Pressemeddelelse

11 jan. 2021 København, DK

Global M&A kan accelerere i 2021

Et stærkere comeback end ventet til M&A siden juli forventes at fortsætte ind i 2021

Pressekontakter
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Peter Vejlgaard

Partner, Co-Head of Corporate Finance, EY Danmark

Erfaren investment banker med ekspertise i cross-border M&A. Har passion for stærkt teamwork og hjælper kunder med at forberede og gennemføre succesfulde virksomhedstransaktioner.

Martin Wiig Nielsen

Partner, Co-Head of Corporate Finance, EY Danmark

Dedikeret leder af M&A og Corporate Finance-teamet og rådgiver på cross-border M&A med bred kontaktflade i EY’s omfattende international netværk.

Relaterede emner Strategy and Transactions
  • Et stærkere comeback end ventet til M&A siden juli forventes at fortsætte ind i 2021.
  • 2020 ender som femtebedste år målt på transaktionsværdi siden finanskrisen.
  • Virksomheders ønske om at tilpasse forretningen, skabe transformation og søge muligheder vil forsat sætte M&A højt på dagsordenen.
  • I Danmark når antallet af transaktioner i 2020 højere end i 2019.

Efter et turbulent 1. halvår 2020 med betydelige fald i omfanget af transaktioner, så har markedet igen taget fart igennem 2. halvår og på et niveau, der ligger over 2019. Det viser research fra konsulentvirksomheden EY, der kigger på transaktioner og trends indenfor M&A. Denne positive udvikling forventes at fortsætte ind i 2021.

Globalt ender den samlede værdi af transaktioner i 2020 på 2,9 billioner USD mod 3,3 billioner USD i 2019, og trods et fald så er det dog alligevel det femtehøjeste målt på transaktionsværdi siden finanskrisen. Udviklingen afspejler variation på tværs af regioner.

Asien og Stillehavsområdet så en dramatisk reduktion i årets første måneder, men ender med en fremgang på 19 pct., mens Amerika står for et fald på 29 pct. I EMEIA-regionen er det et mindre fald på 3 pct.

“I betragtning af situation i foråret, så var det ventet, at aktiviteten ville stige i 2. halvår, men det har været et ’rebound’, som har været hurtigere, stærkere og mere vedholdende, end nogen turde håbe på,” siger Peter Vejlgaard, Partner i EY, hvor EY Corporate Finance også erkåret til Financial Advisor of the Year. Han suppleres af Martin Wiig Nielsen, Partner i EY:

”Vi har set en lignende situation i Danmark, hvor mange ser muligheder og har modet til at forfølge opkøbsemner for at styrke forretningen og stå stærkt, når de kigger frem mod en tid efter COVID-19. M&A er fortsat højt på dagsordenen.”

321 danske virksomhedshandler

Udviklingen i Danmark bekræftes af analysen EY Transaction Trends - Danish M&A Update, der kvartalsvist kigger på udviklingen i virksomhedstransaktioner.

Fjerde kvartal bød på 115 transaktioner med danske virksomheder. Det er 41 flere end samme periode sidste år. For 2020 ender det på 321 transaktioner sammenlignet med 310 i 2019.

“Vi forventer, at 2021 fortsætter den positive udvikling. M&A markedet blev hårdt ramt i foråret 2020, hvor der også blev indført strenge COVID-19 restriktioner, som netop er indført igen, men nu er virksomhederne bedre rustet og har større overblik over de mulige konsekvenser. Det bliver interessant at se, om transaktionsmarkedet vil se en yderligere positiv effekt i takt med at vaccinationer udbredes, eller om markedet allerede har taget højde for den udvikling,” påpeger Søren P. Krejler, Partner i EY.

Læs mere:

EY Transaction Trends - Danish M&A Update

Conditions ripe for already resilient M&A activity to accelerate in 2021 and beyond