 er der nu i tredje kvartal et comeback til M&A i det danske marked.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

Efter en opbremsning i antallet af virksomhedshandler i Q1 og Q2 som følge af COVID-19 er der nu i tredje kvartal et comeback til M&A i det danske marked. Antallet af handler overstiger også Q3 2019, mens fremtidsudsigterne endnu er forbundet med en vis usikkerhed.

3. kvartal 2020 bød på 79 virksomhedshandler i Danmark, og det er en markant stigning på i alt 21 handler fra 2. kvartal, hvor COVID-19 havde en tydelig effekt. Her var der blot 58 virksomhedshandler, hvilket er det laveste antal, der har været i de seneste år. Kurven vender og når også over 3. kvartal 2019 med en 7 pct. stigning.

“Vi ser en klar tendens i tredje kvartal, og fremgangen peger på, at markedet er i bedring, og at køberne er ved at finde optimismen igen og aktivt forfølger muligheder hele vejen,” siger Søren P. Krejler, Parter i EY og leder af Strategy and Transactions og fortsætter:

”Nu hvor vi ser en stigning i COVID-19 smittetilfælde og nye restriktioner, så er det ikke uden risiko for, at det igen vil skabe en mere afventende holdning, men samtidig er der også købere, der ser en krisetid som en mulighed for at foretage investeringer og finde gode opkøbsemner.”

De to største virksomhedshandler i i Danmark i Q3 2020 involverede begge Chr. Hansen, som hhv. sælger og køber. EQT Partners købte Chr. Hansen Natural Colors A/S, og Chr. Hansen Holding A/S købte Jennewein Biotechnologie GmbH.

Transaction Trends - Danish M&A update – Q3 2020

Læs mere om transaktionsmarkedet i Danmark i Q3 i nyhedsbrevet EY Transaction Trends, der kigger på virksomhedshandler og tendenser i markedet. Data bygger på alle transaktioner registreret i Mergermarket med deltagelse af danske virksomheder.